Veel bedrijven kennen het fenomeen: bedrijfsuitjes plannen voor alle collega’s of een deel ervan. Vaak is dit een gezellig samenzijn van collega’s met een hapje en een drankje, waarbij over alles wordt gepraat. Een bedrijfsuitje kan echter veel meer teweegbrengen dan alleen een gezellig dagje weg. Zo kan het bijvoorbeeld goed zijn voor de teambuilding, waardoor de werkzaamheden beter uitgevoerd gaan worden. Maar waarom zou je dan vaker bedrijfsuitjes moeten plannen?

Leer je collega’s beter kennen met een bedrijfsuitje

Bedrijfsuitjes worden vaak ingezet om werknemers te belonen voor de inzet. Je bent gedurende de dag veel met collega’s bezig om het imago van het bedrijf in stand te houden, waarvoor een bedankje wel op zijn plaats is. Echter kan een bedrijfsuitje er ook voor zorgen dat je jouw collega’s beter leert kennen. Op de werkvloer zie je immers maar een bepaalde kant van een persoon, terwijl er vaak veel meer achter schuilt. Of misschien is die stugge collega in een informele sfeer wel ineens een enorme prater. Je komt vaak verrassende en vooral leuke dingen tegen tijdens zo’n dagje weg.

De samenwerking wordt vele malen beter

De bedrijfsuitjes zorgen er echter niet alleen voor dat je jouw collega’s beter leert kennen, maar kunnen ook de samenwerking en inzet verhogen. Je weet beter wat je aan andere personen hebt, waardoor je er ook beter op in kunt spelen. Daarnaast ga je merken dat je jezelf flexibeler op gaat stellen tegenover jouw werkgevers en collega’s. Werkgevers kunnen er daarom veel baat bij hebben om vaker een bedrijfsuitje te organiseren, zodat de betrokkenheid ook gestimuleerd wordt en de werknemers sneller geneigd zijn om extra inzet te vertonen.

Mooie herinneringen aan leuke activiteiten

Het goede aan bedrijfsuitjes is dat deze helemaal niet veel hoeven te kosten. Vaak vallen de kosten vele malen lager uit dan de verschillende trainingen die aangeboden kunnen worden voor de ontwikkeling. Daarnaast brengt dit vaak mooiere herinneringen met zich mee dan wanneer een werknemer alsmaar in de schoolbanken zit. De verschillende activiteiten die georganiseerd worden, zijn leuk, interessant en zorgen voor veel plezier bij alle collega’s. Uiteindelijk kan er hierdoor een veel betere band ontstaan tussen het management en de collega’s, waardoor niet alleen een bedrijfsuitje een succes wordt, maar ook de rest van de werkzaamheden.

Bedrijfsuitjes vermijden langdurig ziekteverzuim

Volgens een Duits onderzoek is gebleken dat het regelmatig houden van bedrijfsuitjes een positieve invloed heeft op het ziekteverzuim op de werkvloer. Medewerkers zijn minder ziek en zijn vitaler. Daarnaast vindt 70% van de werknemers die bij een berdrijf werkt waar vaker bedrijfsuitjes georganiseerd worden het werk leuker. Door middel van een verlofapplicatie is bijgehouden wat dit voor effect heeft gehad op het aantal verzuimdagen.