Ben jij iemand die een groot fan is van hardlopen?

 

Het is natuurlijk heerlijk om lange afstanden af te leggen door mooie natuurgebieden. Ondertussen lekker muziek in hebben of er een uitje van maken met anderen om samen te gaan hardlopen. Hardlopen wordt gedaan om je gezondheid te verbeteren, maar er zijn ook een aantal zaken waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat je er juist geen problemen door zult krijgen. Wij zetten deze verschillende zaken op een rij.

 

Goede kleding en het juiste schoeisel

 

Een van de belangrijkste zaken is dat je de juiste schoenen hebt met het hardlopen. Dit is de ondersteuning van je hele lichaam en het moet zorgen voor de juiste demping bij het hardlopen. Iedereen heeft een andere manier van lopen en daarom is het vaak zo dat veel mensen andere schoenen nodig hebben. Er is dus niet een juiste universele keuze voor schoenen voor het hardlopen. Daarom is het altijd raadzaam om naar de winkel te gaan en een expert te vragen.

 

Je kunt natuurlijk ook schoenen voor jou op maat laten maken, zodat je helemaal zeker weet dat de schoenen goed bij jou passen.

 

De juiste uitrusting bij lange afstanden

 

Wanneer je lange afstanden af gaat leggen dan is niet alleen de kleding belangrijk met de juiste schoenen, maar dan is het handig om nog meer spullen bij je te hebben die van pas komen. Wat je nodig hebt kan natuurlijk verschillen en is afhankelijk van wat jij van plan bent.

 

Iets wat in de meeste gevallen van pas zal komen, dat is een trailvest. Trailvesten zijn vesten die je op je lichaam kunt dragen en waar verschillende vakjes in zitten. Deze vakjes zijn ontzettend handig om spullen in op te bergen voor tijdens het rennen. Zo kun je hier je water in meenemen, maar ook andere spullen, zoals je telefoon, portemonnee, sleutels en andere spullen die je onderweg nog mee moet nemen kunnen hier gemakkelijk in. Denk ook aan wat energierepen die je op deze manier heel handig mee kan nemen.

 

Een trailvest werkt veel beter dan het dragen van een rugzak. Zeker wanneer je meer gewicht in de rugzak mee zou willen nemen, want dat zorgt voor gewicht dat achter op je rug hangt en dus onevenredig voor je lichaam is verdeeld. Een trailvast werkt daar veel beter bij.