Smartwatches zijn computers ter grootte van een polshorloge met extra functies naast tijdwaarneming. Het vertellen van de tijd spreekt voor zich; het is tenslotte een horloge. Maar het kan ook worden gebruikt om de datum en week te controleren, wat veel handiger is. Een stopwatch is ook een functie op veel smartwatches. Dit is vergelijkbaar met de meeste smartphoneklokken en stopwatches. Het is echter alleen ontworpen om zonder smartphone te worden gebruikt. En tot slot hebben sommige smartwatches alarmen onafhankelijk van de telefoon, zodat je het alarm op het horloge kunt instellen in plaats van op de telefoon, en de ingebouwde luidsprekers en trillingen van het horloge zullen jou wakker maken.

Een reismaatje om je pols

Bij het volgen van aanwijzingen kan een smartwatch trillingen naar jouw pols sturen om aan te geven of je rechts of links moet afslaan. In plaats van de hele tijd naar je smartphone te kijken, kun je een onzichtbare gids volgen die je vertelt waar je heen moet. In plaats van naar een kaart te kijken, kijk omhoog en neem de omgeving in je op. Het verliezen van een telefoon of sleutels is, zoals je weet, een frustrerende situatie. Het lijkt altijd te gebeuren voor een groot evenement waarvoor we het ons niet kunnen veroorloven om te laat te komen. Gelukkig kan een smartwatch deze ongemakkelijke situatie elimineren.

smartwatch voor dames

Reageer direct op berichten en neem oproepen aan

Je hoeft je telefoon niet uit je zak te halen als je een smartwatch om je pols hebt. Je kunt onderweg berichten ontvangen en beantwoorden. Dit is vooral handig als je aan het sporten bent of in een situatie waarin het dragen van jouw telefoon te oncomfortabel zou zijn. Op sommige smartwatches is spraakondersteuning beschikbaar. Je kunt tegen jouw pols praten en communiceren met iemand honderden kilometers verderop.

Controleer jouw meldingen op sociale media

Wie wil er nu geen meldingen van Facebook, Twitter, WhatsApp, Snapchat en andere sociale media-apps op zijn pols ontvangen? Dit is iets dat men altijd uitschakelt, maar voor sommigen is het een “must-have” -functie. Sommige horloges geven alleen jouw berichten en activiteiten op sociale media weer, terwijl jij met andere horloges de app kunt gebruiken.

Zelfs tijdens het voltooien van taken ben je verbonden

Misschien wil je jouw berichten, oproepen of meldingen controleren tijdens het hardlopen, fietsen, zwemmen of een andere vorm van lichaamsbeweging. Het is niet altijd praktisch om je telefoon bij je te hebben tijdens die activiteiten, en als je dat wel doet, kan het onhandig en vervelend zijn. Dan komt een smartwatch voor dames goed van pas. Ben je ondergedompeld? Het is helemaal geen probleem! Sommige smartwatches zijn waterdicht tot een diepte van 50 meter. Je kunt jouw berichten lezen zonder het zwembad te verlaten door een kleine pauze te nemen tijdens het zwemmen.