Afvallen

Alles over afvallen, diëten en overgewicht, anorexia, afslankpillen, gezond eten, eetbuistoornis, koolhydraatarm dieet.

Lees meer..
Sport

Alles over blessure, Aerobics, Atletiek, Badminton, Basketbal, Biljarten, Duiken, Fietsen, Fitness, Hardlopen en Voetbal.

Lees meer..
Voeding

Alles over voeding informatie, gezond leven, dieetdagboeken, afslanken, overgewicht, eetstoornissen en gezonde voeding

Lees meer..

De wonderen van een detox sapkuur

Als je je futloos en opgeblazen voelt, is het misschien tijd voor een detox. En hoe kun je beter detoxen dan met heerlijke sapjes boordevol voedingsstoffen? Lees verder voor meer informatie over de voordelen van een detox sapkuur en hoe ze jouw gezondheid kunnen verbeteren.

De voordelen van detoxsappen

Het drinken van detoxsappen heeft vele voordelen. Detoxsappen kunnen de spijsvertering verbeteren, de stofwisseling stimuleren, gewichtsverlies bevorderen en het lichaam ontdoen van gifstoffen. Met de juiste ingrediënten zijn detoxsappen een krachtig begin van de dag of een gezond tussendoortje.

 

Hoe maak je ontgiftingssappen

Een van de beste dingen van detoxsappen is dat ze gemakkelijk thuis te maken zijn met slechts een paar eenvoudige ingrediënten. Hier volgen enkele tips voor het maken van heerlijke, voedzame detoxsappen:

 

– Gebruik een verscheidenheid aan fruit en groenten voor maximale voedingsstoffen. Fruit en groenten zoals appels, sinaasappels, wortels, boerenkool en gember zijn allemaal goede keuzes voor detoxsappen.

– Investeer in een goede sapcentrifuge of blender. Een goede sapcentrifuge of blender maakt het gemakkelijker om het meeste uit je fruit en groenten te halen en om gladde, heerlijke sappen te maken.

– Drink je sap meteen op. Sap is het lekkerst direct nadat het gemaakt is, voor een maximale smaak en voeding. Dus drink op!

– Wees creatief! Er zijn eindeloze combinaties van fruit en groenten die gebruikt kunnen worden om heerlijke detoxsappen te maken. Dus experimenteer tot je een combinatie vindt waar je van houdt.

 

Conclusie

Detoxen met sap is een heerlijke en gemakkelijke manier om je lichaam te reinigen en je gezondheid te verbeteren. Dus als je op zoek bent naar een snelle oppepper, pak dan wat fruit en groenten en ga sapjes maken!


Volgende pagina »

Let goed op je gezondheid

Let op wat je eet en beweeg regelmatig. Een gezonde levensstijl is een gelukkige levensstijl. Je hoeft niet mager te zijn om gezond te zijn. Je moet gewoon een gezond gewicht hebben voor je lengte, leeftijd en lichaamstype. En dat kun je bereiken door goed te eten en regelmatig te bewegen.

 

Als het gaat om sportvoeding, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je voldoende calorieën eet. Als je probeert af te vallen, moet je misschien minder calorieën eten dan iemand die op gewicht probeert te blijven. Ten tweede moet je het juiste voedsel kiezen. Het eten van veel bewerkt voedsel en suikerhoudende dranken zal je niet helpen gewicht te verliezen of gezond te zijn. Concentreer u in plaats daarvan op het eten van volledige voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, magere eiwitten en gezonde vetten. En tot slot, zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Gehydrateerd blijven is de sleutel tot een goede gezondheid, en het zal je ook helpen om optimaal te presteren tijdens het sporten.

 

Dus, als je gezond wil zijn en wil afvallen, let dan op je voeding en beweeg regelmatig. En vergeet niet om gehydrateerd te blijven!

 

Tevreden over je uiterlijk geeft zelfvertrouwen

Geef je zelfvertrouwen een boost, maar er goed uitzien gaat niet alleen over het hebben van het perfecte lichaam. Het is ook belangrijk om je lekker in je vel te voelen en te weten dat je zo goed mogelijk voor jezelf zorgt. Goede voeding en een gezonde levensstijl zijn twee belangrijke elementen die daarbij helpen en die we hierboven besproken hebben.

