Afvallen

Alles over afvallen, diëten en overgewicht, anorexia, afslankpillen, gezond eten, eetbuistoornis, koolhydraatarm dieet.

Lees meer..
Sport

Alles over blessure, Aerobics, Atletiek, Badminton, Basketbal, Biljarten, Duiken, Fietsen, Fitness, Hardlopen en Voetbal.

Lees meer..
Voeding

Alles over voeding informatie, gezond leven, dieetdagboeken, afslanken, overgewicht, eetstoornissen en gezonde voeding

Lees meer..

Last van slecht inslapen?

Iedereen heeft wel eens zo’n periode dat je slecht inslaapt, lang wakker ligt of heel vaak wakker wordt ’s nachts. Hierdoor voel je je overdag moe, energieloos, slaperig en prikkelbaar ook kun je je minder goed concentreren. Deze slapeloosheid kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld spanningen in je relatie of de situatie thuis. Je gaat piekeren en kunt hierdoor niet goed ontspannen dit resulteert weer in slaapproblemen. Ook klachten zoals pijn, jeuk, benauwdheid, angst of een depressie komen een goede nachtrust niet ten goede.

 

Factoren die helpen

Factoren die kunnen helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust zijn bijvoorbeeld elke dag een half uur bewegen dit helpt bij het ontspannen. Probeer voor het slapengaan geen cafeïne en alcohol meer te drinken. Het is ook belangrijk om in een vast slaapritme te komen, dit kun je doen door steeds op dezelfde tijd op te staan, overdag niet te slapen en steeds op dezelfde tijd naar bed te gaan.

Wanneer je de hele nacht loopt te piekeren en de negatieve en beperkende gedachten maar niet los kunt laten. Loop je overdag waarschijnlijk ook met deze gedachten rond een hulpmiddel dat hierbij kan helpen is Creatix. Deze methodiek zorgt ervoor dat belemmerende gedachten in het onderbewustzijn losgelaten kunnen worden. In het proces krijg je inzichten die nodig zijn om deze belemmerende gedachten los te laten. Wanneer je deze gedachten los kunt laten zou dit uiteindelijk ook zorgen voor een goede nachtrust.

 

Behandelingsvorm bij een osteopaat

Een andere behandelingsvorm die ingezet kan worden om een goede nachtrust te bevorderen is osteopathie. Hierbij wordt met de handen de klachten verholpen door de natuurlijke lichaamsfuncties te herstellen. Dit wordt gedaan door vastzittende weefsels die de klachten veroorzaken te ontspannen, versoepelen en los te maken. Zelf ben ik naar een osteopaat in Enschede geweest, hier ben ik erg goed geholpen. Ik ging hierheen met vermoeidheidsklachten en naar een aantal behandelingen was ik van mijn vermoeidheid af, erg fijn!


Volgende pagina »

Regulier schoonmaakonderhoud

U wilt toch ook op een schone plek leren of werken? Lees hier over het schoonmaakbedrijf dat uw zaak of instelling echt netjes schoonmaakt, en schoon houdt. De professionele schoonmakers leveren een totaal, dus naast vloeronderhoud, tapijtreiniging, en het sanitair is glasbewassing geen probleem. Lees verder over de schoonmakers uit Noord Holland.

 

Schoonmaken is een vak

Normaal wordt tapijtreiniging of glazenwasser als een vak apart gezien, het is daarom knap dat één bedrijf zo’n totaal kan leveren. Het scheelt ook in de administratie, u krijgt immers één factuur. Te vaak worden de schoonmakers juist niet door schoonmaakonderhoud ontdekt, maar door een voorval. Stel er is een brand geweest, er is roetaanslag, een ondernemer huurt een professional in, en dan pas ziet de eigenaar van het bedrijf in hoe handig schoonmakers zijn. U kunt dit voor wezen. Wat structureel schoongemaakt moet worden is een marmoleum vloer schoonmaken alkmaar en het sanitair, iemand komt in ieder geval dagelijks de entree en de WC doen, en van daaruit werkt de professionele schoonmaker verder.

