Een belangrijke factor voor het verkrijgen van een goede nachtrust is de kwaliteit van het matras waar je op ligt. Ga je ene matras kopen? dan is het verstandig om van te voren even stil te staan bij wat voor matras het beste bij jou past. Er zijn namelijk veel mensen die het idee hebben dat alle matrassen even goed slapen, maar dat is zeker niet waar. Er zit een groot verschil tussen verschillende matrassen en zeker niet elk matras is ook voor iedereen een geschikt matras. Hieronder willen we toelichten wat voor soort matrassen er allemaal zijn.

 

Luchtmatras

Iedereen kent wel een luchtmatras. Deze matrassen gebruik je vaak op de camping of als je bij iemand gaat logeren. Toch zijn er ook mensen die een luchtmatras dagelijks gebruiken. Het luchtmatras heeft een kern van lucht en kan ook door gewoon matrasmateriaal omringd zijn. Voor sommige mensen is ene luchtmatras erg comfortabel omdat de luchtkern ervoor zorgt dat het matras met het lichaam mee vormt.

 

Waterbed

Een waterbed is een bed wat gevuld is met water, ook het waterbed neemt de vorm aan van het lichaam. Een waterbed kan naar verschillende voorkeuren ingesteld worden. WAarbij de hardheid, beweging en de temperatuur ingesteld kan worden. Waterbedden zijn in verhouding met gewone bedden wel vrij prijzig en vereisen aardig wat onderhoud. Buiten comfort zijn andere voordelen van waterbedden dat ze geen stof, zweet, bacterien en huisstofmijt aantrekken.

 

Polyester matras

Heb je niet echt veel budget voor het kopen van een matras, dan is een polyester matras een goede keus. Het polyester matras bestaat al vrij lang en heeft als belangrijke kenmerken dat het materiaal vrij stug is en niet erg makkelijk mee vormt. Ook gaan polyester matrassen niet heel lang mee, waardoor eigenlijk het voornaamste voordeel alleen de prijs is.

 

Traagschuim matras

Veel mensen die last hebben van rugproblemen kiezen voor een traagschuim matras. Veel mensen zijn van mening dat harde matrassen het beste zijn voor rugklachten, maar eigenlijk is dit een misvatting. Het is beter om een comfortabel matras te nemen dat zich goed aan het lichaam aanpast. We beschreven ook al waterbedden en luchtmatrassen welke zich aan de vorm van het lichaam aanpassen, maar voor mensen met rugproblemen is een traagschuim matras misschien wel de beste optie. Het lichaamsgewicht wordt bij deze matrassen goed verdeeld, waardoor het lichaam ook een goede ondersteuning krijgt. Het matras vormt zich met het lichaam mee door de warmte van het lichaam.