Wanneer we aan de slag gaan met school of druk zijn voor ons werk dan is het heel normaal om een planning te maken. Zo weten we precies waar we aan moeten werken en kunnen we eenvoudig overzicht houden van de voortgang. Wanneer we het daarentegen hebben over onze gezondheid dan willen we wel zo graag mogelijk gezond leven, maar we houden hier vaak geen planning voor bij. Waarom eigenlijk niet en is het slim om dit wel te gaan doen?

Waarom houden we geen planning bij om de gezondheid te stimuleren?

Wanneer we aan het werk zijn dan wordt er vaak aan bepaalde taken of bepaalde projecten gewerkt. Dit geeft een concreet resultaat wat nodig is en daarnaast hebben we er vaak een deadline bij. Ditzelfde is het geval bij projecten op school. Dit maakt het dan ook zo gemakkelijk (en logisch) om een planning te maken.

Wanneer we het hebben over onze gezondheid dan zijn er minder concrete doelen met een daarbij behorende deadline waar we ons aan moeten houden. Natuurlijk wordt dit wel regelmatig gedaan met bijvoorbeeld nieuwjaarsresoluties en dergelijke, maar vaak minder concreet en minder vaak. Het is daarom minder gebruikelijk om een planning te maken voor gezondheidsdoelstellingen.

Waarom is het slim om dit wel te doen?

Toch kan het bijzonder productief zijn. Net als wanneer we tijdens het werk of met schoolprojecten veel effectiever aan de slag kunnen wanneer we een goede planning hebben is dat ook het geval bij de gezondheid. Je weet veel gerichter wat je moet doen, stelt beter doelen voor jezelf, komt het vaker na en je zult merken dat je er gezonder van gaat leven.

Stel voor jezelf wel goede en zo concreet mogelijke doelen. Lees hier meer informatie over het stellen van goede doelen.

Hoe ga ik hiermee aan de slag?

Wil jij hier ook mee aan de slag gaan? Start dan met het bedenken van wat je precies wilt en maak doelen voor jezelf. Wil je een bepaalde gewicht halen of wil je spieropbouw? Wat je doel ook is, je kunt hier iets concreets uit formuleren en daar tegelijkertijd een deadline aan koppelen.

Nadat je een plan hebt gemaakt is het verstandig om steeds op zoek te blijven gaan naar tips om zo efficiënt mogelijk naar je doel toe te werken. Zo vind je op dit blog hele interessante artikelen met verschillende lifehacks, waardoor je lekker efficiënt aan de slag kunt met jouw planning! Zo bereik je snel de doelen die jij voor je eigen gezondheid stelt!