 

Bij glasbewassing komt meer kijken

De buitenkant van uw bedrijf of instelling moet representatief zijn. Qua hygiëne levert de buitenzijde van een gebouw geen werk, het moet enkel schoon ogen. Veel bedrijven hebben gevelplaten. Wist u dat een glazenwasser gevelplaten kan meenemen in het schoonmaakonderhoud? Zeker als uw bedrijf evenals veel bedrijven naast de snelweg gelegen is, is het belangrijk dat de zwarte aanslag en andere vervuiling regelmatig van de deuren, kozijnen, ramen en gevelplaten gepoetst wordt. Het aanzien van uw bedrijf is belangrijk, en wederom is het goed dat één schoonmaakbedrijf zowel de binnenzijde alsmede de buitenkant van uw bedrijf of instelling kan onderhouden.

 

Het schoonmaakbedrijf geeft het sanitair alle aandacht

Zowel bij bedrijven, instellingen, alsmede bij particulieren is het sanitair de achilleshiel. Er worden veel fouten bij gemaakt, en dit gaat tot zover door dat het voorkomt dat particulieren een badkamer opnieuw betegelen omdat het niet meer schoon te maken is. Het gaat dan meestal om smoezelige voegen die niet wit meer zijn, daar zitten dan schimmels waardoor de voeg eerder zwart is. Het is vreemd dat die particulieren niet eerst naar een bedrijf met professionele schoonmakers gaat om te informeren of er iets tegen te doen is. In ieder geval kunt u dat voor zijn. De ploeg met schoonmakers die in uw bedrijf of instelling komen, kunnen ook bij u thuis de tegels aanpakken. Misschien is goed ontkalken al voldoende?

 

Ga altijd voor een vrijblijvende offerte

U begrijpt dat het altijd goed is om ervaren en professionele schoonmakers binnen uw bedrijf of instelling te hebben. De plek waar mensen werken en leren moet schoon zijn, en een bedrijf of instelling moet netjes ogen. U kunt altijd contact leggen met het bedrijf om te informeren naar de kosten voor het dagelijks schoonmaken van de vloer en het sanitair en incidenteel andere werkzaamheden zoals glasbewassing. U weet dan zo waar u aan toe bent, wat de totale schoonmaak kost.


Volgende pagina »

Racefiets

De zomer komt er weer aan en dat betekent: lekker fiets weer! Dus is het weer tijd voor de racefiets, waar je hele mooie en lange routes op kunt afleggen. Er zijn racefietsen die speciaal gemaakt zijn voor op de weg, zodat je lekker door de natuur of langs de weg heen kan fietsen.

 

Racefiets vinden

Een goede racefiets vinden is een tweede, waar ga je een goede racefiets vinden met alle handige informatie van dien. In mijn geval was dat bij een fietsenwinkel in Oldenzaal, zij hebben een groot aanbod aan racefietsen. Ik wou graag van tevoren veel informatie over de fiets hebben, want een racefiets kopen is opzich wel een uitgave in één keer.

Zo gezegd zo gedaan, op een middag ben ik naar de winkel gegaan voor een afspraak en daarin legden ze me veel uit over de racefietsen. Vooral over hoe je het beste de fiets kunt gebruiken en wat de beste fietstechniek is op de fiets. Want een racefiets is een erg dunne en lichte fiets met apparatuur die je wel goed moet onderhouden en gebruiken, voordat er iets kapot gaat. Laat je daarom ook echt goed informeren, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

 

Een mooie route

De laatste stap is dan nog een route plannen, die je een middagje plezier kan brengen. Voor mij was dat in de omgeving van Oldenzaal waar ik begon. De route vervolgde zich hier prachtig naar de Lutte, Nijverdal en daarna weer terug. Zo in totaal een kilometer of 100.

Als je vaker van die mooie en lange routes plant zul je zien dat het erg goed is voor je gezondheid en je spieren. Bovendien is het ook wel eens lekker om een middagje buiten te zijn en te genieten van de mooie natuur die we in Nederland hebben. Als je in de omgeving van Oldenzaal bent, neem eens een kijkje naar zo’n mooie route.


Volgende pagina »

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een uitvaartverzekering?

Een uitvaart moet natuurlijk zo fijn mogelijk verlopen. De laatste keer afscheid nemen is een van de belangrijkste momenten bij het rouwen. Zelf kan je er gelukkig voor zorgen dat jouw eigen uitvaart ook soepel verloopt. Onder andere door een uitvaartverzekering. Maar welke uitvaartverzekering moet je nou kiezen? 

