Afvallen

Alles over afvallen, diëten en overgewicht, anorexia, afslankpillen, gezond eten, eetbuistoornis, koolhydraatarm dieet.

Lees meer..
Sport

Alles over blessure, Aerobics, Atletiek, Badminton, Basketbal, Biljarten, Duiken, Fietsen, Fitness, Hardlopen en Voetbal.

Lees meer..
Voeding

Alles over voeding informatie, gezond leven, dieetdagboeken, afslanken, overgewicht, eetstoornissen en gezonde voeding

Lees meer..

Psychische problemen herkennen

Eén op de vijf mensen krijgt op een bepaald moment in hun leven te maken met een mentaal probleem. Net als wanneer je je been gebroken hebt, is het belangrijk dat een psychisch probleem behandeld wordt, anders wordt het alleen maar erger. Het is belangrijk om een dergelijk probleem in een vroeg stadium te ontdekken, zodat hele ernstige problemen vermeden kunnen worden. Het probleem rondom mentale klachten, is dat het nog steeds een soort taboe is om depressief of anorexisch te zijn of een burnout behandeling hebben. Dat taboe is heel vervelend, omdat mensen zich daarom voor psychische problemen schamen en niet op tijd om hulp vragen. Rondom fysieke problemen bestaat nauwelijks taboe, dus als je rug pijn doet, dan ga je gewoon naar de huisarts. Maar als je niet los komt van bepaalde gedachten, dan gaan de meeste mensen niet zomaar naar een huisarts, terwijl dat wel belangrijk is. Het komt ook voor, dat mensen niet eens doorhebben, dat ze psychische klachten hebben. In dat geval is het belangrijk om als collega, vriend(in) of familielid te letten op de medemens. Er zijn een aantal dingen waaraan u een psychisch probleem kunt herkennen.

 

Ten eerste kan een verandering van gedrag wijzen op mentale problemen. Je gedrag is namelijk een weerspiegeling van hoe je je van binnen voelt. (Toegenomen) concentratieproblemen, een ongezond voedingspatroon, het overmatig gebruik van alcohol of drugs, slaapproblemen of wispelturigheid kunnen allemaal wijzen op mentale problemen.

 

Ook een verandering in reactie en emotie kunnen veroorzaakt worden door psychische problemen. Heftige reacties op kleine dingen, sneller geïrriteerd zijn en agressief zijn bijvoorbeeld.

 

Hiernaast trekt iemand die het psychisch moeilijk heeft zich vaak terug. Ze willen niet meer met vrienden afspreken en naar feestjes en verjaardagen. In deze tijd is er ook sociale isolement op social media. Als iemand ineens veel minder reageert op bijvoorbeeld WhatsApp. Dit terugtrekgedrag is heel gevaarlijk, je stoot de mensen af die het leehnavasor meest om je geven en een mens is niet eindeloos geduldig. Dus als je keer op keer iedereen afwijst, dan raak je al je vrienden kwijt en is de kans groot dat je nog verder terugvalt in een zwart gat.

 

Kortom, als je merkt dat iemand psychische problemen heeft, probeer er dan met diegene over te praten en hem of haar door te verwijzen naar een psycholoog Tilburg.


Volgende pagina »

Griepvaccin en mondkapje voorkomt besmetting

Elk jaar waart er wel weer een nieuw griepvirus door de klaslokalen en kantoren. En omdat u alleen antilichamen opbouwt tegen een bepaalde griepvariant, loopt u steeds weer risico om het virus te ontwikkelen. Dat kan door met uw gezicht of handen in contact te komen met de minuscule slijm druppeltjes die patiënten bij hoesten of niezen de lucht in sturen. Ook kunnen zij gedeelde oppervlakken zoals trapleuningen, kranen en boeken hiermee besmetten. Met het griepvaccin voorkomt u dat u vatbaar bent voor de nieuwste varianten van het virus. Dit zijn maatregelen die je van binnenuit neemt. Er kan ook gekozen worden voor een mondkapje, compleet gelaatsmasker, desinfecterende handgel en wegwerphandschoenen.


