Afvallen

Alles over afvallen, diëten en overgewicht, anorexia, afslankpillen, gezond eten, eetbuistoornis, koolhydraatarm dieet.

Lees meer..
Sport

Alles over blessure, Aerobics, Atletiek, Badminton, Basketbal, Biljarten, Duiken, Fietsen, Fitness, Hardlopen en Voetbal.

Lees meer..
Voeding

Alles over voeding informatie, gezond leven, dieetdagboeken, afslanken, overgewicht, eetstoornissen en gezonde voeding

Lees meer..

Aanschaf van Magic Truffels

Iedereen is bekend met paddenstoelen, maar geld dat ook voor truffels? Deze groeien in tegenstelling tot de paddenstoel onder de grond. Truffels zijn als het ware zwammen die op de wortels van verschillende boomsoorten groeien. De Magic Truffels, welke hier centraal staan, zijn truffels die bij consumptie psychedelische effecten tot gevolg hebben. De effecten zijn afhankelijk van de soort en sterkte. Daarbij is er ook verschil tussen verse en gedroogde truffels, want de gedroogde zijn minimaal drie keer zo sterk. Dit is goed om rekening mee te houden, want de truffels kunnen een flinke trip veroorzaken. Deze trip begint ongeveer 30 tot 60 minuten na inname en de effecten kunnen wel 4 tot 6 uur aanhouden. De eerste twee uur van de trip zijn meestal het heftigst.

Gebruik Magic Truffels

Hoe vindt nu de inname van deze Magic Truffels plaats? Daar zijn verschillende manieren voor. De gemakkelijkste en daarom de meest voorkomende manier is door ze simpelweg op te eten. Dit kun je het best doen op een lege maag, zodat de effecten versterkt worden en sneller merkbaar zijn. Mocht je de truffels op een andere manier willen consumeren vanwege bijvoorbeeld een zwakke maag of smerige smaak, dan kun je ervoor kiezen om ze te roken, thee van te zetten of er soep van te maken. Er dient wel rekening gehouden te worden met de sterkte en je eigen lichaamsgewicht, want een te heftige trip kan risico’s zoals transpireren, misselijkheid en duizeligheid opwekken. Verder is het is zinloos om meerdere dagen achter elkaar te gebruiken, omdat je lichaam er tolerantie voor opbouwt.

Magic Truffels kopen

Er is een uitgebreid assortiment aan Magic Truffels beschikbaar op de markt. Je kunt ervoor kiezen om een smartshop te bezoeken maar ook gemakkelijk online bestellen. De truffels die in de smartshop worden verkocht zijn een soort verdikte schimmeldraadjes die aan de onderzijde van een paddenstoel groeien. Deze smartshops zijn vaak te vinden in de grotere steden van Nederland. De online webshops kunnen je voorzien in ruime keuze aan Magic Truffels. Bij iedere truffel is een omschrijving vermeld zodat je weet wat voor effecten je kunt verwachten. Dit is belangrijk om vooraf te weten, zodat je een aangename trip tegemoet gaat. De minimum leeftijd voor de aanschaf is 18 jaar.


Volgende pagina »

De shisha pen in vergelijking met de sigaret.

Je ziet het steeds meer, een kleine elektronische pijp waar rook uitkomt. Deze pijp, veelal gebruikt onder jongeren en vergeleken met een sigaret, wordt een shisha pen genoemd. Het verschil met de sigaret is dat de shisha pen elektronisch van aard is. Verder wordt beweerd dat het gebruik ervan minder schadelijk is voor de gezondheid. Kijkend naar het prijskaartje van de shisha pen, is aanschaf hiervan een stuk voordeliger dan het kopen van normale sigaretten. Dit is dan ook een van de beweegredenen waarom het zo populair is onder jongeren. Zij beschikken meestal over weinig fortuin, waardoor de shisha pen een goedkoper alternatief ten opzichte van de normale sigaret. Het apparaat is daarnaast ook verkrijgbaar voor alle leeftijden, omdat er geen tabak in verwerkt wordt.

