Tegenwoordig wordt steeds vaker gesproken over gezond eten. Van suikervrije producten tot het vermijden van toegevoegde E-nummers. Niet iedereen is zich er van bewust dat kant en klare maaltijden of snoep en koekjes echt slecht voor je zijn. Maar niet alles in de supermarkten is ongezond. Zo ook niet bij supermarktketen Jan Linders.

 

Gezonde boodschappen

Wanneer je hebt besloten om gezonder te gaan eten is het belangrijk dat je weet wat voor producten nu ook écht gezond zijn. Mensen laten zich vaak verlijden door de verpakking. Er hoeft alleen maar op te staan dat er geen suiker in zit en mensen kopen het direct. Maar wordt er ook naar de toegevoegde E-nummers gekeken? Is het product wel echt suikervrij of zitten er toegevoegde zoetstoffen bij? Voor het inkopen van gezonde producten in de supermarkt kunt u de volgende tips volgen:

– Maak een boodschappenlijstje. Op deze manier kun je bijna nooit te veel halen. Let er bij het maken van dit lijstje al op dat je wel gezonde producten op het lijstje zet.
– Vermijd de supermarkt wanneer je honger hebt. In deze fase ga je meestal slechte dingen kopen. Ga dus altijd boodschappen doen op een volle maag.
– Probeer kant en klare maaltijden te vermijden. Denk hierbij aan complete maaltijden, snoep en koeken.
– Wanneer de supermarkt redelijk dichtbij is en je niet té veel boodschappen hoeft te halen ga dan eens lekker te voet of met de fiets. Op deze manier krijg je ook wat meer lichaamsbeweging.

 

Voor je gaat koken

Lees voor je gaat koken de bereidingswijze en dosering op de producten. Wanneer deze niet op de producten te vinden zijn kunt u altijd nog op de website van supermarkt Jan Linders terecht Weeg de hoeveelheid ook af zodat het genoeg is voor het gehele gezin en je niet te veel maakt. Wanneer je te veel eten maakt wordt het weggegooid of alsnog opgegeten terwijl je eigenlijk al genoeg op hebt. Probeer ook altijd aan 200 gram groenten te komen. Groenten vullen je maag vaak redelijk goed waardoor je minder van de rest eet. In bijvoorbeeld paste en gehakt zitten veel meer koolhydraten dan in groenten.

 

Ontbijt altijd goed

Het verbaast mij nog steeds hoeveel mensen het ontbijt wel niet overslaan. Terwijl dit toch echt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar waarom is het dan de belangrijkste maaltijd van de dag? Na je slaap is het van belang dat je je energie voorraad weer op peil brengt. In je slaap is je lichaam natuurlijk met van alles en nog wat bezig dus geef je lichaam de boost die nodig is in de ochtend. Uit onderzoek is tevens naar voren gekomen dat mensen die niet ontbijten bij een korte termijn geheugen test slechter scoren dan mensen die een goed ontbijt hebben genuttigd.

 

Het is niet alleen belangrijk voor je prestaties maar ook voor je algehele humeur. Het juiste ontbijt heeft direct invloed op de waarde van je bloedsuikerspiegel. Hierdoor wordt deze op peil gehouden en zul je minder snel geïrriteerd raken.

 

Enkele voorbeelden van een goed ontbijt zijn: een smoothie met groenten en fruit, havermout, kwark met wat frambozen of aardbeien.