 

Cosmetische ingreep

Hoewel goede voeding en een gezonde levensstijl belangrijk zijn om je goed te voelen, willen of hebben mensen soms wat meer hulp nodig. Als u ongelukkig bent met uw uiterlijk en u wilt de mogelijkheden van cosmetische chirurgie onderzoeken, raadpleeg dan een gekwalificeerde plastisch chirurg. Er zijn veel verschillende ingrepen mogelijk en elke ingreep kan uw uiterlijk verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ogen laseren omdat de bril je altijd in de weg zit.

 

Maar vergeet niet dat plastische chirurgie geen wondermiddel is. Het is een chirurgische ingreep die risico’s met zich meebrengt. Zorg ervoor dat u de risico’s kent voordat u een ingreep ondergaat. En zorg ervoor dat u een gekwalificeerde chirurg kiest die veel ervaring heeft met de ingreep waarin u geïnteresseerd bent.

 

Als u niet tevreden bent met uw uiterlijk en u wilt de mogelijkheden van cosmetische chirurgie onderzoeken, raadpleeg dan vandaag nog een gekwalificeerde plastisch chirurg!


Volgende pagina »

Gebruik fluoride om gaatjes te voorkomen

Wil je wel eens een ander soort mondwater proberen waarmee je de tanden ook meteen witter maakt? Dan is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater aan te raden. Door de aanwezigheid van fluoride worden je tanden sterk en zijn ze goed beschermd tegen gaatjes en pak je ook meteen de verkleuring op de tanden aan en worden ze witter.

 

Mondwater zonder vervelende hulpstoffen

Het mondwater is fris van smaak en hydrateert en verzacht de mond al meteen vanaf het eerste gebruik. Er zijn geen mogelijk schadelijke stoffen zoals SLS of alcohol aan toegevoegd dus het mondwater is altijd veilig te gebruiken. Het is puur natuur en er zitten enkel gezonde, voedende en effectieve ingrediënten in. Het mondwater is mild en irriteert niet maar heeft wel een frisse adem en een vochtigere mond tot gevolg zodat je ook beter de strijd met schadelijke bacteriën aan kunt gaan.

 

Kies voor volledig natuurlijk tandpoeder

Wil je wel eens wat anders proberen om de aanslag of verkleuringen op je tanden het lijf het bieden? Dan kan tandpoeder ook een goede oplossing zijn. Nog nooit van dit middel gehoord? Kies dan voor Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden. Dit middel is volledig natuurlijk en er zijn geen chemische stoffen aan toegevoegd zodat je op biologische wijze je tanden kunt bleken. Vieze smaak in de mond? Bekijk dan onze tips.

 

Simpel en effectief in het gebruik

Erg ingewikkeld in het gebruik is het poeder niet. Je doet wat van het poeder op een natte tandenborstel en brengt het daarmee op je tanden aan. Daarna poets je net zoals anders. De behandeling dient wel meerdere malen herhaald te worden voor het beste resultaat, maar wordt minder frequent als het witter worden eenmaal in gang gezet is. Door het gebruik van bloemen van de witte mangrove en vliesjes van witte rijst worden de tanden op natuurlijke wijze witter totdat je de oorspronkelijke kleur bereikt hebt.

 

Kleur je tanden wit met een speciale whitening pen

Een prima manier om je tanden tot wel vier tinten witter te maken is door de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool te gebruiken. Omdat er geen chemicaliën aan het product zijn toegevoegd, heb je geen vieze nasmaak na gebruik en brandt het middel niet in de mond of kan het schadelijk zijn. Er zitten louter biologische grondstoffen in die ervoor zorgen dat je mond, tanden en tandvlees goed gezond blijven en je tanden ook nog eens witter worden. De gel in de pen smaakt naar mint en het zuiveringszout en houtskool zorgen er samen voor dat je tanden zichtbaar witter worden. Door de toevoeging van vitamine C, xylitol en kokosolie werkt het product hydraterend en verzorgend en droogt het de mond niet uit. Ontstoken tandvlees? Bekijk deze mondwaters!