Wat is de shishapen en hoe werkt het?

De shisha pen – ook wel genoemd als e-Shisha – is een waterpijp in de vorm van een elektronische sigaret. Je kunt hiermee een vloeistof roken met verschillende smaken zoals cola, kers, aardbei, banaan en watermeloen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de smaak is wel te verkrijgen. Als je een trekje neemt aan het uiteinde van de pijp, wordt een signaal afgegeven aan een chip waardoor de vloeistof verdampt en je deze vervolgens inhaleert. Mocht je vloeistof de smaak van cola bevatten, dan zul je dit ruiken/proeven bij het inhaleren. Het is ongeveer hetzelfde principe als bij de eerdere menthol sigaretten, die inmiddels verboden zijn. Aan deze sigaretten zat ook een aangename geur of smaak.

Is de Shisha pen veilig?

Bij het roken van de shisha pen vindt er ten opzichte van de sigaret geen verbranding plaats. Hierdoor komen er geen schadelijke stoffen vrij zoals cyanide, teer, ammonia en koolmonoxide. Desondanks ontstaat er bij het inhaleren wel waterdamp die niet geheel onschuldig blijkt. De waterdamp bevat namelijk propyleenglycol, glycerol en glycerinetriacetaat. Eerstgenoemde stof kan irritatie aan de luchtwegen en ogen veroorzaken. Bij sigaretten is deze stof soms ook kankerverwekkend, maar bij de shisha pen is dit nog onbekend. Er vindt nog dagelijks onderzoek plaats naar de schadelijk van de stoffen, maar op korte termijn is niets geconstateerd. Het is belangrijk om hierbij onderscheid aan te duiden tussen een shisha pen met óf zonder nicotine. Degene met nicotine is natuurlijk schadelijker.


Volgende pagina »

Mitragyna speciosa, oftewel Kratom

Kratom staat synoniem voor Mitragyna speciosa, een tropische plant afkomstig uit Zuidoost-Azië. De plant behoort tot de Rubiaceae plantenfamilie, waar ook de koffieplant van bekend is. De bladeren van de Mitragyna speciosa worden in de Oosterse landen al eeuwlang gebruikt vanwege haar medicinale en verdovende werking. Arbeiders kauwen op de bladeren om langer en harder te kunnen werken, het geeft ze energie. De plant is sinds de 19e eeuw ook ontdekt in Europa, waar het inmiddels in toenemende mate wordt gebruikt onder recreatieve gebruikers. De ‘drug’ is namelijk legaal verkrijgbaar bij verschillende smartshops, zo ook in Nederland. Het product wordt naast zijn natuurlijke vorm verkocht in poedervorm, tabletten en als extract.

Hoe gebruik je Kratom?

Kratom kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, maar het dient voornamelijk als genotsmiddel, verdovend middel en recreatieve drug. Er zijn personen die het gebruiken tegen diarree, maar het wordt ook gebruikt als supplement voor de fanatieke sporter. Het wordt vaak als alternatief gezien van opium of cocaïne, maar dan milder. Zoals reeds vermeld wordt er op de bladeren gekauwd, maar je kunt ze ook roken of er thee van zetten. Het effect is merkbaar binnen een halfuur en houdt ongeveer 2 tot 4 uur aan. Het effect hangt vanzelfsprekend af van de dosering; in algemene zin zorgt 2 tot 5 gram voor een stimulerende werking en wanneer dit wordt overschreden werkt het verdovend. Hiernaast hangt het effect ook af van je lichaamsgewicht en gevoeligheid voor stimulerende middelen.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van Kratom?

