Er zijn vele voordelen van groene smoothies, het vermindert de behoefte aan snacks, het zorgt voor een bevordering van een goede spijsvertering, je krijgt er meer energie van en het helpt je bij het afvallen. Ook krijg je meer zin in beweging en zorgt het voor een gezondere huid en je afweersysteem wordt sterker.

 

Omdat je goede voedingsstoffen binnenkrijgt zorgen groene smoothies ervoor dat de behoefte aan snacks vermindert wordt. De kans is groot dat als je een paar weken groene smoothies drinkt, je meer zin krijgt in gezond voedsel dan aan ongezonde snacks. Omdat je dus minder snacks zal gaan eten helpt het drinken van groene smoothies je dus ook met het afvallen.

 

Groene smoothies hebben als gevolg een goede spijsvertering, ook bevorderen ze de stoelgang. Ze zorgen ervoor dat je darmen schoon worden, dit is erg belangrijk aangezien je darmen de afvalstoffen en je verteerde eten verwijderen.

 

In groene smoothies zitten onder andere veel vitaminen, antioxidanten en mineralen. Omdat deze natuurlijke producten goed worden verteerd, worden de voedingsstoffen snel opgenomen en zal dit voor extra energie zorgen. Door deze extra energie zal je zelf meer zin krijgen in beweging, het drinken van groene smoothies zal je sportprestaties dus verbeteren.

 

Door het drinken van groene smoothies wordt je darmflora verbetert. In plaats van de afvalstoffen via je huid te verwerken, gaat je lichaam dit doen via de darmflora. Dit heeft een positief effect op de huid.

 

De laatste reden waarom je dus groene smoothies zal moeten gaan drinken: je afweersysteem wordt verbetert door de velen antioxidanten die je binnenkrijgt.