Men werkt bij een bedrijf en wordt betaald door hetzelfde bedrijf voor de diensten die hij daar verleent. Meestal! Maar soms betalen ze het niet zelf uit. Er zijn bedrijven die het betalingssysteem en alle andere werknemerszaken uitbesteedt aan andere bedrijven. Deze manier van werken heet payrollen. Er zijn bedrijven die zich enkel met payrolling bezighouden. Hoe werkt payrollen precies en waarom doen bedrijven het?

 

Door middel van payrollen zorgt een bedrijf dat het zelf minder werk heeft aan zijn eigen werknemers. Niet alleen het betalen, maar alle werknemerszaken worden overgenomen door het payrollbedrijf. Wanneer een werknemer van een bedrijf staat ingeschreven bij het payrollbedrijf, dan geeft het bedrijf zijn juridische werkgeverschap over. De payroll tarieven zijn per bedrijf verschillend. Dat komt omdat niet elk payrollbedrijf dezelfde diensten verlenen. Sommige bedrijven nemen meer verantwoordelijkheden en zaken uit handen dan andere.

Uiteindelijk kan het bedrijf dat gebruik maakt van payrollen zich zo veel mogelijk met zaken bezig houden die voor het bedrijf belangrijk zijn.

 

Voor meer informatie over payrollen en payroll tarieven, ga naar de site van Soldij.