Volgende pagina »

Superfood voor een gezond lichaam

Het drinken van sap is steeds populairder geworden onder gezondheidsbewuste mensen die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke manier om hun vitamine-inname te verhogen. Voedingsmiddelen met een zeer hoge concentratie aan vitamines en mineralen worden superfoods genoemd. Maak sap van superfoods om op cellulair niveau te reinigen en te zuiveren, waardoor je een ongelooflijk gevoel van gezondheid en vitaliteit krijgt. Deze superfood-drank is een uitstekende alkalisator, evenals een stimulerend middel en stemmingsverbeteraar. Er is een sapkuur voor je beschikbaar als je je voeding in vloeibaar formaat wilt verbeteren en tegelijkertijd wilt genieten van een lekker verfrissend drankje. Je versneld in wezen de spijsvertering en geeft jezelf een geconcentreerd extract dat gemakkelijk op te nemen en te assimileren is. Sappen gemaakt van fruit of groenten met een laag suikergehalte en bladgroenten behoren tot de gezondste opties. Velen willen misschien niet beginnen met sterk smakende groene dranken die misschien niet lekker zijn voor een beginner.

Voordelen van het drinken van vers sap

Verse sappen kunnen een energieke en stemming verhogende ervaring bieden die het leven aanzienlijk kan verbeteren. In onderzoeken is aangetoond dat het persen van fruit en groenten de cognitieve processen stimuleert en een gevoel van welzijn geeft. Fruit- en groentesappen kunnen een sleutelrol spelen bij het uitstellen van het krijgen van de ziekte van Alzheimer, vooral bij mensen met een hoog risico op die aandoening. Saprecepten die revitaliserend zijn, kunnen ook gezondere eetgewoonten bevorderen. Sapkuren kunnen ongelooflijk goed zijn voor het stimuleren van het immuunsysteem, het vergroten van de mentale vermogens en het herstellen van de bijnierfunctie. Het is misschien wel een van de meest elementaire en effectieve gewoonten die je kunt volgen als je je niet lekker of gestrest voelt. Het wordt vaak beschouwd als een van de meest effectieve technieken om de normale spijsvertering te herstellen en om andere biologische systemen die als gevolg daarvan verstopt zijn geraakt, te vernieuwen en te repareren.

Superfood: een trend

Superfood-sap heeft zijn eigen gezondheidsvoordelen. Variërend van pijnverlichting tot kanker bestrijdende eigenschappen tot immuun versterkende vermogens. Voeg daarbij de hoge antioxiderende activiteit van plantaardige componenten in deze voedingsmiddelen, evenals astronomisch hoge niveaus van belangrijke vitamines en je weet waarom ze momenteel zo populair zijn. Plantaardig voedsel is geweldig en uniek. Ga daarom voor een boost van vitamines en mineralen!

Wil je meer weten en leren hoe een holistische levensstijl jouw leven kan verrijken? ZoMa Opleidingen biedt diverse online cursussen, trainingen en opleidingen op het gebied van holisme.


Volgende pagina »

Hoe zit het met eten en je gezondheid?

De dingen die je eet hebben veel effect op je gezondheid. Zo kan te veel slechte voeding er voor zorgen dat je ziek wordt of problemen krijgt met je gezondheid, en heel veel gezonde voeding kan er juist voor zorgen dat je erg gezond bent. Het is dus belangrijk dat je genoeg gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. Dit zorgt er namelijk voor dat je op een gezond gewicht blijft, een sterk immuunsysteem hebt en je over het algemeen goed laat voelen. 

 

Toch vinden veel mensen het nog lastig om precies te weten wat nou gezonde voeding is. Wanneer je dit niet weet, of niet goed mee kan omgaan, bestaat er een kans dat je een ongezonde relatie krijgt met voeding of zelfs een eetstoornis. 

 

Wat is gezonde voeding?

Gezonde voeding is voeding die je voorziet van de voedingsstoffen die je nodig hebt om het welzijn van je lichaam te ondersteunen en energie vast te houden. Water, koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen zijn de belangrijkste voedingsstoffen voor een gezond, uitgebalanceerd dieet.

 

Deze informatie vertelt je dat je moeten concentreren op het eten van vers voedsel dat je voorziet van de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

 

Het belang hierbij is dat je er niet te veel van eet. Fruit is bijvoorbeeld gezond, maar als je heel de dag door alleen maar fruit gaat eten en voor de rest niks, dan is dit niet meer gezond voor je. 

