Wil jij binnenkort een bedrijfsfeestje organiseren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Het liefst wil je natuurlijk dat het super geslaagd wordt en iedereen er in de wandelgangen nog lang over napraat. Echter vergt dit wel de nodige voorbereiding. Wij helpen je opweg en delen onze 4 slimme tips, do’s en don’ts en verdere praktische info.

 

Kies een team

Het is verstandig om een aantal mensen uit te kiezen om het feest mee te organiseren. Ieder heeft zijn eigen talent, de één gaat bijvoorbeeld helemaal los in de aankleding terwijl de ander het budget in de gaten houdt. Vraag van tevoren een prijs per persoon of een totaalbudget. Zo krijgt deze persoon een duidelijk beeld van waar hij of zij veel of weinig geld aan kan uitgeven. 

 

Begin op tijd met plannen

Het organiseren van een leuk bedrijfsfeest kan best wat tijd in beslag nemen. Begin op tijd en verspreid de uren over een aantal weken/maanden. Ook is natuurlijk het leukst om zoveel mogelijk mensen mee te nemen naar het bedrijfsfeest. Kies dus een aantal geschikte data en geef je je collega’s verschillende opties. Je zou hiervoor een online datumprikker kunnen gebruiken om informatie te verzamelen over de opties die je hebt voorgelegd. Een andere optie is om collega’s inspraak te laten hebben in de invulling van het bedrijfsfeest door middel van een stemming.  

 

Thema & activiteiten

Als je de locatie hebt vastgelegd, kun je de activiteiten en het thema bepalen. Je kunt hierbij alles zelf regelen, of alles overlaten aan de locatie. Wordt het een strand, karaoke of 90’s thema? Je kunt er ook voor kiezen om teambuilding activiteiten als bijvoorbeeld een pubquiz of escape room op kantoor te doen. Koop voldoende drankjes en hapjes in en je bent klaar voor een gezellige avond. Bij de groothandel bijvoorbeeld, waar je een ruim assortiment ingevroren producten als bijvoorbeeld snacks en ijs kunt vinden, maar ook fris, bier en andere aperitieven.

 

Maak herinneringen 

Probeer alles zo goed mogelijk voor te bereiden en geniet zelf ook een beetje van het feestje dat je hebt neergezet. Het leukst is om een tastbare herinnering mee te geven, bijvoorbeeld een goodiebag of een klein souvenir. Een ander gaaf idee is het huren van een fotohokje waarin collega’s samen op de foto kunnen. Maak een groepsapp aan en verzamel hierin alle gemaakte foto’s en filmpjes van tijdens het bedrijfsfeestje. Met onze tips zorg je ervoor dat het een onvergetelijke dag zal worden!