Wat doen als het te laat is

Als u te laat bent met het nemen van het griepvaccin en u het virus heeft opgepikt, zult u eerst te maken krijgen met symptomen die u van een verkoudheid gewend bent. Heeft u griep, dan komen hier ook koorts en spierpijn bij kijken. Uw grootste zorg tijdens een griepperiode zal pijnstilling zijn. Al die verschillende pijntjes kunnen u namelijk behoorlijk uitputten. Geen wonder dat patiënten er vaak voor kiezen om thuis te blijven. Rust nemen is sowieso aan te raden, net als voldoende vochtinname (minimaal 2 liter water per dag). Bij dit laatste kan Citrosan u helpen. Deze milde citroendrank is aangevuld met het pijnstillende paracetamol en 50 mg. vitamine C, waarmee u uw immuunsysteem een oppepper geeft. Tegen keelpijn, hoofdpijn en spierpijn bij griep zijn de capsules van Strepfen aan te raden. De ontstekingsremmende werking zorgt er ook voor dat uw amandelen minder opgezwollen aan zullen voelen. De zuigtabletten van Strepsils zijn ideaal als u onderweg uw keelpijn wilt onderdrukken.

Toch maar een griepvaccin nemen?

U ziet het: griep oplopen is geen pretje. De beste manier om griep te helpen voorkomen is een griep vaccinatie halen. Hiermee draagt u de antilichamen tegen de nieuwste virusstammen met u mee, zonder eerst uit te hoeven zieken. Neem contact op met uw huisarts voor meer informatie en advies.

 

Mondkapjes voor extra bescherming
Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om extra beschermende hulpmiddelen zoals mondmaskers te gebruiken ter preventie van een besmetting. Michiel, mondkapjes expert bij vergelijkmondkapjes.nl, merkt op dat vooral de niet-medische mondmaskers in 2020 erg populair zijn geworden tijdens de corona uitbraak. Dit type neus en mondkapje is geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld het openbaar vervoer. De komende periode zal de vraag naar deze producten groot blijven. Tevens kan je ervoor kiezen om zelf een mondkapjes te maken van stof. Hiervoor zijn online diverse handleidingen beschikbaar via de overheid (RIVM).


Volgende pagina »

De invloed van corona op onze mentale gezondheid

Nu iedereen een geruime tijd thuis heeft doorgebracht, gaan we steeds meer nadenken over de impact die corona op ons heeft gehad. Het is ook niet niks. Van een onbezorgd leven, elke dag naar je werk en leuke dingen doen met vrienden, word je ineens geforceerd een heel aantal vrijheden op te geven die je tot dan toe vanzelfsprekend hebt gevonden. Het idee dat er zomaar iets buiten ons om zo drastisch kan veranderen jaagt ons de stuipen op het lijf. Daarbij zijn velen van ons niet gewend om zo lang binnen te blijven, zoveel tijd met anderen door te brengen op een klein aantal vierkante meter. Wat doen al deze dingen met onze mentale gezondheid? Moeten we straks met de gehele bevolking naar de psycholoog? Denkpro biedt verschillende opties, zoals online coaching maar ook een psychologenpraktijk in Gouda.

 

Angst

Iedereen reageert natuurlijk weer anders op moeilijke en spannende situaties. Sommige mensen worden er heel praktisch van, pakken van alles op om te doen. Sommigen mensen worden creatief, verzinnen allerlei manieren om zichzelf bezig te houden of anderen te helpen. Andere mensen blokkeren, raken hun evenwicht kwijt en storten in. Al deze reacties zijn natuurlijk logisch, er is er niet een beter dan de ander. Het laat gewoon zien dat elk mens anders is, en dus ook anders reageert op onverwachte situaties. Toch is angst wel de gemene deler waar we de afgelopen tijd met z’n allen mee te maken hebben gehad. Sommige mensen hebben daar tijdens de isolatie al hulp in gezocht, bijvoorbeeld door het benaderen van een online coach of psycholoog. Het voordeel daarvan is dat dat nu digitaal kan. Omdat in een rap tempo een heleboel bedrijven gedigitaliseerd moesten worden, is ook de geestelijke gezondheidszorg online beschikbaar geworden.

 

Isolatie

Naast angst is isolatie een factor die op velen zijn neerslag heeft gehad. Ook hierin zijn grote verschillen tussen mensen. De een vindt het heerlijk om thuis te werken, niet meer naar kantoor te hoeven en dus geen onnodige gesprekjes met vervelende collega’s te hoeven voeren. Ook mensen die in het algemeen veel sociale druk ervaren kunnen in een tijd van isolatie opleven, omdat er veel minder ‘hoeft’. Toch kunnen we in het algemeen ook zeggen dat het een menselijke behoefte is om zo af en toe eens andere mensen te zien. Vrienden, familie, mensen bij wie je je veilig voelt. En de nabijheid van die mensen te voelen, ze te knuffelen of een aai over de bol te krijgen. De mens is nu eenmaal in wezen een sociaal dier en gedijt voor langere tijd niet goed op isolatie.