 

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen met elk zijn eigen voor en nadelen. Er zijn 2 soorten uitvaartverzekeringen namelijk een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering. Een natura uitvaartverzekering is een verzekering waar je geen bedrag verzekerd maar een pakket. Die pakketten kunnen variëren van enorm uitgebreid naar super simpel, dat is helemaal aan jezelf. Een kapitaal uitvaartverzekering is wel een verzekering waar je een bedrag verzekerd. Dit houd in dat de verzekering een van te voren bepaald bedrag uitbetaald aan de nabestaande die de uitvaart verzorgen.  

 

Wat voor bedrag moet ik laten verzekeren?

Hoe hoog het verzekerd bedrag wordt hangt volledig af van je eigen wensen en eisen aan de uitvaart. Dit kan bijvoorbeeld een bedrag zijn van €6.000,- of van €8.000,-. Het is daarom verstandig om de wensen van je uitvaart van te voren in kaart te brengen om het zo ten eerste duidelijk te maken naar de nabestaande en dan kun je de kosten in kaart brengen. Dat spaart de nabestaande enorm veel gedoe, tijd en geld. 

 

Wie moet ik inlichten?

Je nabestaande vertellen over het feit dat je verzekerd bent voor een uitvaart is best belangrijk. Zo weten de nabestaande waar ze aan toe zijn en dat ze niet met onverwachte kosten zitten als de tijd daar is. Licht je nabestaande in dat je een verzekering hebt afgesloten en ook wat voor verzekering je hebt afgesloten. Zo weten hun wat ze te wachten staat. 

 

Wat voor uitvaart wil je?

Een uitvaart kan op verschillende manieren vorm gegeven worden natuurlijk. Daarbij is het wel belangrijk dat je dit bij een goede uitvaartondernemer doet zoals Marius Terol. Als je van


Volgende pagina »

Hoe verzorg je ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees is een van de meest ongewenste kwalen, maar kan altijd gebeuren. Natuurlijk is het beter voorkomen dan genezen. Maar is het toch raak, dan is het erg verstandig dat je weet hoe je dan je ontstoken tandvlees verzorgt. Als je het namelijk goed doet dan kan het zo weer over zijn. Met een aantal tips sta je de volgende keer beter in je schoenen en is het een minder groot ongemak. Bovendien is het soms makkelijker dan je denkt. Het wordt aangeraden om dit artikel goed door te nemen. Hoogstwaarschijnlijk is ontstoken tandvlees dan minder erg de volgende keer.

 

Schoonhouden

De meest voorkomende tip om ontstoken tandvlees te voorkomen en te genezen is natuurlijk om het schoon te houden. Dit doe je door regelmatig te flossen of te stoken en minimaal 2 keer per dag je tanden grof te poetsen. Dit is ook belangrijk wanneer je tandvlees al ontstoken is. Het zal dan allemaal wat minder fijn aanvoelen. En dat is logisch. Maar dat maakt het niet minder belangrijk. Door het ‘masseren’ van het tandvlees versterkt het en zal het sneller genezen. Het kan dat het tandvlees een beetje gaat bloeden, maar dat is niet zo gek. Schrik daar dus ook niet van.

Ontstoken tandvlees

 

Stop met schadelijke gewoontes

Een van de redenen van ontstoken tandvlees is voor veel mensen roken. Dit is namelijk erg slecht voor je gebit. Naast dat je bruine tanden krijgt is het simpelweg slecht voor het tandvlees, het kan namelijk gaan zwellen en ontsteken. Rook je? Dan kan je daar het beste onmiddellijk mee stoppen. Hoewel dat lastig is, is het op lange termijn veel beter.

 

Ook kan mondwater schadelijk zijn. Je zou het misschien niet denken, omdat mondwater gebruikt wordt om de mond schoon te houden. Echter zijn de chemicaliën vaak slecht voor het tandvlees. En wanneer het ontstoken is wordt het al helemaal afgeraden om mondspoeling te gebruiken.

 

Gebruik helende producten

Is je tandvlees dan toch ontstoken? Dan kun je bijvoorbeeld helende gel gebruiken om je ontstoken tandvlees te verzorgen. Het is een manier om het helende proces op gang te zetten en te versnellen. Daarom wordt het absoluut geadviseerd om dit te doen. Is de ontsteking echter te heftig. Dan wordt aangeraden om contact op te nemen met de huisarts of mondhygiënist. Die weten wat de volgende stap zal zijn. Mogelijk zullen zij ook een helende gel adviseren. Echter blijft het natuurlijk altijd beter voorkomen dan genezen.


