Je voeten goed verzorgen is iets waar veel mensen niet vaak aan denken, maar het is toch één van de belangrijkste vormen van lichaamsverzorging die er is. In dit blog ga ik jullie hier wat over vertellen.

Waarom voetverzorging?

 

Natuurlijk komt als eerste de vraag naar boven over waarom voetverzorging zo belangrijk is. Dit komt voornamelijk omdat ze zo’n onafscheidelijk deel uitmaken van ons dagelijks leven. We lopen, springen en houden onszelf overeind door onze voeten. Als je daar klachten krijgt dan gebeurt het snel dat heel normale dingen opeens een grote klus voor je worden. Pijn en ongemak kan al het genot en gemak uit je dagelijks leven halen. Voetverzorging is dus één van de belangrijkste dingen die je voor jezelf kan doen.

 

Preventieve verzorging

Voetverzorging hoeft niet te beginnen bij klachten, je kan ook je voeten extra verzorging geven voordat ze last hebben. Voorkomen is namelijk veel beter dan genezen! Voor vermoeide voeten is het aan te raden om een voetbad te nemen. Zo kunnen de voeten ontspannen, en komt overtollig eelt ook los. Hardnekkig eelt kan het beste worden verwijderd met een voetvijzel. Door deze maatregelen te nemen kan men eeltopbouw voorkomen en krijgt men veel zachtere voeten. Dit kan er echter wel voor zorgen dat je voeten uitdrogen. Dit kan je oplossen door regelmatig voetcréme op te smeren. Ook is het knippen van de teennagels een belangrijke zelfverzorging die veel pijn in de tenen kunnen voorkomen.

 

Wat je kan doen bij slechte voeten

Natuurlijk kan het zelfs met preventieve verzorging zijn dat je last krijgt van je voeten. Afhankelijk van de klachten kan je verschillende dingen doen. Bij gewone pijnlijke voeten is het aan te raden om goede schoenen met goede zolen en katoenen sokken te dragen. Ook is het aan te raden om je voeten goed te wassen en te behandelen met balsem. Als de klachten langblijvend zijn dan is het aan te raden om medische hulp te zoeken. Dit kan bij een huisarts of bij een podotherapeut. Deze deskundigen kunnen klachten als voetschimmel, hielspoor en vele anderen verhelpen.

 

Hopelijk heb je nu een beter idee van hoe belangrijk het is om je voeten te beschermen en hoe je hier mee aan de slag gaat. Vergeet niet om je gezondheid van alle delen van je lichaam serieus te nemen, en vergeet vooral niet om af en toe wat extra aandacht te geven aan je voeten.