 

Effecten

Het is op dit moment nog erg lastig te zeggen welke effecten dit alles heeft gehad op de mentale gezondheid van de gehele bevolking. Wel zien we een stijging in de hulpvragen die worden gezocht bij psychologen en online coaches. Heb je zelf het gevoel dat je vast bent komen te zitten, dan is het helemaal niet vreemd om hulp te zoeken, bijvoorbeeld bij een coach in Gouda. Angst en isolatie hebben op iedereen een flinke impact gehad de afgelopen tijd. Voor sommigen is dit blijvend, omdat er misschien al langer andere problemen sluimerden. Echter, om te kunnen zeggen dat het op de gehele bevolking een impact op de mentale gezondheid heeft gehad, daarvoor is het nog te vroeg. Dat zullen we over een langere tijd pas kunnen zien.


Volgende pagina »

Komt hoogbegaafdheid altijd naar voren bij een IQ test?

We spreken van hoogbegaafdheid als iemand op een IQ-test een score behaalt van meer dan 130 punten. Dat betekent dat de geteste persoon beter presteert dan ruwweg 95% van de rest van de bevolking. Hoogbegaafdheid kan op meerdere manieren gedefinieerd worden, maar doorgaans wordt van een hoogbegaafdheid gesproken als iemand grote cognitieve vaardigheden heeft, creatief is en doorzettingsvermogen heeft. In een IQ-test kan naar voren komen dat iemand hoogbegaafd is, maar dat hoeft niet. Omstandigheden en opleidingsniveau spelen ook een rol. Daarbij zijn sommige hoogbegaafde jongeren cognitief heel sterk, maar op andere vlakken minder. Of faalangst zorgt ervoor dat de score lager uitvalt.

 

Het belang van hoogbegaafde jongeren testen

Kinderen en hoogbegaafde jongeren dienen voldoende uitdaging te vinden in hun schoolwerk en studie. Als zij die niet ervaren, kunnen ze zich gaan vervelen of zelfs faalangst ontwikkelen. Het is dus belangrijk te weten of kinderen en jongeren hoogbegaafd zijn. Ouders en docenten kunnen er dan voor zorgen dat het kind precies krijgt wat het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Ook later in het leven is het goed te weten dat je hoogbegaafd bent. Je kunt daarin rekening houden met je werk. Je weet dat je uitdagende werkzaamheden nodig hebt om je goed te voelen. Tegelijkertijd zijn veel hoogbegaafde mensen ook heel gevoelig en creatief. Ook die aspecten moeten voldoende aan bod komen in je werk of vrije tijd om je goed te voelen.

 

Bovengemiddeld IQ

Niet alleen bij een score van meer dan 130 punten op een IQ-test spreken we van een bovengemiddeld IQ. Iedereen die hoger scoort dan 115, is bovengemiddeld begaafd. De meeste mensen scoren tussen de 85 en 115 punten. Dit is het gemiddelde. Daaronder zijn mensen zwakbegaafd. Ook daarin zijn verschillende gradaties aangebracht.

 

Hoe werkt een IQ-test?

Een IQ-test bestaat daarbij altijd uit meerdere onderdelen, zoals het maken van sommen, aanvullen van cijferreeksen en reeksen figuren. Hoe sneller iemand antwoordt, hoe hoger de score uitvalt. Er wordt niet getest op parate kennis, alleen op logica en denkvermogen. De instantie of de deskundige die de test begeleidt, kan je meer vertellen over de uitslag en wat je met die uitslag kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een aangepast schoolprogramma voor je kind aanvragen of zelf aan de slag gaan met je hoogbegaafdheid of hooggevoeligheid, in je vrije tijd of op het werk. Ook een coach, zoals Adrienne van Gifted People, kan je helpen je weg te vinden als je hoogbegaafd bent.

 

Factoren die de uitslag kunnen beïnvloeden

Als je vermoedt dat je zelf hoogbegaafd bent of je kind hoogbegaafd is, kan het prettig zijn een IQ-test te maken. De test kan je enige zekerheid geven. Toch is een IQ-test zeker niet waterdicht. Een test is immers een momentopname. Het is goed mogelijk dat je zelf of je kind wel hoogbegaafd is, maar dat de test anders uitwijst. Faalangst, slecht slapen of een vreemde omgeving kunnen de uitslag danig beïnvloeden. Er hoeft dus zeker lang niet altijd hoogbegaafdheid uit een IQ-test te komen als dit wel het geval is. Het is wel mogelijk meerdere malen een test te doen. Een gemiddelde van de uitkomsten komt waarschijnlijk dichter bij de werkelijkheid dan een eenmalige test.


