Een lange dag op kantoor zorgt er soms voor dat je vermoeid bent en met verschillende klachten thuiskomt. Na zo’n dag ga je het liefst een avondje bankhangen, maar eigenlijk moet je ook nog een bezoekje aan de sportschool brengen. Hoe ideaal is het dan als je op kantoor gezonder kan werken, waardoor je je fitter voelt en meer energie krijgt.

 

Blijf niet zitten

De grootste oorzaak van deze vermoeidheid en klachten is het feit dat je waarschijnlijk vrijwel de hele dag zit. Sommige banen bevatten nu eenmaal veel zittend werk, dus achter de computer weg, is niet zo’n makkelijke optie. Toch is het verstandig om niet de hele tijd te blijven zitten.

 

Klachten

Door te lang zitten of door in een verkeerde houding te zitten, kan je verschillende klachten krijgen. Denk hierbij aan zere nek en schouders, zere benen, maar ook aan hoofdpijn en rugklachten. Daarnaast herken ook het volgende misschien wel. Een lange dag op kantoor en halverwege de dag merk je al dat je concentratie minder goed wordt. Ook dit kan komen doordat je de hele tijd in dezelfde houding bezig bent. Maar wat helpt hier nou tegen?

 

Wandel een rondje in de pauze

Allereerst is het verstandig om gebruik te maken van je pauze en ook een rondje te gaan wandelen tijdens je pauze. Op deze manier heb je echt een pauze van je werkzaamheden en door een rondje te lopen blijf je in beweging en verzet je je gedachten even.

 

Zit-sta bureau

Om ook onder het werken actiever te zijn, kan je een zit-sta bureau aanschaffen. De naam zegt het al. Je kan zowel zittend als staan werken achter dit bureau. Door de afwisseling in het werken en het aannemen van een actievere houding, kun je je beter concentreren en zal je daarnaast minder klachten ervaren. Dit zorgt voor een prettigere werkdag en een fitter gevoel. Dat maakt het na werktijd makkelijker om nog even de sportschool in te duiken.

 

Kortom, een zit-sta bureau zorgt voor een fijnere werkomgeving en minder klachten.