Ondanks dat kratom legaal wordt verkocht, kent de drug veel risico’s en bijwerkingen. Deze ontstaan meestal bij overmatig gebruik, maar kunnen ook optreden bij incidenteel gebruik. Bij overmatig gebruik kan je geestelijk of lichamelijk verslaafd raken. Je wordt dan als ware afhankelijk van het product, waardoor je het als standaard gaat hanteren. Hoe vaker je het product gebruikt, hoe toleranter je ervoor wordt en dus een hogere dosis nodig hebt om telkens hetzelfde effect te bereiken. Indien je besluit te stoppen brengt dit ontwenningsverschijnselen zoals diarree, spierpijn, spierstuipen zweten, onrust en angst teweeg. Deze verschijnselen kunnen tot wel twee weken aanhouden. Bij een overdosis is een grote kans op misselijkheid en/of hoofdpijn.


Volgende pagina »

Tips voor een gezonde lunch

Veel mensen eten de vertrouwde boterhammen als lunch. Zeker als dit gewoon wit brood is met zoet beleg is dit niet de meeste gezonde manier om te lunchen. In dit artikel leer je waarom een gezonde lunch belangrijk is en geven we je tips voor een gezondere lunch.

 

Waarom een gezonde lunch?

De lunch is een belangrijke maaltijd. Veel mensen lunchen rond de klok van 12 uur, waarna ze rond de klok van 18 uur van het avondeten gaan genieten. Met een goede lunch moet je een periode van ongeveer 6 uur zien te overbruggen. Geeft je lunch je onvoldoende verzadiging dan is de kans groot dat je in de middag gaat zitten snacken. En het zijn vaak juist de snacks die ongezond zijn.

Een goede lunch zal je dan ook voldoende energie moeten geven. Dit zonder pieken in de bloedsuikerspiegel. Bij grote pieken in de bloedsuikers gaat je lichaam veel insuline aanmaken. Door de grote hoeveelheid insuline zal de bloedsuiker weer snel dalen. Het gevolg zal dan zijn dat je 2 uur na de maaltijd alweer trek begint te krijgen. Zeker als je zwaar werk hebt is het belangrijk dat de lunch je veel energie geeft. Voor mensen die buiten werken zal de lunch in de wintermaanden ook genoeg energie moeten geven om warm te blijven. Als er onvoldoende calorieën worden gegeten dan zal je het eerder koud hebben.

Behalve dat je lunch voor voldoende verzadiging moet zorgen zal deze je lichaam ook moeten voorzien van de nodige voedingsstoffen. Dit zijn de vitamines, mineralen, vetzuren, en aminozuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Een gezonde lunch zal er ook voor moeten zorgen dat je op gewicht blijft en niet aankomt. Dit heeft niet zozeer met de hoeveelheid calorieën te maken die gegeten worden maar meer met het type. Zo zijn pieken in de bloedsuikers nadelig voor de lijn. Door pieken in de bloedsuikers krijg je hogere insulinespiegels. Dit hormoon zorgt ervoor dat je vet gaat opslaan als je er teveel van in je lichaam hebt. Het is daarom goed om de bloedsuikerspiegel zoveel mogelijk stabiel te houden. Zo blijft de insulinespiegel ook binnen aanvaartbare waarden. Dit bereik je door toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten te vermijden. Voedingsmiddelen die je daarom beter kunt vermijden in de lunch zijn frisdranken, gezoete melkdrankjes, wit en bruin brood en bakkerijproducten zoals croissants en worstenbroodjes.

 

Kenmerken van een gezonde lunch

Als je weet wat de kenmerken van een gezonde lunch zijn dan kan je beter de ongezonde van de gezonde lunchen kunnen onderscheiden. En zo zodoende betere keuzes maken, voor als je buiten de deur eet bijvoorbeeld.

Een gezonde lunch zal onbewerkte koolhydraten moeten bevatten. Dit worden ook wel de langzame, goede of complexe koolhydraten genoemd. Dit type koolhydraten zorgt voor een langzame afgifte van glucose zodat de bloedsuikerspiegel stabieler blijft.

Een ander goed type koolhydraten zijn de voedingsvezels. Het microbioom in onze darmen heeft hier profijt van. Het zijn de goede bacteriën die zich voeden met de vezels. Het microbioom beschermt ons tegen ziekteverwekkers. Daarnaast zorgen vezels voor een goede spijsvertering en stoelgang.