Volgende pagina »

Snelspansystemen voor in de fabriek

EAS Changesystems is een toonaangevend, nederlandse producent van automatiseringscomponenten voor in uw fabriek. Het bedrijf ontwikkeld een zogenoemde A. hydraulisch bediend spansysteem. Met dit geautomatischeerde hulpmiddel kunt u veel tijd en kosten besparen  voor het optimaliseren van uw onderdelen.

 

Het EAS Snelspansysteem omvat ook QMC snelspanelementen voor spuitgietmachines. Deze zorgen voor een snelle afbraak van de machines waardoor de productivieit toeneemt.  Bij het toepassen van deze elementen zullen er kortere schakeltijden zijn zodat de fabricagekosten lager zullen zijn.

 

Ook de veiligheid van de machines en van uw werknemers zullen verhogen door het aanbrengen van dit systeem. Dit systeem verminderd niet alleen de kosten, maar zal ook uw concurrentiepositie verhogen en het zorgt dat het werken aan een machine veiliger en sneller is als voorheen. Kortom: Dit systeem is een aanrader!

 

EAS Europe B.V., een toonaangevende Nederlandse fabrikant van automatiseringscomponenten voor gereedschappen op spuitgiet- en plaatbewerkingsmachines, biedt een uitgebreid assortiment apparatuur voor de automatisering van de productie van onderdelen. Het bedrijf heeft u ontwikkeld. A. hydraulisch bediende klemsystemen, geautomatiseerde gereedschapwisselsystemen, dus magnetische klemsystemen. Met de EAS-oplossingen kunnen aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen worden behaald door de productie van onderdelen te optimaliseren.

 

 


Volgende pagina »

Voetklachten verhelpen met een podotherapeutisch onderzoek

Er zijn verschillende beroepsgroepen werkzaam in de voetengezondheidszorg. Een paar voorbeelden hiervan zijn de pedicure, podoloog, podoposturaal therapeut en een podotherapeut. Podotherapie is in Nederland sinds 1982 erkend als paramedisch beroep.

Een podotherapeut behandelt mensen die voetklachten hebben.  Ook kunnen er klachten ergens anders in het lichaam voorkomen door een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon, zoals aan de voeten, enkels, knieën heupen of de rug. Naast dat een podotherapeut klachten behandelt, geeft die ook preventieve adviezen en behandelt hij afwijkende teenstanden en huid- en nagelaandoeningen.

 

Therapeutisch onderzoek

Wanneer je een afspraak wil maken bij een podotherapeut kun je dat telefonisch of per email regelen. Bij een podotherapeut heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt dus geheel vrijblijvend contact opnemen voor een afspraak.  De dag van de afspraak kom je binnen en start je met de intake. Dit is een kort vraaggesprek, waarbij de klacht verder wordt uitgediept. De podotherapeut is wettelijk verplicht om de NAW-gegevens in een zogenaamd patiëntendossier toe te voegen. Dit wordt in de meeste gevallen telefonisch gedaan bij het maken van jouw eerste afspraak.

Na de intake start je met de rest van het podotherapeutisch onderzoek. De podotherapeut begint het onderzoek met een inspectie. Daarbij gaat die de gehele onderste extremiteit (benen en voeten) analyseren op eventuele standsafwijkingen. Hierbij werkt die van onder naar boven. Dit wordt vanuit de achterzijde, de voorzijde en zijkant gedaan. Daarna wordt er ook op de huid en de teennagels gelet.

Daarna volgt een statische drukmeting, hierbij ga je staan op een drukmeetplaat. In deze drukmeetplaat zitten sensoren die de voet meten. Op deze manier krijgt de podotherapeut een goed beeld van de drukverdeling onder de voeten.

Na de drukmeting volgt het functieonderzoek. Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de gewrichten in zowel de voet, de knie, de heup en de rug. Dit gebeurt wanneer jij actief en dus bewegingen maakt en wanneer de podotherapeut jou laat bewegen.