Volgende pagina »

Dit is hoe ziekenhuizen hygiënisch worden gemaakt

Voor ziekenhuizen is het enorm belangrijk dat er gewerkt wordt met materialen waarop vertrouwd kan worden. Dit geldt voor iedere werknemer die in het ziekenhuis werkt, van het zorgpersoneel tot het facilitair personeel. Ziekenhuizen worden makkelijk veel meer hygiënisch door solid surface te gebruiken. Dit product van Marlan voldoet aan de strenge hygiëne-eisen die gesteld worden voor de zorg. Door dit te gebruiken, zorgen ziekenhuizen er niet alleen voor dat het hygiënisch is, maar ook voor het oog fris en luxe er uitziet. Er is heel veel mogelijk met Marlan solid surface en dat is dan ook waarom veel ziekenhuizen voor dit materiaal kiezen.

 

Hygiënisch materiaal

Aangezien Marlan sterk en toch flexibel is, kan het worden gebruikt voor wanden en vloeren, maar ook voor gebruiksproducten. Je moet hierbij denken aan wastafels, keukenbladen en balies. Het bedrijf heeft speciaal voor ziekenhuizen een wastafel ontwikkeld genaamd de Antaris. De belangrijkste reden om voor Marlan te kiezen, is de hygiëne. Aangezien solid surface materiaal verlijmd kunnen worden zonder naad, kunnen hier geen bacteriën tussen gaan zitten. Waar in kit wel bacteriën kunnen nestelen, kan dat met Marlan solid surface niet. Er blijft geen water achter in de keuren en er is veel minder kans op lekkage.

 

Eenvoudig schoonmaken

Doordat Marlan solid surface bacteriën geen kans geeft zich ergens tussen te nestelen, scheelt het gebruiken van dit materiaal ook nog eens tijd. Het schoonmaken neemt namelijk veel minder tijd in beslag. Daarnaast kan het materiaal van Marlan ook zeeg goed tegen chemicaliën. Doordat het ontzettend sterk is, kunnen dus zelfs de meest agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt worden om alles bacterievrij te maken. Zo wordt de hygiëne van het ziekenhuis alleen maar beter. Het materiaal voldoet dan ook perfect aan de hoge hygiëne-eisen die gesteld worden in ziekenhuizen.

 

Maatwerk

Het goede aan Marlan solid surface is dat het perfect op maat kan worden gemaakt. Ook als er lastige plekken of aparte vormen gemaakt moeten worden, kan dit perfect met dit materiaal. Het wordt namelijk gegoten en kan dus in elke vorm gegoten worden die gewenst wordt. Wanneer je bijvoorbeeld een speciale wastafel wilt hebben die een bredere rand heeft, is dit allemaal mogelijk. Ook als je een vloer nodig hebt die niet vierkant is, is het materiaal van Marlan perfect om hiervoor te gebruiken. Zoals gezegd is het allemaal maatwerk en is alles wat je wil wel te creëren met het materiaal.


Volgende pagina »

Stap voor stap de lekkerste pizza maken

Voor de lekkerste pizza hoef je helemaal niet naar een pizzeria. De lekkerste pizza maak je gewoon lekker zelf. Wij vertellen je stap voor stap hoe jij de lekkerste pizza maakt.

 

De bodem

De bodem kun je helemaal zelf maken met meel, gist en water. Het nadeel hiervan is, dat het deeg dan moet rijzen en je dus ruim van tevoren moet beginnen met het maken van je deeg. Niet erg geschikt, als je thuis komt van je werk en trek hebt in een lekkere pizza. Je kunt ook kiezen voor een kant en klare bodem, bijvoorbeeld van Monte Pizza Crust. De bodems van  Monte Pizza Crust  zijn verkrijgbaar als zowel Italiaanse als Amerikaanse bodem.

 

De saus

Op de bodem komt natuurlijk de saus. Pizzasaus is meestal een saus op basis van tomaten, aangevuld met kruiden. Je kunt kant-en-klare sauzen kopen in de supermarkt of je kunt je saus zelf maken. Met tomatenpuree, Italiaanse kruiden en zout en peper kom je al een heel eind. Een beetje pesto erdoor en een gesnipperd uitje maken de saus helemaal af. Zorg ervoor, dat je saus niet te veel vocht bevat, want dat zorgt ervoor dat je bodem niet knapperig wordt en slap blijft.