Een ander onderdeel van een gezonde lunch zijn de gezonde vetzuren. Dit zijn de onverzadigde vetzuren zoals die in noten, zaden, pitten, avocado en vette vissoorten zitten.

Verder heeft ons lichaam eiwitten nodig. Eiwitten bestaan uit 22 aminozuren waarvan er 9 essentieel zijn. Dit wil zeggen dat ons lichaam deze niet zelf kan maken. Ze zullen daarom uit de voeding moeten komen.

 

Tip 1: een eiwitrijke lunch

Door een eiwitrijke lunch te eten zorg je ervoor dat je lange tijd verzadigd zal blijven. Dit komt doordat eiwitten langzaam verteren en zodoende lang in de maag blijven. Zo kan je beter de periode tussen de lunch en het avondeten overbruggen. Rijk aan eiwitten zijn voedingsmiddelen met een dierlijke oorsprong. Dit zijn vlees, vis, eieren en zuivel. De kan je inbrengen in je lunch. Door vette vissoorten te gebruiken voorzie je je lichaam gelijk van de nodige gezonde vetzuren. Zo kan je bijvoorbeeld een salade met zalm eten. Eventueel ongevuld met walnoten voor meer eiwitten en gezonde vetzuren.

Andere vette vissoorten zijn makreel, paling, haring en sardientjes.

Eet je liever plantaardig dan kan je gebruik maken bonen, kikkererwten, tofu of linzen in je salade. Deze zijn eiwitrijk. Ook paddenstoelen en noten zijn rijk aan eiwitten en plantaardig.

 

Tip 2: goede koolhydraten

Vervang je koolhydraatbronnen door goede koolhydraten. Slechte koolhydraten zitten in wit en bruin brood, witte rijst, frites, pasta en bakkerijproducten. Deze kan je vervangen voor de goede koolhydraten van volkoren brood, volkoren granen, zoete aardappel, zilvervliesrijst, volkoren pasta of quinoa. Door quinoa te laten afkoelen, bijvoorbeeld, is het goed te gebruiken om koolhydraten aan je salade toe te voegen.

 

Tip 3: groenten

Groenten zouden een vast onderdeel van de lunch moeten zijn. Het Voedingscentrum adviseert om dagelijks 250 gram groenten te eten. Wat vaak te veel is om in 1x bij het avondeten te moeten opeten. Het is daarom goed om ook bij de lunch groente in je gerecht te verwerken. Zo zou je natuurlijk een salade kunnen eten maar er zijn nog meer manieren om groenten aan je lunch toe te voegen. Zo zou je wat plakjes tomaat op je volkoren boterham met kaas kunnen doen. Of je zou een boerenomelet kunnen maken. Dit maak je van eieren en fijn gesneden groenten zoals prei en witte kool. Je hebt dan tevens hoogwaardige eiwitten in je lunch dankzij de eieren. Eieren zijn tevens een goede bron van gezonde vetzuren en bevatten veel voedingsstoffen.

Een andere manier om meer groente te eten is daar het eten van een soep die gemaakt is op basis van groenten. Zoals een linzensoep, tomatensoep of pompoensoep.

 


Volgende pagina »

Gezonde voeding en sport supplementen online bestellen.

Gezonde voeding en sport supplementen online bestellen.

Op https://www.drogistwarenhuis.nl/ vind je natuurlijk al je drogist artikelen online. Van vitamines en mineralen, tot parfums, voeding en lichaamsverzorgingsproducten. Ook kun je er supplementen vinden voor de beginnende en gevorderde sporter. Zoals omega-3 vetten, eiwitpoeder, vitamine D en ga zo maar door. Al je benodigde drogisterij producten handig online vindbaar.

Ook veel superfoods kun je op deze webshop online vinden en laten thuis bezorgen. Je hebt dus keuze uit een groot aanbod van verschillende producten. Hierdoor hoef je niet langs allerlei verschillende winkels of webshops om je spullen online te vinden.