 

Eetstoornissen 

Er zijn veel verschillende soorten eetstoornissen met zo hun eigen kenmerken maar een ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen en dat is dat je een ongezonde relatie met voeding hebt. Zo kan het niks kwaad om eens een plakje cake te eten, een dag niet te sporten of geen groente bij elke maaltijd te hebben. Het kan wel kwaad worden als je heel de cake op eet, vrijwel nooit beweegt en niet de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Wanneer er een slechte relatie met voeding is, licht een eetstoornis op de loer. De eetstoornissen zoals anorexia, boulimia en binge eating zijn moeilijk te verhelpen. Gelukkig kan je bij een kliniek voor eetstoornissen terecht om hier van af te komen. 

 

Hoe weet je of jij of iemand anders een eetstoornis heeft?

Omdat eten en je gezondheid dus veel met elkaar te maken hebben kan het zijn dat je veel aan eten denkt. Zeker wanneer je wilt aankomen, afvallen of op gewicht wilt blijven. Er is niks mis met het opletten van je eten maar wanneer je heel de dag door aan voeding denkt, gaat er iets mis. Zodra je gaat merken dat je liever niet meer wilt eten of juist heel veel wilt eten moet je eigenlijk al aan de bel trekken. Zo kunnen kenmerken als overgeven na het eten, stiekem eten, in een korte tijd heel veel eten en het overslaan van eten ook voor komen. 

 

Bij dit soort klachten kan je terecht bij een eetstoornis kliniek. Deze klinieken kunnen ervoor zorgen dat je weer een gezonde relatie krijgt met voeding en je zelfbeeld die je hebt. Daarbij leren ze je ook wat gezonde voeding is, hoe je hiervan voldoende binnenkrijgt en helpt een psycholoog je met eventuele andere problemen. 


Volgende pagina »

Het beste uit het leven halen

Je kunt een holistisch leven leiden als je klaar bent om een ​​holistische benadering van welzijn te omarmen. Het is een manier van leven om moeiteloos gelukkig zijn. Een holistische levensstijl voedt de geest, het lichaam en de ziel. Hoewel dat misschien een beetje raar klinkt is het eerder ontspannend. Een holistische levensstijl stelt je in staat om het grote geheel te zien. Holistisch zijn betekent heel zijn. Je streeft er niet naar om je leven te verbeteren door je te concentreren op één ding, zoals gezond eten, persoonlijke groei of spiritualiteit. Je focust op alles omdat alles met elkaar verbonden is. Het betekent gewoon dat je jezelf volledig als een geheel onderzoekt en een levensstijl construeert die je heelheid voedt. Holistisch leven is niet voor iedereen weggelegd. Met andere woorden, je moet je mindset eerst op de levensstijl hebben gericht. Als je het wilt proberen kun je op de volgende manier aan je holistische avontuur beginnen.

 

Heb een positieve instelling

Net zoals je voor je lichaam moet zorgen, moet je ook voor je geest zorgen. We hebben een sterke neiging om onszelf te dwingen te doen wat we niet graag doen. Om onze geestelijke gezondheid te evalueren moeten we een stap terug doen en het grote geheel te zien. Je moet weten wat er op dit moment in je hoofd en hart omgaat, en ook hoe dit je dagelijkse routines beïnvloedt. Emoties kunnen fysiek in je lichaam materialiseren, dus houd hier rekening mee. Het is gemakkelijker om erachter te komen wat je nodig hebt vanaf daar. Neem een ​​mentale pauze van creatief werk als je je bijvoorbeeld overweldigd voelt. Stap weg van de druk van sociale media als je je zorgen maakt. Omdat ons gedrag uiteindelijk wordt bepaald door onze gedachten, is het van cruciaal belang om een ​​positieve gemoedstoestand te hebben.

 

Zorg goed voor je lichaam

De fysieke component van holistisch leven is vaak het gemakkelijkst te begrijpen omdat het om het eigenlijke lichaam gaat. Lichaamsvoeding kan gemakkelijk worden waargenomen en gekwantificeerd. Een alomvattende benadering van het voeden van het lichaam heeft vele componenten. Je bent je bewust van de noodzaak om je tijd te nemen wanneer je beslist wat je eet. Hoe meer je eet, hoe beter je lichaam werkt. Je weet ook dat lichaamsbeweging essentieel is. Bij een holistische benadering moet je rekening houden met zaken als slaapgewoonten, onze verbinding met de natuur, de soorten producten die we in en op ons lichaam gebruiken, en de algehele gezondheid van elk lichaamssysteem. Bij holistisch leven moet je ook aandacht besteden aan het belang van het handhaven van een gezonde levensstijl. Op de lange termijn is het belangrijker om een goede gezondheid te behouden dan om problemen te behandelen wanneer ze zich voordoen.


