De laatste jaren zijn steeds meer mensen bezig met hun gezondheid. Bij elke jaarwisseling staat afvallen stip op 1 met de doelstelling voor het nieuwe jaar. Veel bedrijven maken hier dan ook gebruik van om hun beste afvalmethode te promoten. Zo was het een aantal jaar geleden een rage om superfoods te eten. Dit waren zogenaamd eten die erg gezond was voor onze lichaam en allerlei vitamines in zaten die we nodig hadden. Uit eindelijk bleek uit een grondige onderzoek dat de waardes niet helemaal klopte. Ook een van de veel gehoorde trends was shakes. Hiervan heb je diverse grote leveranciers zoals Weigth watcher. Je betaalde een hoop geld voor een aantal shakes per dag en viel hiermee veel af. Alleen wanneer je weer in je oude patroon terug ging kwam het gewicht er gewoon weer bij.

 

Wat werkt dan wel?

Belangrijk bij het afvallen is dat je het aantal kcal wat je binnen krijgt ook weer kwijt raakt. Als je 3000 kcal binnen krijgt moet je ook op de dag zelf ook 3000 kcal zien kwijt te raken. Wil je dat voor elkaar krijgen moet je behoorlijk wat gaan sporten. Het aantal kcal wat je nodig hebt is voor iedereen verschillend. Dit heeft met een aantal factoren te maken; je dagelijks bewegingen (doe je fysieke werk of zit je de hele dag op je kantoor), wat je gewicht, lengte, ben je man of vrouw. Met een vrij eenvoudige rekensom kun je uitreken wat je behoefte is aan kcal. Daarnaast is de verhouding van je kcal ook belangrijk. Hoeveel eiwitten, koolhydraten of vetten heb je nodig. Dit is ook per persoon weer verschillend! Over het algemeen word de waarde 40%-30%-30% gekozen.

 

aantal trucjes

Er zijn een aantal trucjes die kunnen helpen om wat kilotjes kwijt te raken. Zo kan het helpen om pittig eten te nuttigen. Pittig eten stopt namelijk je honger gevoel. Je smaakpupilleen worden door het pittige eten soort van uitgeschakeld. Koffie werkt ook goed. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je hartslag verhoogt. En hogere hartslag zorg namelijke voor dat je lichaam actiever is. Natuurlijk moet je hiermee niet gaan overdrijven. 3 bakjes koffie van een horeca koffieapparaat per dag is voldoende. Citroen in je water. Citroen verhoogt je stofwisseling. En daarbij drink je ook nog eens voldoende water wat ook erg belangrijk is bij het afvallen.