 

Wat zijn vitamines?

Veel mensen slikken allerlei vitamines, mineralen en andere supplementen, zonder dat ze exact weten waarvoor het eigenlijk is. Vitamines zijn organische verbindingen die alle mensen nodig hebben om ons lichaam goed te laten functioneren. De meeste vitamines krijg je al binnen door je normale eetpatroon, andere vitamines kan je lichaam zelf aanmaken, maar sommige vitamines zijn lastig voor ons lichaam om deze uit onze voeding te halen en deze kunnen we ook niet zelf aanmaken. Dit noemen we de essentiële vitamines. Deze vitamines hebben wij nodig, anders kunnen er op de lange termijn gezondheidsproblemen ontstaan.

 

Wat zijn mineralen?

Mineralen zijn de tegenhangers van de vitamines. Mineralen zijn in tegenstelling tot vitamines geen organische stoffen, ze noemen mineralen ook wel dode stoffen. Mineralen zijn afkomstig uit de aarde en moeten via eten en drinken worden binnengekregen. Je lichaam kan geen mineralen zelf aanmaken. De samenwerking tussen vitamines en mineralen is erg belangrijk.

 

Wanneer je gezond en fit wilt zijn kan het slikken van supplementen bijdragen

Wanneer je een gezond eetpatroon hanteert, krijg je waarschijnlijk genoeg vitamines en mineralen binnen, mits je genoeg variëert en niet onder je dagelijkse energieniveau gaat zitten qua calorieën. Toch kan de ervaren sporten wel wat extra supplementen gebruiken. Dit kan in de vorm van eiwitten en aminozuren zijn, maar ook omega-3 supplementen worden vaak gebruikt. Daarnaast zijn er nog vele andere opties aan supplementen die vaak gebruikt worden in de sport wereld. Gezond en fit zijn is natuurlijk erg belangrijk, zorg daarom dat je geen tekorten ontwikkeld. Wanneer je een goed trainingsschema en voedingsschema hanteert, zul je zeker geen tekorten ontwikkelen en mentaal en fysiek goed in vorm komen.

 

Wanneer je een gezond eetpatroon hanteert, krijg je waarschijnlijk genoeg vitamines en mineralen binnen, mits je genoeg variëert en niet onder je dagelijkse energieniveau gaat zitten qua calorieën. Toch kan de ervaren sporten wel wat extra supplementen gebruiken. 

Variatie is erg belangrijk

Veel mensen denken gezond bezig te zijn door enkel een paar groente soorten te eten. Groente is zoals je vast wel weet erg gezond. Toch is het niet gezond om iedere dag bloemkool te eten, variatie is enorm belangrijk als je een gezond en fit lichaam wilt hebben. Vergeet ook niet dat elke vitamine een ander effect heeft op je lichaam. De ene vitamine functioneert als hormoon, terwijl de andere als antioxidant of enzym functioneert. Weer andere vitamines hebben elkaar nodig om te kunnen functioneren of opgenomen worden in het lichaam. Het is daarom erg belangrijk dat je van iedere vitamine soort je dagelijks genoeg binnenkrijgt. Anders kunnen er op de lange termijn tekorten ontstaan waardoor je vervelende gezondheidsproblemen kunt krijgen.

 


Volgende pagina »

Is het slim om een planning voor je gezondheid te maken en hoe doe je dit?

Wanneer we aan de slag gaan met school of druk zijn voor ons werk dan is het heel normaal om een planning te maken. Zo weten we precies waar we aan moeten werken en kunnen we eenvoudig overzicht houden van de voortgang. Wanneer we het daarentegen hebben over onze gezondheid dan willen we wel zo graag mogelijk gezond leven, maar we houden hier vaak geen planning voor bij. Waarom eigenlijk niet en is het slim om dit wel te gaan doen?

Waarom houden we geen planning bij om de gezondheid te stimuleren?