Volgende pagina »

Gezondheid en ziektes in Nederland

De kans is erg groot dat je in jouw leven te maken krijgt met ziekte. Dat is heel normaal, maar helaas voor sommige mensen ook levensbepalend. Ziekte kan een enorme impact hebben op je levenskwaliteit. Helaas zijn ziektes ook een van de belangrijkste oorzaken van de dood. Het is belangrijk om je daar ook eens in te verdiepen zodat je op tijd signalen of klachten kunt herkennen. Vaak geldt namelijk dat hoe eerder je een ziekte ontdekt, des te beter de behandel opties zijn en wordt de kans op genezing ook groter. We lopen een aantal veelvoorkomende ziektes af.

 

Diabetes

Diabetes is een synoniem voor suikerziekte. Het is een aandoening waarbij het lichaam onvoldoende insuline aanmaakt of helemaal geen insuline kan aanmaken. Diabetes kan ontstaan door erfelijkheid, overgewicht, of een verstoring die optreedt in het lichaam. Gelukkig is diabetes deels of zelfs geheel te genezen met een diabetes type 2 dieet waarbij minder koolhydraten worden geconsumeerd. Je kan het zien als een koolhydraatarm of keto dieet.


Leukemie

Leukemie is kanker van de leukocyten, de witte bloedcellen. Leukemie kan acuut ontstaan, acute leukemie komt vooral voor bij kinderen. Het gaat dan om de gewone leukocyten in het beenmerg, AML ( acute myeloide leukemie).


Maagkanker

Dit komt vooral voor bij oudere mensen. De verschijnselen zijn een beetje vaag maar de eetlust neemt af en later ontstaat na de maaltijd snel een vol gevoel. Je kan als je maagkanker hebt snel moe zijn of zelfs afvallen.


Nierkanker

Deze vorm van kanker is best wel zeldzaam. De oorzaak is ook onbekend. Nierkanker komt vaker voor bij mannen en bij rokers. Meestal zijn er bijna geen klachten, waardoor het moeilijk is om te weten of je wat hebt of niet. Nierkanker wordt vaak met toeval gevonden, bijvoorbeeld door bloed in je urine. Later kan het wel zo zijn dat je een zwelling ontdekt.


Kanker in de baarmoeder

Dit is kanker in het slijmvlies aan de binnenkant van de baarmoeder. Deze soort kanker komt vooral bij oude vrouwen voor. De klachten kunnen bijvoorbeeld het volgende zijn : abnormale bloedverlies of een bloederige afscheiding. Als je deze soort kanker hebt kan het zijn dat je baarmoeder wordt verwijderd, hierbij worden ook je eileiders en eierstokken verwijderd.


Hartinfarct

Bij een hartinfarct sterft een hartspierweefsel af. de toevoer van het bloed stopt en dus ook de zuurstof naar een gedeelte van de hartspier, waardoor het gevolg hiervan dus een hartinfarct is. bij een hartinfarct is het mogelijk dat hart ritmestoornissen ontstaan.


Hartfalen

Het linker gedeelte van het hart pompt het bloed via slagaderen het lichaam in . in de aderen van het lichaam wordt bloed verzameld en teruggebracht naar het rechter gedeelte van het hart. Bij hartfalen is het dus dat 1 van de kamers niet goed werkt, dus of de linker gedeelte of de rechter gedeelte.

Ziekte van crohn

Deze ziekte komt helaas steeds vaker voor. Het gehele maagdarmkanaal kan bij deze ziekte betrokken zijn. In bepaalde gedeelten is de wand van binnen naar buiten geheel ontstoken. Dit komt het meest voor in het laatste gedeelte van de dunne darm. Je kan als je de ziekte van crohn hebt het volgende hebben : diarree, buikpijn en je kan klachten hebben rond je anus. Je kan je heel ziek voelen als de ziekte heel actief is.