 

De topping

En dan komt het grootste voordeel van zelf je pizza maken: de topping. Je kunt helemaal zelf beslissen, welke toppings jij op je pizza wilt hebben. Verschillende soorten vleeswaren, zoals salami, ham, kipfilet of kleine stukjes hotdog zijn lekker op de pizza. Je kunt je pizza ook beleggen met groenten, zoals champignons, prei, paprika of artisjok. Voor een vispizza gebruik je zalm, tonijn of ansjovis. Of breek een eitje boven de pizza, vlak voordat je hem in de oven zet. Voeg olijven of kappertjes toe voor extra smaak. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovenop doe je natuurlijk kaas, geraspte goudse kaas of mozzarella, en strooi je nog wat oregano over het geheel om het helemaal af te maken.

 

En klaar

Als je pizza klaar is, dan moet hij natuurlijk nog in de oven. Bak de pizza tot de kaas gesmolten is en een beetje bruin begint te kleuren. Dan is je pizza met Monte Pizza Crust op zijn best. Eet smakelijk!


Volgende pagina »

Geef je gezondheid een boost met groentesap

Wat je eet heeft grote invloed op je gezondheid. Maar ook wat je drinkt. Groentesap is het ideale dorstlesser om je gezondheid een boost te geven. Lees snel verder en ontdek waarom.

 

Het verschil tussen groentesap en groene smoothies

Groentesap is het vocht wat uit groente is geperst. Dit is wat anders dan de welbekende groene smoothies. Een groene smoothie wordt gemaakt door groene bladgroente met wat water en fruit in een blender fijn te maken. Een groot deel een groente smoothie bestaat dan ook uit water of een andere vloeistof zoals amandelmelk of kokoswater.

Groentesap is bestaat voor 100% uit het vocht van groente en is daardoor veel geconcentreerder wat betreft voedingsstoffen dan een groene smoothie. Voor het maken van één glas groentesap is 400 gram groente nodig. Ter vergelijking: voor het maken van één groene smoothie heb je 100 gram groente nodig.

Bij het maken van een groene smoothie gebruik je normaal gesproken maar 1 soort groente, aangevuld met één of meerdere fruitsoorten. Bij het maken van groentesap worden altijd meerdere soorten groenten gebruikt. Als je groentesap koopt dan zal je zien dat er soms wel 10 soorten groenten zijn gebruikt voor het maken van het sapje.

Omdat er bij het maken van groentesap zoveel soorten groenten worden gebruikt bevat het heel veel verschillende soorten vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen.

Bij groentesap wordt, net zoals bij groene smoothies, gebruik gemaakt van vruchtensap. Maar dit hoeft niet perse. Het is wel lekker om een klein beetje vruchtensap te gebruiken. Dit is puur om de groentesap wat zoets en lekkers mee te geven. Maar is niet nodig gezien vanuit het oogpunt van voedingswaarde. De groentesappen bevatten van nature al erg veel vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen.

Bij groentesap wordt het aandeel vruchten zo laag mogelijk gehouden. Dit wordt gedaan om de groentesap zo caloriearm mogelijk te houden. Fruit bevat immers vruchtsuikers.

Hoe maak je groentesap?

Groentesap maak je met behulp van een slowjuicer. Dit is een apparaat wat het vocht uit groente perst. Het pure vocht van de groente wordt opgevangen in een bakje. Het pulp (de vezels) van de groente worden van het vocht gescheiden. Door het scheiden van de vezels krijg je een mooi vloeibaar sapje waarin geen harde stukjes zitten.

Een slowjuicer is zoals de naam al doet vermoeden traag. Met grote kracht wordt het vocht langzaam uit de groente geperst. Dit gebeurt zo rustig mogelijk om wrijvingswarmte te voorkomen. Door warmte zou namelijk een deel van de vitamines en antioxidanten verloren gaan. Doordat het vocht niet warm wordt blijven alle voedingsstoffen optimaal bewaard.

Groene smoothies maak je met een blender. Onder in de blender zit een mes wat heel snel draait. Hierdoor wordt de groente en het fruit snel fijngemalen. Hierdoor kan de motor van de blender warm worden. Door deze warmte kan een deel van vitamines en antioxidanten verloren gaan. Om deze reden worden groentesap door deskundige ook wel gezien als gezonder dan groene smoothies.