Wanneer we aan het werk zijn dan wordt er vaak aan bepaalde taken of bepaalde projecten gewerkt. Dit geeft een concreet resultaat wat nodig is en daarnaast hebben we er vaak een deadline bij. Ditzelfde is het geval bij projecten op school. Dit maakt het dan ook zo gemakkelijk (en logisch) om een planning te maken.

Wanneer we het hebben over onze gezondheid dan zijn er minder concrete doelen met een daarbij behorende deadline waar we ons aan moeten houden. Natuurlijk wordt dit wel regelmatig gedaan met bijvoorbeeld nieuwjaarsresoluties en dergelijke, maar vaak minder concreet en minder vaak. Het is daarom minder gebruikelijk om een planning te maken voor gezondheidsdoelstellingen.

Waarom is het slim om dit wel te doen?

Toch kan het bijzonder productief zijn. Net als wanneer we tijdens het werk of met schoolprojecten veel effectiever aan de slag kunnen wanneer we een goede planning hebben is dat ook het geval bij de gezondheid. Je weet veel gerichter wat je moet doen, stelt beter doelen voor jezelf, komt het vaker na en je zult merken dat je er gezonder van gaat leven.

Stel voor jezelf wel goede en zo concreet mogelijke doelen. Lees hier meer informatie over het stellen van goede doelen.

Hoe ga ik hiermee aan de slag?

Wil jij hier ook mee aan de slag gaan? Start dan met het bedenken van wat je precies wilt en maak doelen voor jezelf. Wil je een bepaalde gewicht halen of wil je spieropbouw? Wat je doel ook is, je kunt hier iets concreets uit formuleren en daar tegelijkertijd een deadline aan koppelen.

Nadat je een plan hebt gemaakt is het verstandig om steeds op zoek te blijven gaan naar tips om zo efficiënt mogelijk naar je doel toe te werken. Zo vind je op dit blog hele interessante artikelen met verschillende lifehacks, waardoor je lekker efficiënt aan de slag kunt met jouw planning! Zo bereik je snel de doelen die jij voor je eigen gezondheid stelt!


Volgende pagina »

Pechhulp in het buitenland

U bent toe aan een vakantie met de familie of vriendin naar Frankrijk. Maar wat nou als er iets gebeurd in het buitenland? Het zou verschrikkelijk zijn als de vakantie al direct verpest wordt met een lekke band langs de snelweg net na Parijs. Het is verstandig om na te gaan of u al verzekerd bent of dat u dit nog moet doen. Uw auto wordt namelijk blootgesteld aan nieuwe omstandigheden, hogere temperaturen, files en in veel gevallen veel bagage en passagiers in de auto.

 

Wist u dat?

De auto nog steeds de meeste favoriete middel is om te vervoeren. De auto wordt door 53% van de mensen gebruikt om naar de vakantiebestemming te gaan. Het vliegtuig wordt natuurlijk steeds populairder en wordt op dit moment door 40% van de mensen gebruikt. De overige 7% gaat per fiets, boot of gebruikt een ander vervoersmiddel.

 

Maar wat als er iets gebeurd in het buitenland?

Als je een verzekering voor pechhulp in het buitenland afsluit dek je de meeste situaties in. Deze verzekering is een net iets andere verzekering als een rijschool verzekering. Wanneer er iets met de auto gebeurt dat meer dan 2 dagen duurt zullen wij vervangend vervoer regelen, in dit geval maakt het niet uit of dit is gebeurd door een ongeluk of pech. Wij zorgen er tevens voor dat de kosten worden betaald voor eventuele overnachtingen. Als u dit niet in uw pakket heeft kunt u altijd nog een beroep doen op de reisverzekering. De pechhulpservice staat klaar voor u en uw gezin.

 

 


Volgende pagina »

Gezondheidstips voor de man

Leven in een gezondheid is voor iedereen natuurlijk even belangrijk. Dat neemt niet weg dat iedereen dit op een eigen manier kan aanpakken. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het verschil tussen mannen en vrouwen. Als man kan je bijvoorbeeld aan de slag gaan met andere voeding, maar ook kan je het bewegen heel anders aanpakken. Wie het op die manier bekijkt, heeft er dus ook veel aan wanneer je eens bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Hoe kan een man optimaal aan zijn gezondheid werken? Wanneer je belangrijke tips meeneemt, hoeft dit geen enkel probleem te zijn.

