Jobcoaching is een voorziening doe toegekendt kan worden door de UVW
Een jobcoach kan je inschakelen als je moeite op je werkt hebt of daar ondersteuning in behoeft. UWV vergoedt de jobcoach bij langdurige zoekte of een handicap. Dit wordt ook wel een structurele functionele beperking (SFB) genoemd.

 

Wat doet een jobcoach?

Een jobcoach begeleidt je op de werkvloer. Dit kan een externe jobcoaching of een interne jobcoach zijn. Als je een arbeidsbeperking hebt, kan een jobcoach jou en je werkgever helpen bij het inrichten van je werk en werkplek een soort arbeidsbemiddeling dus.

 

De jobcoach kan:
– aanwezig zijn bij voorbesprekingen;
– helpen bij het inwerken;
– jou begeleiden op de werkvloer;
– een persoonlijke handleiding voor jou maken.

Nadat je toestemming hebt van UWV of gemeente om je te laten begeleiden door een jobcoach, dan helpt hij/zij je minimaal een half jaar met inwerken. Na een half jaar laat de jobcoach aan UWV of gemeente weten hoe het met je gaat. Elk half jaar bekijkt UWV/gemeente opnieuw of je de jobcoach nog nodig hebt.

 

Wanneer kan ik een jobcoach inschakelen?

Je komt voor een vergoeding van UWV in aanmerking als je voldoet aan de voorwaarden. Je moet bijvoorbeeld een burgerservicenummer (BSN) hebben. En UWV moet vastgesteld hebben dat je een structurele functionele beperking hebt. Daarnaast moet je jobcoach zijn aangesloten bij de door UWV erkende jobcoachleveranciers.