Het drinken van amandelmelk is een stuk beter voor je buik dan het drinken van melk dat lactose bevat. De grote supermarktketens hebben een groei gemeld van 40% in de verkoop van amandelmelk in het afgelopen jaar. Dit komt waarschijnlijk omdat mensen tegenwoordig steeds meer bezig zijn met hun gezondheid, en er (online) steeds vaker wordt geschreven over de voordelen van het drinken van amandelmelk.
Dus zonder verder oponthoud, hier volgt een eenvoudig recept voor het maken van je eigen amandelmelk:
Benodigdheden
Voor het zelf maken van amandelmelk heb je slechts de volgende drie ingrediënten nodig:
- 1 kopje rauwe amandelen.
- 2 kopjes gefilterd water.
- Een snufje zeezout.
In vier stappen je eigen amandelmelk
- Week de amandelen een nacht in water met een snufje zeezout.
- Mix of blend de amandelen met 2 kopjes water gedurende 2 tot 5 minuten.
- Zeef de melk met de resterende amandel pulp. Doe dit met behulp van een fijne zeef of met een kaasdoek.
- Bewaar de verse amandelmelk in de koelkast, voor maximaal 3 dagen. Je kan de amandelmelk ook invriezen, zodat je altijd een voorraad hebt.
Waarom amandelmelk beter is dan melk met fruit?
Tegenwoordig is er veel melk met een fruit smaak op de markt. Vaak wordt er gedaan alsof deze melk gezond is omdat ze het beste van melk en fruit bevatten, maar het tegendeel is waar. Deze pakken melk bevatten al snel 10 theelepels toegevoegde suiker. Chocolademelk, shakes en (limonade)siroop zijn ook beter om te laten staan. Amandelmelk als gezond tussendoortje is daarom een mooi alternatief voor deze dranken. Je kunt je amandelmelk ook nog opleuken door er bijvoorbeeld een Sipahh rietje aan toe te voegen. Dit is een rietje met nootjes erin wat de melk nog een extra smaakje meegeeft.