Hierna volgt palpatie, hierbij gaat de podotherapeut met de vinger na welke structuren zijn aangedaan. Een podotherapeut kan ook een gang-analyse uitvoeren. Hierbij worden op verschillende punten naar de ontwikkeling in de voet, knie, heup en rug gekeken. Bij een dynamische drukmeting ga je lopend of rennend over de drukmeetplaat. Hierdoor kan er een beeld worden geschetst hoe de voeten neer worden gezet. Verder wordt er ook naar de schoenen gekeken. Hierbij let de podotherapeut op verschillende kernelementen, zoals de hielkap, loopzool, veteraansluiting, teensprong etc.

 

Diagnose

Wanneer de podotherapeut alle gegevens van de benodigde onderzoeken heeft verzameld, maakt hij op basis daarvan een diagnose. De podotherapeut kan je vertellen wat de klacht inhoudt, wat de oorzaak en gevolgen zijn en hoe je de klacht het beste behandeld.

 

Behandelplan

Wanneer ik bij de podotherapeut in Rotterdam was bestond mijn behandelplan uit doelen. Hierbij werd de duur van de behandelingen en het beoogde resultaat met mij besproken. Met onderling overleg kan er gestart worden met het behandelplan. Waardoor je snel van de klachten af bent!

 


Volgende pagina »

Engelse professionele vertalingen

  1. Goede vertalingen Engels-Nederlands tegen een beter, betaalbaar tarief. Met een vast tarief van 4 cent per woord krijgt alles en iedereen dezelfde aandacht en dezelfde hoge kwaliteit bij B-en Vertalingen. Je teksten worden feilloos vertaald op near-native niveau, of het nu om boeken, marketingteksten of websites gaat.
  2. Met vele geslaagde vertalingen voor zowel particulieren als ook zakelijke klanten uit uiteenlopende sectoren beschikt de vertaler over een ruime woordenschat , vele uitstekende referenties, een goede dosis talent en de gave om de juiste zinnen op papier te krijgen met de geschikte en gewenste tone of voice.

Volgende pagina »

Wat houdt payrollen in?

Men werkt bij een bedrijf en wordt betaald door hetzelfde bedrijf voor de diensten die hij daar verleent. Meestal! Maar soms betalen ze het niet zelf uit. Er zijn bedrijven die het betalingssysteem en alle andere werknemerszaken uitbesteedt aan andere bedrijven. Deze manier van werken heet payrollen. Er zijn bedrijven die zich enkel met payrolling bezighouden. Hoe werkt payrollen precies en waarom doen bedrijven het?

 

Door middel van payrollen zorgt een bedrijf dat het zelf minder werk heeft aan zijn eigen werknemers. Niet alleen het betalen, maar alle werknemerszaken worden overgenomen door het payrollbedrijf. Wanneer een werknemer van een bedrijf staat ingeschreven bij het payrollbedrijf, dan geeft het bedrijf zijn juridische werkgeverschap over. De payroll tarieven zijn per bedrijf verschillend. Dat komt omdat niet elk payrollbedrijf dezelfde diensten verlenen. Sommige bedrijven nemen meer verantwoordelijkheden en zaken uit handen dan andere.

Uiteindelijk kan het bedrijf dat gebruik maakt van payrollen zich zo veel mogelijk met zaken bezig houden die voor het bedrijf belangrijk zijn.

 

Voor meer informatie over payrollen en payroll tarieven, ga naar de site van Soldij.


Volgende pagina »

Hoe je tijdens een lockdown lekker kan blijven eten als in een restaurant

Iedereen houdt van lekker eten. Daarom gaan mensen vaak uit eten in restaurants. Tijdens een lockdown is dit echter niet mogelijk. Hoe zorg je ervoor dat je ook tijdens een lockdown lekker kunt blijven eten? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet! Want ook tijdens een lockdown moet je kunnen blijven genieten…

 

Tip 1: Zelf restaurant-gerechten (na)maken!

Oké je kunt dus niet naar een restaurant toe…  Dan zelf maar een restaurant maken! Op internet zijn natuurlijk verschillende luxe gerechten te vinden die je kunt maken. Wat je echter ook kunt doen, is het volgende: Pak de online menukaart van je favoriete restaurant erbij. Kies van iedere gang een gerecht uit, haal de benodigde ingrediënten, en maak de gerecht vervolgens na! Zo kun je toch nog genieten van het eten van je favoriete restaurant, maar dan bereid door jezelf! Je kunt dan meteen zien of je het stiekem zelf beter kan bereiden dan de koks bij het restaurant…

 

Tip 2: Eten bestellen bij restaurants!