Als je groentesap gaat maken dan is het aan te raden om niet zomaar wat soorten groenten bij elkaar te gooien. Je loopt dan het risico dat deze groentesoorten helemaal niet lekker zijn omdat ze niet bij elkaar passen. Dat zou zonde zijn van de dure groenten die je hebt gebruikt voor het maken van je eigen sapje. Wil je op safe gaan dan maak je gebruik van beproefde groentesap recepten. Zo weet je zeker dat je eindigt met een groentesap die niet alleen gezond is maar ook erg lekker.

Een nadeel van zelf groentesap maken is het werk wat je eraan hebt. Met name het schoonmaken van de slowjuicer is een arbeidsintensief klusje. Als je nog een slowjuicer moet kopen dan loont het om er eentje uit te zoeken die makkelijk schoon te maken is.

Wil je eens gaan proberen of groentesappen iets voor jouw zijn dan hoef je niet gelijk te investeren in een slowjuicer. Deze zijn namelijk best wel prijzig. Je kunt groentesap ook kant en klaar bestellen. Probeer ze een paar weken om te kijken of je verschil merkt in hoe je je voelt.

De gezondheidsvoordelen

Het belangrijkste is natuurlijk wat groentesap voor je gezondheid kan betekenen. Je kunt je voorstellen dat je met één glas groentesap een gigantische hoeveelheid vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen binnen krijgt. Aangezien er 400 gram groente nodig is voor één glas.

Doordat je al deze voedingsstoffen in vloeibare vorm tot je neemt worden ze ook nog eens beter opgenomen. Normaal gesproken eet je groenten. Voedingsstoffen zitten dan opgeslagen tussen de vezels. Je lichaam moet deze eerst verteren voordat ze opgenomen kunnen worden. Omdat je niet alles verteert worden nooit alle voedingsstoffen goed opgenomen. Met groentesap weet je zeker dat je lichaam de voedingstoffen zal absorberen.

Een belangrijke eigenschap van groentesap is dat het rijk is aan antioxidanten. Antioxidanten zijn essentieel om vrije radicalen in je lichaam te neutraliseren. Vrije radicalen kunnen op den duur leiden tot chronische ziekten zoals diabetes type 2, Alzheimer, kanker en hart- en vaatziekten.

Maar ook op de korte termijn heb je al gezondheidsvoordelen van groentesap. Er zitten belangrijke voedingsstoffen, zoals koper, zink, vitamine C, mangaan en magnesium. Deze voedingsstoffen versterken het immuunsysteem waardoor je minder vatbaar bent voor infecties en infectieziekten zoals de griep en verkoudheidjes.

Groente is ook rijk aan het mineraal kalium. Dit mineraal speelt samen met natrium een belangrijke rol in het reguleren van de bloeddruk. Natrium zit in zout en omdat er in veel voedingsmiddelen zout zit krijgen we daar eerder teveel dan te weinig van binnen. Als je teveel zout eet dan wordt de bloeddruk te hoog. Door meer kalium in je dieet op te nemen kan je een te hoge bloeddruk weer terug brengen naar gezonde waarden. Hiermee wordt het risico op hart- en vaatziekten lager.


Volgende pagina »

Wanneer is osteopathie geschikt?

Een behandeling van de osteopaat is geschikt voor bijna iedereen, volwassen, kinderen en ook baby’s kunnen baat hebben bij een behandeling van de osteopaat. Osteopathie is een manuele behandelwijze die wordt uitgevoerd door een osteopaat. Een osteopathische behandeling wordt dus gekenmerkt dat het alleen met de hand gaat, er komen geen medicijnen of andere apparatuur aan te pas.

 

Alternatieve geneeswijze

Het begrip osteopathie is steeds breder aan het worden in Nederland en het is een veelzijdige therapievorm. Op dit moment wordt het in Nederland door de zorgverzekeraars nog als alternatieve geneeswijze gezien. In landen om ons heen zoals Frankrijk en Engeland is osteopathie inmiddels echt een onderdeel van gezondheidszorg geworden. In Nederland is de Nederlandse Vereniging voor Osteopaten (NVO) zich daar hard voor aan het inzetten.

 

Hoe werkt een osteopaat?

