Als u slecht ter been bent dan is een scootmobiel een fijne oplossing. Zo kunt op een comfortabele manier overal zelfstandig naar toe. Maar waar moet u op letten als u besluit een scootmobiel te kopen?

Er zijn veel verschillende scootmobiels te koop. Een scootmobiel moet goed bij u passen. Daarom is het belangrijk dat u voor de aankoop eerst besluit wat voor scootmobiel perfect voor u zou zijn. Dit zijn verschillende punten om over na te denken voordat u een scootmobiel gaat kopen:

 

Waar wilt u heen?
Waar zou u de scootmobiel willen gebruiken? Alleen binnenshuis of wilt u er ook mee naar buiten? Er zijn namelijk speciale modellen te koop die bedoeld zijn om binnen te gebruiken. Deze zijn kleiner en makkelijker wendbaar.

 

Welke afstand zou u willen afleggen?
De afstand die een scootmobiel kan afleggen hangt af van de accu. Grotere accu’s gaan langer mee. De minimale afstand die een scootmobiel kan afleggen is 10 kilometer en de maximale afstand 70 kilometer.

 

Hoe snel wilt u kunnen gaan?
Ook de snelheid die behaald kan worden verschilt per scootmobiel. Sommige hebben een maximale snelheid van 6 tot 12 km per uur, terwijl andere wel 25 tot 30 km per uur kunnen.

 

Wilt u de scootmobiel kunnen opvouwen?
Een opvouwbare scootmobiel kan makkelijk mee worden genomen in bijvoorbeeld de auto of trein. Mocht u graag een dagje uit gaan, dan is dit iets om over na te denken.

 

Hoeveel wielen zou u willen hebben?
Scootmobiels komen met 3,4 of 5 wielen. Een scootmobiel met 3 wielen is makkelijk wendbaar. En een scootmobiel met 4 of 5 wielen is juist erg stabiel en zijn meer geschikt voor het afleggen van lange afstanden. Voor zwaardere mensen is een scootmobiel met 5 wielen aan te raden.

 

Wat voor zitting wilt u?
De stoel is uiteraard ook een aandachtspunt. Want comfort is erg belangrijk. Ook hier zijn verschillende opties mogelijk. Vindt u het bijvoorbeeld fijn om armleuningen te hebben? En hoe belangrijk vindt u een goede vering in de stoel?

 

Hoeveel wilt u aan de scootmobiel uitgeven?
U kunt zoveel uitgeven aan een scootmobiel als u wilt. Bedenk daarom van tevoren wat uw budget is. Mocht u niet te veel geld kwijt willen zijn, dan is het een idee om een tweedehands scootmobiel te kopen.