Sportvoeding wordt nog wel eens onderschat door mensen die beginnen met sporten. Ze denken dat ze bepaalde voedingsstoffen niet nodig hebben, maar dit mag niet worden onderschat. Als je sport heb je voeding nodig. Gezonde voeding en ook als je resultaat wilt boeken als je bijvoorbeeld aan krachttraining doet, zul je eiwitten en eventueel ook creatine moeten gebruiken.

 

Eiwitten
Eiwitten zijn vooral bekend door het feit dat ze er voor zorgen dat je er van kunt aankomen. Niet dik worden, maar aankomen in de zin van dat je er dankzij het innemen van eiwitshakes spieren mee op kunt bouwen. Uiteraard zal de inname van alleen eiwitten er niet toe leiden dat je groter en sterker wordt. Nee, je zult daarnaast echt stevig aan de bak moeten en met gewichten aan de slag moeten gaan wil je resultaat boeken. Daarnaast is het opbouwen van spieren geen kwestie van weken, maar van vele maanden. Daar moet je van bewust zijn als je begint met krachttraining.

 

Eiwitten kunnen ook gebruikt worden als je wilt gaan afvallen. Je laat een maaltijd iedere dag vallen en in plaats daar van drink je een eiwitshake. Verder kun je gedurende de dag eten wat je wilt, maar dit moet natuurlijk wel gezond zijn. In plaats van één maaltijd te laten vallen, kun je natuurlijk ook meerdere maaltijden overslaan. Als je maar gezond eet en voldoende drinkt. Bij het afvallen moet je niet alleen maar gezond eten. Sporten is ook belangrijk en dat moet je niet te weinig doen anders heeft het weinig zijn.