Goed en gezond eten is zeer belangrijk om af te vallen, echter is de combinatie hiervan met sporten het meest effectief om deze verloren kilo’s er niet weer aan te krijgen. Door het krijgen van een betere conditie en meer spiermassa verbrand je lichaam tijdens de ‘rustmomenten’ meer calorieën aangezien spieren ook onderhoud nodig hebben. Des te meer spieren je hebt, des te meer je standaard verbrand. Er zijn een aantal sporten of vormen van fitness waar je dit heel effectief kan doen, wij noemen er een aantal op.

 

Zwemmen

Zwemmen is zeer effectief om af te vallen en om meer spiermassa te krijgen. Dit komt voornamelijk doordat je je hele lichaam gebruikt om zowel te blijven drijven, als om vooruit te komen. Door de weerstand die je hele lichaam krijgt van al het water train je al je spieren tegelijkertijd, er zijn weinig spieren die geen workout krijgen. Zwemmen is conditioneel ook best zwaar, dit zal dus ook verbeteren als je dit vaak doet. Het meest effectief is om gedurende een langere periode, denk aan een uur, baantjes te trekken.

 

Bootcamp

Een bootcamp is effectief door de afwisseling en het aantal intervaltrainingen die je hierbij doet. Intervaltrainingen zijn sowieso een goede manier, dankzij het constant verhogen en verlagen van je hartslag verbrandt je veel calorieën en krijgt je metabolisme een boost.

 

Crossfit

Crossfit is niet voor niets de laatste jaren zo populair geworden, het is een zeer effectieve manier om af te vallen. Bij crossfit wordt er gebruik gemaakt van trainingsmethodes die zowel vormen van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek bevatten. gedurende deze workouts worden veel functionele bewegingen gemaakt, vaak met hulpmiddelen zoals gewichtjes. Als deze verkeerd uitgevoerd worden kunnen er blessures opgelopen worden, daarom is het ook belangrijk dat er altijd een gespecialiseerde personal trainer rondloopt die individueel aanwijzingen kan geven zodat deze bewegingen met de juiste techniek worden uitgevoerd. Bij het uitkiezen van de sportschool moet je er dan ook goed opletten dat je een school uitkiest met ervaren begeleiders, bijvoorbeeld Physiq Fitness.

 

Vechtsporten

Vechtsporten zijn ook heel effectief om meer spiermassa te krijgen en om conditioneel beter te worden. Bij vechtsporten wordt eigenlijk constant alles vanuit de core van het lichaam aangedreven, je beweegt dus niet alleen maar met je armen.