Zelf eten maken kan heel leuk zijn. Maar sommige mensen houden toch meer van gemak. Ook zal zelfgemaakt eten niet helemaal zo smaken als bij een restaurant. De koks daar zijn immers professionals! Daarom kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om eten te bestellen. Bij een restaurant wel te verstaan! Tijdens een lockdown zijn restaurants misschien wel gesloten, maar bij de meeste kan je dan nog wel gewoon eten bestellen! Zo kun je bijvoorbeeld overheerlijke pizza bestellen bij Woodstone Pizza Hoofddorp.

 

Tip 3: tover je huis om tot een restaurant!

Met de bovenstaande twee tips kun je genieten van het eten uit je favoriete restaurant. Echter ontbreekt er dan nog één ding… de sfeer! Naast het lekkere eten gaan veel mensen namelijk ook uit eten omdat restaurants zo gezellig zijn. De laatste tip is daarom om jouw huis om te toveren tot een restaurant! Pak bijvoorbeeld een speciaal tafelkleed, zet kaartjes weg, gebruik luxe servetjes, je kan het zo gek maken als je zelf wilt! Zo kun je dus toch samen met je partner (of gewoon alleen!) genieten als in een restaurant tijdens een lockdown.


Volgende pagina »

Het belang van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is voor elk persoon belangrijk, het is namelijk letterlijk van levensbelang. Je krijgt ook een positieve impuls in je leven door het verbeteren van je slaap, het brengt namelijk veel voordelen met zich mee waar we later nog op terug zullen komen. Als je een lange periode slecht geslapen hebt, zal je met een goede nachtrust na een aantal weken merken dat je meer energie hebt en dat je gelukkiger bent. Maar hoe krijg je dit nou voor elkaar en welke voordelen kleven er nog meer aan?

 

De voordelen van een goede nachtrust

Een goede nachtrust brengt op langere termijn veel voordelen met zich mee, het kan uiteindelijk zelfs voor een langere levensduur zorgen. Engelse onderzoekers hebben namelijk vastgesteld dat de aantal keren dat je ‘s nachts wakker bent, de tijd die het duurt voordat je slaapt en de hoeveelheid diepe slaap van invloed is op je levensverwachting. Ook is gebleken dat de kans op enkele dodelijke aandoeningen zoals een hartaanval, diabetes en een beroerte toeneemt door een slechte nachtrust. Alleen al hierom is een goede nachtrust zeer belangrijk, er zijn echter nog meer voordelen:

  • Je zult er aantrekkelijker uitzien. Dit is natuurlijk best logisch, een goede nachtrust voorkomt namelijk de gezwollen ogen en de donkere kringen die vaak gepaard aan een gebrek aan slaap staan. Ook zorgt een goede nachtrust ervoor dat je lichaam minder cortisol aanmaakt, dit wordt ook wel het stresshormoon genoemd.
  • Je bent minder vaak ziek. Meerdere onderzoeken hebben ook laten blijken dat mensen met een goede nachtrust minder vatbaar zijn voor ziektes en dat ze ook sneller kunnen herstellen wanneer ze wel iets te pakken hebben. De hoeveelheid slaap heeft namelijk een directe invloed op het immuunsysteem.
  • Je zult meer controle over je gewicht hebben. Een tekort aan slaap zal voor een vertraagde stofwisseling zorgen en het zal er ook voor zorgen dat je meer zal eten door productie van extra hormonen. Ook zal eventuele overgewicht dat hierdoor ontstaan er voor zorgen dat je nog slechter slaapt, dit is een negatieve cirkel dat lastig te doorbreken is

 

Hoe kan je voor een goede nachtrust zorgen?

Er zijn veel dingen die je kan ondernemen om voor een betere nachtrust te zorgen. Een vast ritme is onder andere heel belangrijk, probeer iedere avond op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en ook weer op te staan. Probeer ‘s avonds verder ook stimulerende stoffen zoals alcohol en koffie te vermijden, deze stoffen houden je namelijk wakker. Een goed bed (zoals een boxspring), matras en comfortabele kussens zijn natuurlijk ook van groot belang, het comfort moet namelijk top zijn. Je kan bijvoorbeeld pocketveringmatrassen kopen bij De Been. Dit zijn betaalbare matrassen die veel ondersteuning bieden en voor veel comfort zorgen.


Volgende pagina »
Zoeken
Gesponsorde Plekken
Gratis links plaatsen?
.