Ontstoken tandvlees is een van de meest ongewenste kwalen, maar kan altijd gebeuren. Natuurlijk is het beter voorkomen dan genezen. Maar is het toch raak, dan is het erg verstandig dat je weet hoe je dan je ontstoken tandvlees verzorgt. Als je het namelijk goed doet dan kan het zo weer over zijn. Met een aantal tips sta je de volgende keer beter in je schoenen en is het een minder groot ongemak. Bovendien is het soms makkelijker dan je denkt. Het wordt aangeraden om dit artikel goed door te nemen. Hoogstwaarschijnlijk is ontstoken tandvlees dan minder erg de volgende keer.

 

Schoonhouden

De meest voorkomende tip om ontstoken tandvlees te voorkomen en te genezen is natuurlijk om het schoon te houden. Dit doe je door regelmatig te flossen of te stoken en minimaal 2 keer per dag je tanden grof te poetsen. Dit is ook belangrijk wanneer je tandvlees al ontstoken is. Het zal dan allemaal wat minder fijn aanvoelen. En dat is logisch. Maar dat maakt het niet minder belangrijk. Door het ‘masseren’ van het tandvlees versterkt het en zal het sneller genezen. Het kan dat het tandvlees een beetje gaat bloeden, maar dat is niet zo gek. Schrik daar dus ook niet van.

Ontstoken tandvlees

 

Stop met schadelijke gewoontes

Een van de redenen van ontstoken tandvlees is voor veel mensen roken. Dit is namelijk erg slecht voor je gebit. Naast dat je bruine tanden krijgt is het simpelweg slecht voor het tandvlees, het kan namelijk gaan zwellen en ontsteken. Rook je? Dan kan je daar het beste onmiddellijk mee stoppen. Hoewel dat lastig is, is het op lange termijn veel beter.

 

Ook kan mondwater schadelijk zijn. Je zou het misschien niet denken, omdat mondwater gebruikt wordt om de mond schoon te houden. Echter zijn de chemicaliën vaak slecht voor het tandvlees. En wanneer het ontstoken is wordt het al helemaal afgeraden om mondspoeling te gebruiken.

 

Gebruik helende producten

Is je tandvlees dan toch ontstoken? Dan kun je bijvoorbeeld helende gel gebruiken om je ontstoken tandvlees te verzorgen. Het is een manier om het helende proces op gang te zetten en te versnellen. Daarom wordt het absoluut geadviseerd om dit te doen. Is de ontsteking echter te heftig. Dan wordt aangeraden om contact op te nemen met de huisarts of mondhygiënist. Die weten wat de volgende stap zal zijn. Mogelijk zullen zij ook een helende gel adviseren. Echter blijft het natuurlijk altijd beter voorkomen dan genezen.