 

Het dieet dat je volgt
In de eerste plaats kijk je natuurlijk naar het dieet dat je volgt. Daar zijn wel altijd ontwikkelingen in. Experts ontdekken steeds meer als het om voeding gaat. Het is dus ook slim om de ontwikkelingen op dit gebied in de gaten te houden. Dat doe je door bijvoorbeeld regelmatig de berichten op mannenlab.nl te lezen. Daar wordt met grote regelmaat geschreven over nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Zo kan je dus op een gezonde manier met je voeding bezig zijn. Dit zal bijdragen aan de manier waarop je je voelt. Dit is van belang.

 

De beweging die je krijgt
Ook de mate van lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol. Veel mannen werken tegenwoordig zittend. Dat betekent dus ook dat je je moet richten op sporten waarmee je op een slimme manier het maximale eruit haalt. Je moet namelijk meer bewegen dan toen je nog jong was en heel actief was. In dat opzicht is het ook goed om de tips van mannenexpert.nl mee te nemen hierin. Het is daarmee goed mogelijk om te zorgen dat je iedere keer nieuwe uitdagingen vindt. Waarmee je jezelf dus ook steeds opnieuw kunt testen. Dit is ook van belang.

 

Goed voor de mentale gezondheid
Wat ook niet onbelangrijk is, is het verzorgen van de mentale gezondheid. Daarvoor heb je bijvoorbeeld voldoende rust en ontspanning voor nodig. In dat opzicht is het volgen van de magazines ook een goede optie. Juist ook omdat je dan even de tijd neemt om lekker te ontspannen. Terwijl je er dus gelijktijdig ook iets van leert. Op die manier haal je dus ook alles uit de mogelijkheden en benut je je tijd optimaal. Dat is wel zo aantrekkelijk. Alle reden om er regelmatig terug te keren en te bekijken wat je ervan kunt leren.

 

 


Volgende pagina »

>Wedden op sport: zo werkt het

Wedden op sport: zo werkt het

Wedden op sport is de laatste jaren exponentieel gegroeid. En dat is niet zo gek, want gokken op een sportwedstrijd is spannend en kan zeer lucratief zijn. Wil jij ook wedden op sportwedstrijden, maar weet je niet hoe het werkt? Wij vertellen je alles wat je moet weten om geld te winnen met jouw voorspelling op een sportwedstrijd.

Waarom wedden op sport?

Ten eerste is het ontzettend leuk om te gokken op sportwedstrijden, omdat het bijdraagt aan je spelbeleving. Een sportwedstrijd kijken wordt een stuk spannender wanneer je er geld mee kunt winnen. En dat is dan ook de tweede reden om te gokken op sportwedstrijden: er zijn leuke geldbedragen te winnen. Hoeveel geld je kunt winnen is afhankelijk van de quotering. Hierover later meer.

Op welke sporten kun je wedden?

Je kunt wedden op voetbal, paardrijden, wielrennen, tennis, Formule 1, basketbal en nog veel meer sporten. Bij veel sporten voorspel je de winnaar of de verliezer. Het is echter ook mogelijk om exacte wedstrijduitslagen te voorspellen of in te zetten op bepaalde handelingen zoals het aantal corners bij een voetbalwedstrijd. Het is maar net wat jij leuk vindt.

Hoeveel geld kun je winnen?

Bookmakers bepalen aan de hand van quoteringen hoeveel geld je kunt winnen wanneer je inzet op een bepaalde uitkomst.

Stel dat je bij een voetbalwedstrijd geld in wilt zetten. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor winst voor de thuisploeg (1), winst voor de uitspelende ploeg (2) of een gelijkspel (3).

