Wat is nou beter? Hard of zacht water? Dat is nog steeds een onbeantwoorde vraag. Dat is ook omdat het een moeilijke stelling is. Het antwoord is eigenlijk een goede combi van beide. Hier gaan we je ook uitleggen waarom.

 

Wat is hard water precies?

Hard water is water dat veel kalk (calcium en magnesium) bevat. Binnen Nederland wordt overduidelijk het meeste water uit de bodem gewonnen. Dat komt omdat Nederland zo laag ligt. De Nederlandse bodem bevat meerdere kalklagen. Vroeger lag Nederland in de zee en vooral de afzetting van schaaldieren heeft ervoor gezorgd dat de bodem ook nu nog vol zit met kalk.

 

Hard water en huidproblemen

Misschien heeft u wel eens gehoord dat hard water slecht is voor uw huid. Helaas is er geen concreet antwoord te geven of dat wel of niet zo is. Het is nooit bewezen maar er zijn wel voorbeelden van mensen die ergens gaan douchen waar het water harder is dan thuis en dat ze daar best wat jeuk van krijgen. Ook hebben mensen met acne klachten gezegd dat douchen met hard water voor irritaties heeft gezorgd. Toen die mensen gingen douchen met minder hard water leek dat minder te zijn.

 

Is hard water slecht voor uw haar?

Calcium is goed voor je botten dus er zit altijd een beetje kalk in het water. Helaas is dat niet al te goed voor uw haar. Kalk stapelt zich namelijk op tussen uw haarschubben en zogt vervolgens voor een ontstopping. Daardoor kunnen dingen zoals vocht, shampoo en andere dingen uw haar niet meer in en begint uw haar uit te drogen. Wat zorgt voor haar waar je geen model meer in krijgt en erg droog eruit ziet.

 

Verdere effecten

Zoals ik eerder heb vermeld is er geen concreet antwoord te geven of het nou slecht voor je is of niet. Echter is het wel zo dat je je beter kan gaan voelen als je zachter water gaat gebruiken.

 

Hoe kom ik aan dat ontharde water?

Om de gevolgen van hard water tegen te gaan zijn er Soft Water Systems uitgevonden. Die ontharden je water waardoor je je beter gaat voelen!