Steeds weer worden er nieuwe producten op de markt gebracht die mensen zouden kunnen helpen bij het stoppen met roken. De grote waarschuwingen op de pakjes sigaretten lijken helaas geen werking te hebben op de roker. Er worden dan ook wel andere oplossingen bedacht om mensen te ondersteunen bij het stoppen met roken. Een van deze nieuwe producten en tevens oplossingen is de elektrische sigaret.

 

Elektrische sigaretten

Elektrische sigaretten bestaan in totaal uit drie onderdelen, namelijk de verdamper, de batterij en de vulling. Deze drie onderdelen zorgen er samen voor dat de elektrische sigaret in werking kan worden gezet. De verdamper zorgt er voor dat de vulling verdampt kan worden, en de batterij zorgt er voor dat de elektrische sigaret in werking blijft. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van elektrische sigaretten?

 

De gezonde sigaret

De elektrische sigaret wordt ook wel gezien als de gezonde sigaret. Dit heeft te maken met het feit dat de elektrische sigaret niet over stoffen zoals koolmonoxide en teer beschikt. Gewone sigaretten daarentegen beschikken wel over deze gevaarlijke stoffen. De elektrische sigaret zou het gewone roken moeten simuleren, en daarmee dan ook de drang naar gewone sigaretten moeten afnemen. Op esigaretervaring.nl vindt je ook vele tips en informatie over de e-sigaret onder andere.

 

De duurzame sigaret

Vaste rokers kunnen heel wat pakjes sigaretten op roken in een dag tijd. De elektrische sigaret is daarentegen een stuk duurzamer. Door de batterij op de laden kan de sigaret zo weer gebruikt worden, en is deze niet steeds aan vervanging toe. Dit scheelt dan ook enorm in de prijs.