Vaak heeft een osteopaat een standaard werkwijze, je kan online een afspraak maken, vult een vragenlijst in. Die komt terecht bij de osteopaat en vervolgens zal er een fysieke intake gedaan worden en eventueel een lichamelijk onderzoek. Vanuit daar wordt er een behandelplan gemaakt en gaat de osteopaat aan de slag.

 

Wanneer ga je naar de osteopaat?

Er zijn veel verschillende indicaties om in contact te kijken met een osteopaat en zelfs als je klacht niet in een rijtje voorkomt kan het nooit kwaad even contact te zoeken met de osteopaat om zo je klacht te bespreken. Als we het hebben over baby’s is huilbaby’s een indicatie die vaak genoemd wordt, maar ook darmkrampjes of slaapproblemen. Volwassenen komen vaak bij een osteopaat als zij last hebben van rugklachten, nekklachten of bijvoorbeeld hoofdpijn. Deze klachten kunnen voortkomen uit sport, maar ook door het vele thuiswerken nu en een verkeerde houding. Zelf voor zwangerschap zijn er osteopathische behandeling die kunnen helpen als je bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit hebt of darmklachten. Kijk veel meer klachten of indicaties ook eens op de website van osteopaat woerden, die hebben een zeer uitgebreid overzicht.

 

Krijg je een vergoeding?

De kosten van een behandeling kunnen uiteenlopen per osteopaat, dit is afhankelijk van het tarief wat diegene rekent. Het fijne van een osteopathische behandeling is dat je een deel vergoed kan krijgen vanuit je verzekeraar. De ziektekostenverzekeraar kan een deel van de behandeling vergoeden vanuit het aanvullende pakket. Om precies te weten wat jij als vergoeding krijgt kun je het beste even zelf hier kijken.

 


Volgende pagina »

Calorieën verbranden en rond je buik afslanken

Je bent vast niet de enige die leeft met het idee om in het nieuwe jaar af te gaan vallen. Een nieuw jaar, een nieuw start, is wat velen denken. Met name rond de buik willen veel mensen afvallen, het liefste binnen korte tijd. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, maar om je doelstelling zo snel mogelijk te behalen is het van belang dat je op meerdere dingen gaat letten. Het is vooral een combinatie van sporten / bewegen en goed letten op je voeding. Wij vertellen je er graag meer over.

 

Sporten en bewegen

Om je doelstelling om snel af te vallen is sporten en bewegen een onmisbaar onderdeel. Om snel af te vallen wil je natuurlijk sneller calorieën verbranden. Beweging is daarbij noodzakelijk. Echter is het niet zo dat je iedere dag een uur moet gaan hardlopen totdat je niet meer kunt. Bij intensief hardlopen gaat je hartslag namelijk omhoog, waardoor je lichaam het hormoon cortisol aanmaakt. Dit draagt niet altijd bij aan het verbranden van calorieën. Wil je toch iedere dag je beweging hebben, ga dan niet iedere dag tot het uiterste. Combineer een sessie hardlopen met een half uurtje wandelen op een rustig tempo. Ook een dag rust tussendoor kan geen kwaad. Deze combinatie werkt vaak beter dan elke dag tot de limiet gaat met het hardlopen.

 

Koolhydraatarm eten

Als je veel gaat sporten en bewegen, maar niet kritisch naar je voeding kijkt, is het lastig om snel af te vallen. Wil je snel afvallen en buikvet kwijtraken, dan is het essentieel om ook op je voeding te letten. Stoppen met eten is niet de oplossing, maar koolhydraatarm eten kan wel een hele goede stap zijn. Door minder koolhydraten te eten kan jouw lichaam sneller op je gewenste gewicht komen. Wie denkt dat je daarvoor veel lekkere dingen moet laten staan, heeft het mis. Er zijn veel producten te vinden die heerlijk zijn en weinig koolhydraten bevatten. Denk aan een bakje kwark met fruit in de ochtend, een salade als lunch of een lekker stukje vis bij het avondeten. Op internet vind je op veel plekken de meest heerlijke gerechten die gemaakt zijn met producten waar weinig koolhydraten in zitten. Zo kun je veel variëren met je voeding!

 

Wil jij dus snel je gewenste lichaamsgewicht bereiken? Let dan op je totale patroon van voeding en beweging. Focus je op beide onderdelen en je zult snel resultaat zien.

 


Volgende pagina »
Zoeken
Gesponsorde Plekken
Gratis links plaatsen?
.