Iedereen heeft wel eens zo’n periode dat je slecht inslaapt, lang wakker ligt of heel vaak wakker wordt ’s nachts. Hierdoor voel je je overdag moe, energieloos, slaperig en prikkelbaar ook kun je je minder goed concentreren. Deze slapeloosheid kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld spanningen in je relatie of de situatie thuis. Je gaat piekeren en kunt hierdoor niet goed ontspannen dit resulteert weer in slaapproblemen. Ook klachten zoals pijn, jeuk, benauwdheid, angst of een depressie komen een goede nachtrust niet ten goede.

 

Factoren die helpen

Factoren die kunnen helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust zijn bijvoorbeeld elke dag een half uur bewegen dit helpt bij het ontspannen. Probeer voor het slapengaan geen cafeïne en alcohol meer te drinken. Het is ook belangrijk om in een vast slaapritme te komen, dit kun je doen door steeds op dezelfde tijd op te staan, overdag niet te slapen en steeds op dezelfde tijd naar bed te gaan.

Wanneer je de hele nacht loopt te piekeren en de negatieve en beperkende gedachten maar niet los kunt laten. Loop je overdag waarschijnlijk ook met deze gedachten rond een hulpmiddel dat hierbij kan helpen is Creatix. Deze methodiek zorgt ervoor dat belemmerende gedachten in het onderbewustzijn losgelaten kunnen worden. In het proces krijg je inzichten die nodig zijn om deze belemmerende gedachten los te laten. Wanneer je deze gedachten los kunt laten zou dit uiteindelijk ook zorgen voor een goede nachtrust.

 

Behandelingsvorm bij een osteopaat

Een andere behandelingsvorm die ingezet kan worden om een goede nachtrust te bevorderen is osteopathie. Hierbij wordt met de handen de klachten verholpen door de natuurlijke lichaamsfuncties te herstellen. Dit wordt gedaan door vastzittende weefsels die de klachten veroorzaken te ontspannen, versoepelen en los te maken. Zelf ben ik naar een osteopaat in Enschede geweest, hier ben ik erg goed geholpen. Ik ging hierheen met vermoeidheidsklachten en naar een aantal behandelingen was ik van mijn vermoeidheid af, erg fijn!