 

Misselijk zijn tijdens je zwangerschap

De meeste vrouwen zijn in het begin van de zwangerschap misselijk, dit is vooral zo in de ochtend waardoor het soms kan zijn dat je als een zwangere  vrouw  gaat overgeven. Het kan ook zo zijn dat het nog erger wordt en het langer doorgaat, hierbij raadt ik je aan om voor zekerheid naar de dokter te gaan. Want als je te veel moet braken is de kans op uitdroging en gewichtsverlies hoger, dat wil je zeker niet hebben als je zwanger bent, daarom is het belangrijk om het goed bij te houden hoe vaak je moet overgeven als het te vaak is raadt ik je aan om naar je huisarts te gaan.


Eczeem

Eczeem is een jeukende uitslag wat je op je huid kan krijgen, het kan zijn dat je een rode blek krijgt, zwelling of schilfers op de plek waar het jeukt. Na je inademing kan het zijn dat er allergenen via het bloed allergische verschijnselen in het lichaam veroorzaken. Voorbeelden van allergenen zijn : huisstofmijt, pollen of huisdieren. Probeer niet te veel shampoo of zeep te gebruiken. Gebruik vooral op de plek van de eczeem een neutrale zalf. Eczeem is niet besmettelijk, dus het kan geen kwaad.


Acne

Dit krijg je vooral als je een tiener bent. Acne ontstaat hierbij door verstopte talgkliertjes. Probeer zeker je huid met rust te laten (waar je acne hebt), het heeft geen nut om te peuteren op de plek van je acne dat maakt het alleen maar erger. Probeer geen make-up te gebruiken, je zou wel een gel kunnen gebruiken maar vraag eerst aan je huisarts wat hij / zij je aanraadt, zo weet je zeker dat je een goede gel gebruikt wat nuttig is voor je huid.


Bacteriële huid infecties

De huid is hierbij beschadigd, nat en rood. Je kan wat pijn hebben en het kan vooral gaan jeuken. Als de infectie later uitdroogt tot gele korsten kan het geen kwaad, maar als dat niet het geval is dan is het besmettelijk ! Dit komt meestal vaak voor bij kinderen.


Gezonde voeding
Dit artikel staat vol met informatie over erge ziektes, maar laten we met een positieve noot eindigen. Je kunt de kans op het krijgen van een van deze ziektes verkleinen door een gezond leven te leiden. Denk hierbij aan gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Een westers eetparoon bevat doorgaans veel te veel koolhydraten en daarom is het slim om eens een koolhydraatarm eetpatroon uit te proberen. Als je dat spannend vindt, kun je ook eerst een beginnen met een simpel en lekker koolhydraatarme ovenschotel recept. Ideaal om eens laagdrempelig wat anders te proberen!


Volgende pagina »

Voetverzorging, alles wat je moet weten

Je voeten goed verzorgen is iets waar veel mensen niet vaak aan denken, maar het is toch één van de belangrijkste vormen van lichaamsverzorging die er is. In dit blog ga ik jullie hier wat over vertellen.

Waarom voetverzorging?

 

Natuurlijk komt als eerste de vraag naar boven over waarom voetverzorging zo belangrijk is. Dit komt voornamelijk omdat ze zo’n onafscheidelijk deel uitmaken van ons dagelijks leven. We lopen, springen en houden onszelf overeind door onze voeten. Als je daar klachten krijgt dan gebeurt het snel dat heel normale dingen opeens een grote klus voor je worden. Pijn en ongemak kan al het genot en gemak uit je dagelijks leven halen. Voetverzorging is dus één van de belangrijkste dingen die je voor jezelf kan doen.

 

Preventieve verzorging

Voetverzorging hoeft niet te beginnen bij klachten, je kan ook je voeten extra verzorging geven voordat ze last hebben. Voorkomen is namelijk veel beter dan genezen! Voor vermoeide voeten is het aan te raden om een voetbad te nemen. Zo kunnen de voeten ontspannen, en komt overtollig eelt ook los. Hardnekkig eelt kan het beste worden verwijderd met een voetvijzel. Door deze maatregelen te nemen kan men eeltopbouw voorkomen en krijgt men veel zachtere voeten. Dit kan er echter wel voor zorgen dat je voeten uitdrogen. Dit kan je oplossen door regelmatig voetcréme op te smeren. Ook is het knippen van de teennagels een belangrijke zelfverzorging die veel pijn in de tenen kunnen voorkomen.

