Het hebben van een strak lichaam is voor steeds meer mensen belangrijk. Een strak lichaam is een stuk gezonder en het is bovendien ook nog eens goed voor het zelfvertrouwen.

Er zijn momenteel 1001 mogelijkheden om af te vallen. Het aantal verschillende diëten is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Uiteraard werken sommige diëten wel en sommige diëten niet bij bepaalde mensen. Het is uiteindelijk aan jou om er achter te komen welk dieet voor jou wél werkt.

 

Daarnaast zijn er ook nog veel mensen in de sportschool actief bezig. Deze mensen streven over het algemeen naar een gespierd lichaam. Men kan hierbij gebruik maken van gezonde eiwitrepen. Maar, de vraag is nu: Kan je ook afvallen door eiwitrepen te nuttigen?

 

Het antwoord op bovenstaande vraag is niet eenduidig. Afvallen is namelijk een ingewikkeld proces, waar meerdere componenten invloed op hebben. Het is bijvoorbeeld ontzettend belangrijk om voldoende beweging te hebben. Als men zich niet voldoende beweegt, zal het afvallen erg lastig gaan worden. Ook als men ondertussen wel volledig gericht is op het nuttigen van de juiste voeding.

 

Maar, wat betreft de eiwitrepen. Eiwitrepen zijn in de basis erg belangrijk voor het creëren van spiermassa en het in stand houden van de spiermassa. Je kan de eiwitrepen ook eten om af te vallen, maar de eiwitrepen zijn an sich geen volwaardige voeding.

 

Het is dus voor je lichaam niet gezond om enkel en alleen eiwitrepen te eten. Als je af wilt vallen, is het juist van belang om een combinatie van de juiste voedingsstoffen te nuttigen.

 

Het nuttigen van eiwitrepen kan dus wel handig zijn bij het afvallen, maar het zorgt niet direct voor het kwijtraken van de overtollige kilo’s. Je lichaam heeft tenslotte de juiste voedingsstoffen nodig om op de juiste manier te kunnen functioneren.

 

Van de redactie van MKBMShop, leverancier van o.a. eiwit drankjes van Barebells.