De quotering:
1 Winst thuisploeg: 2,24
2 Winst uitploeg: 3,34
3 Gelijkspel: 2,45

Stel dat je €10 inzet op winst voor de uitploeg. In dat geval kun je €10 x 3,34 = €33,40 winnen. Dat is een winst van €23,40. Over het algemeen geldt: hoe moeilijker de voorspelling, des te meer geld kun je ermee winnen.

Fractionele notatie van quoteringen

In het Verenigd Koninkrijk worden de quoteringen fractioneel weergegeven. Een quotering van 13/5 betekent bijvoorbeeld dat je voor elke €5 inzet €13 euro kunt winnen plus je inzet. Goed gokken levert dan bij een inzet van €10 €26 winst op.


Volgende pagina »

Waarom je zuinig moet zijn op je gehoor

Het antwoord: Gehoorschade is nooit meer terug te draaien. Maar daar gaan we in dit artikel natuurlijk verder op in. En om maar direct met de deur in huis te vallen: wanneer dit allemaal als nieuws voor je komt, is een bezoek aan de plaatselijke audicien wellicht aan te raden.

 

Ons gehoor is een van onze belangrijkste zintuigen ‒ het maakt het ons mogelijk om met elkaar te converseren, het liefhebben van muziek en de natuur met zijn geluiden. Veel mensen beseffen echter niet dat ze dagelijks hun oren ten deel laten vallen aan een grote hoeveelheid herrie aan funeste geluiden. Het is daarom belangrijk om uw gehoor te beschermen tegen lawaai en andere schadelijke factoren.

 

Hoe harde geluiden het gehoor kan beschadigen

 

Wanneer geluidsgolven in welke vorm dan ook ‒ het kan zijn door muziek, werkgeluiden of bijvoorbeeld vuurwerk ‒ onze oren bereiken, trillen ze het trommelvlies. Onze hersenen constateren de klanken dankzij een spiraal gevormd gehoororgaan in het binnenoor dat ook wel het slakkenhuis(cochlea) wordt genoemd. Het slakkenhuis is een met vocht gevulde kamer in je oor die veel duizenden kleine “haren” bevat.

 

Wanneer geluidstrillingen het slakkenhuis bereiken, vibreert de vloeistof erin en zorgt ervoor dat de trilharen bewegen. Luidere geluiden veroorzaken sterkere vibraties, waardoor de trilharen meer bewegen. Als je luistert voor een te lange tijd naar te harde geluiden, verliezen deze haren hun gevoeligheid voor trillingen. Veel harde geluiden zorgen ervoor dat deze haarcellen zich buigen of vouwen.

 

Dit is de oorzaak van het gevoel van “tijdelijk gehoorverlies” na blootgesteld te zijn geweest aan harde geluiden. De trilharen hebben hierna tijd nodig om zich te herstellen. In sommige gevallen is dat niet meer mogelijk en zijn ze te beschadigd om normaal te kunnen functioneren. Dit kan leiden tot blijvend gehoorverlies.

 

Probeer eventueel onveilige geluidsniveaus te onderscheiden

 

Het preventief inschatten van gevaarlijke geluidsniveaus in al een vorm van gehoorprotectie. Hierdoor besef je beter om harde geluiden uit de weg te gaan. Het is schadelijk voor je gehoor om je een lange tijd bloot te stellen aan geluiden harder dan 85 decibel. Om je een idee te geven wat ongeveer 85 decibel is:

 

  • Normaal gesprek: 60 tot 65 dB
  • Assemblagesystemen: 85 tot 95 dB
  • Muziek in een discotheek: 110 dB
  • iPod op maximaal volume: 112 dB
  • Ambulance Sirene: 120 dB

 

De “60-60 regel” is een perfecte maatstaf, stel jezelf nooit bloot dan meer dan 60 minuten per keer aan harde muziek, waarvan het volume niet meer dan 60% van het maximale staat. Voorkomen is beter dan nooit meer te kunnen genezen.

 

 


Volgende pagina »
Zoeken
Gesponsorde Plekken
Gratis links plaatsen?
.