 

Wat je kan doen bij slechte voeten

Natuurlijk kan het zelfs met preventieve verzorging zijn dat je last krijgt van je voeten. Afhankelijk van de klachten kan je verschillende dingen doen. Bij gewone pijnlijke voeten is het aan te raden om goede schoenen met goede zolen en katoenen sokken te dragen. Ook is het aan te raden om je voeten goed te wassen en te behandelen met balsem. Als de klachten langblijvend zijn dan is het aan te raden om medische hulp te zoeken. Dit kan bij een huisarts of bij een podotherapeut. Deze deskundigen kunnen klachten als voetschimmel, hielspoor en vele anderen verhelpen.

 

Hopelijk heb je nu een beter idee van hoe belangrijk het is om je voeten te beschermen en hoe je hier mee aan de slag gaat. Vergeet niet om je gezondheid van alle delen van je lichaam serieus te nemen, en vergeet vooral niet om af en toe wat extra aandacht te geven aan je voeten.


Volgende pagina »

Rijke bronnen van plantaardige omega-3

Omega-3-vetzuren zijn een gezond en essentieel type vet, en ze bieden veel voordelen voor de gezondheid.

 

Vette vis is een uitstekende voedingsbron van omega-3. Mensen kunnen ook aan de aanbevolen omega-3-inname voldoen door plantaardig voedsel te eten, waaronder omega-3-rijke groenten, noten en zaden. Er zijn drie belangrijke soorten omega-3 vetzuren, die ALA, DHA en EPA worden genoemd.

 

Plantaardige bronnen, zoals noten en zaden, zijn rijk aan ALA, terwijl vis, zeewier en algen DHA- en EPA-vetzuren kunnen leveren. Het eten van een verscheidenheid aan omega-3 bronnen is belangrijk.

In dit artikel, zetten we de beste bronnen van omega-3 vetzuren op een rij, inclusief omega-3 supplementen.

 

Zeewier en algen

Zeewier is een nutriëntrijke voeding.

 

Zeewier, nori, spirulina, en chlorella zijn verschillende vormen van algen die veel mensen eten vanwege hun gezondheidsvoordelen.

 

Zeewier en algen zijn belangrijke bronnen van omega-3 voor mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, omdat ze een van de weinige plantengroepen zijn die DHA en EPA bevatten.

 

Het DHA- en EPA-gehalte varieert naargelang van het soort alg en het specifieke product.

 

Er zijn vele manieren om deze voedingsmiddelen in het dieet op te nemen. Bijvoorbeeld:

 

Nori is het zeewier dat de meeste mensen gebruiken om sushi omheen te wikkelen.

Zeewier is een lekkere, knapperige snack.

Chlorella en spirulina zijn een gezonde toevoeging aan smoothies of havermout.

Zeewier is ook rijk aan eiwitten, en het heeft mogelijk antidiabetische, antioxiderende en antihypertensieve eigenschappen.

Mensen kunnen chlorella en spirulina vinden in natuurvoedingswinkels of online.

 

Tip: Plantaardige Omega-3 algenolie – 100% Vegan & Visvrij

 

Chia zaden

Chiazaden zijn een uitstekende plantaardige bron van ALA omega-3 vetzuren. Ze zijn ook rijk aan vezels en eiwitten.

 

Chiazaden bevatten 5,055 g ALA per portie.

 

Mensen kunnen deze zaden gebruiken als ingrediënt in granola, salades of smoothies, of ze kunnen ze mengen met melk of yoghurt om chia pudding te maken. Door chiazaadjes met water te mengen ontstaat ook een eivervanger die veganisten kunnen gebruiken.

 

Veel natuurvoedingswinkels hebben tegenwoordig chiazaden in voorraad, en het is ook mogelijk ze online te kopen.

 

Walnoten

Walnoten bevatten 3,346 g ALA per kop.

 

Deze noten zijn een geweldige bron van gezonde vetten, waaronder ALA omega-3 vetzuren.

