Hennepzaadolie oftewel cannabisolie wordt gemaakt van koudgeperste zaden van de hennepplant. Deze zaden en olie is vrij van THC. Dit is de stof waar mensen high van worden en deze komt van cannabis. De hennepolie heeft veel positieve eigenschappen waardoor de hennepolie gezond is voor het lichaam.

 

Eigenschappen hennepzaadolie

In hennepzaadolie zitten gezonde vetten. Zo bevat de hennepzaadolie de gezonde vetten omega 3, omega 6, en omega 9. Deze vetten zorgen ervoor dat ziektes voorkomen worden en hennepolie wordt soms toegepast bij mensen die kanker hebben. Ook hebben deze vetten een goede invloed op het immuunsysteem en op de weerstand. Er is hier onderzoek naar gedaan. Ook bij mensen die diëten is hennepzaadolie een goede toevoeging. De bacteriën en virussen kunnen sneller ontdekt worden omdat er een sterkere communicatie is tussen cellen.

 

Gebruiken van hennepzaadolie

Hennepzaadolie moet met kleine mate gebruikt worden. 1 of 2 theelepels hennepzaadolie is al genoeg. Hennepolie op de huid is ook mogelijk. De vetzuren in de olie zorgen ervoor dat de huid gaat hydrateren en dat de huid gezond en strak blijft. Door deze mogelijkheden van hennepzaadolie wordt het niet alleen in eten gebruikt maar ook in de cosmetica.

Hennepolie kan ook voor je haar gebruikt worden. Door de hennepolie in het haar te smeren zorg je ervoor dat de bloedsomloop in het hoofd en scalp verbeterd. Ook krijg je een vollere bos haar als je hennepolie in je haar smeert.

 

Mogelijke bijwerkingen

Hennepolie kan mogelijke bijwerkingen hebben. Zo kan je last hebben van buikkrampen of van diarree. Dit komt omdat de hennepolie voor bijwerkingen in het spijsverteringsstelsel kan zorgen. Een andere bijwerking is dat hennepolie de productie van bloedplaatjes kan afremmen. Mensen die last hebben van bloedstollingsdefiectie wordt ook flink afgeraden om geen hennepolie te gebruiken om complicaties te voorkomen.

 

Genezend?

Er staan veel verhalen op het internet dat hennepzaadolie een genezende werking heeft. Deze genezende werking was vroeger al ontdekt in China. Toen genas het mensen van reuma en malaria. Mensen gebruikte toen de cannabisplant op er hennepolie van te maken. Ook gaan er verhalen rond dat het mensen geneest van kanker. Dit is nog ver gaand. Het is vooral de kleine ziektes en het geneest de huid van oneffenheden.

Ook worden wonden sneller genezen als je hennepolie gebruikt. Ook tegen acne, ontstekingen, schilferige huid of een ruwe huid helpt hennepolie.

 

Gezonde levensstijl?

Hennepzaadolie kan zeker bijdragen aan een hele gezonde levensstijl. Dit zorgt voor veel mogelijkheden in je leven. Je huid wordt strakker en je voelt je fitter. Door elke dag een theelepel te drinken of je kind een theelepel te laten drinken krijg je een sterk immuunsysteem. Je wordt minder snel ziek en je voelt je sterker.