 

Mensen kunnen genieten van walnoten op hun eigen, in granola, of in een trail mix, snackbar, yoghurt, salade, of gekookt gerecht.

 

Edamame

Een half kopje bevroren edamame bonen bevat 0,28 g ALA.

 

Edamame bonen zijn onrijpe sojabonen die vooral populair zijn in Japan. Ze zijn niet alleen rijk aan omega-3, maar zijn ook een geweldige bron van plantaardige eiwitten.

 

Gekookte of gestoomde edamame bonen doen het goed in een salade of als bijgerecht.

 

Kidneybonen

Kidneybonen bevatten 0,10 g ALA per halve kop.

 

Kidneybonen zijn een van de meest voorkomende bonen om op te nemen in maaltijden of te eten als bijgerecht. Mensen kunnen ze toevoegen aan curry’s of stoofschotels of ze eten met rijst.

 

Sojaolie

Sojaolie bevat 0,923 g ALA per el.

 

Sojabonen zijn populaire peulvruchten uit Azië. Veel mensen gebruiken sojaolie om mee te koken.

 

De olie is ook een goede bron van:

 

  • riboflavine
  • magnesium
  • kalium
  • folaat
  • vitamine K

 

Mensen serveren sojabonen meestal als onderdeel van een maaltijd of in een salade. Sojaolie werkt goed als bakolie en in saladedressings.


Volgende pagina »

Alternatieve geneesmiddelen

Onze westerse wereld is sterk gebaseerd op de vrije markt. Dit houdt in dat het niet de overheid is, maar de consument die bepaald wat voor producten er worden verkocht en wat voor producten kunnen werken en wat voor dingen zullen falen. Ook in de medische wereld gaat dit op. Kijk bijvoorbeeld naar hoe dit functioneert in de farmaceutische industrie. De vrije markt zorgt ervoor dat sommige medicijnen heel erg duur worden, maar ook dat medicijnen waarvan de effecten minder bewezen zijn toch kunnen verkopen.

 

Oosterse geneeskunde

Bij alternatieve genezing denk je misschien al snel aan Oost-Azië. Uit dit wereld deel komen veel kruiden geneesmiddelen. Vaak zijn dit medicijnen die al lang traditioneel in gebruik zijn. De werking is vaak maar moeilijk te bewijzen en is dus twijfelachtig. Toch kopen mensen dit soort medicijnen. Dit geeft aan dat het voor bepaalde mensen in ieder geval werkt. Immers zouden ze anders die medicijnen niet kopen en gewoon normale medicijnen blijven gebruiken. Door de vrije markt krijgen dit soort medicijnen dus toch de ruimte en zo lang ze geen kwaad doen, is dat ook niet zo’n probleem.

 

Placebo’s

Een andere belangrijke component van alternatieve geneesmiddelen is het placebo effect. Hoewel de werkzaamheid van producten te betwijfelen valt, is er vaak wel een placebo effect. Dit houdt dus in dat het lichaam denkt dat iets werkzaam is en dit daardoor alsnog helpt. Voor sommige problemen kan dit net zo goed werken als echte medicijnen. Hoewel hier veel discussie over is en er veel onderzoek naar wordt gedaan nog, is het duidelijk dat placebo’s in bepaalde gevallen prima ingezet kunnen worden. Hoewel dokters placebo’s kunnen voorschrijven, is het ook vaak zo dat dit soort producten op de vrije markt worden verkocht. Denk hierbij aan magic truffles, die door microdosing positieve effecten kunnen hebben op mentale gezondheid van mensen. Denk daarbij aan stressvermindering, of het beter in de flow kunnen komen van je werk en dergelijke.

 

Schaadt het niet?

Baat het niet dan schaadt het niet is een bekend spreekwoord. De waarheid van dit spreekwoord is natuurlijk ver te zoeken. Dingen kunnen prima niet helpen en toch schadelijk zijn. Maar in Nederland en Europa zijn er wel strenge eisen aan producten voor ze verkocht mogen worden. Als je in Nederland dingen wil verkopen moeten ze een CE keurmerk hebben bijvoorbeeld (let daarbij op de Chinese namaak CE) en moeten producten aan strenge eisen voldoen, waardoor ze inderdaad niet zullen schaden.


Volgende pagina »
Zoeken
Gesponsorde Plekken
Gratis links plaatsen?
.