In de industrie wordt veel gebruik gemaakt van legeringen die door middel van metaal gieten zijn gecreëerd. Een legering is een mengsel van metalen. Zo is brons een legering van tin en koper. De reden waarom deze legeringen worden gemaakt, is omdat de legeringen meer voordelen kunnen hebben om mee te werken dan de metalen op zich.

 

Neem bijvoorbeeld staal. Dit is een legering van ijzer en koolstof. IJzer zelf is minder sterk dan staal en daarom minder goed bruikbaar voor veel constructieprojecten. Aan deze legering kan ook chroom worden toegevoegd, zodat de staal minder snel gaat roesten. Omdat de koolstof nog een hoog risico op roest oplevert, wordt er tot slot vaak nog titanium aan de legering toegevoegd. Zo krijgt men een staal die heel veel voordelen heeft ten opzichte van het metaal waar men mee begon. Door het metaal te gieten in een legering zijn er veel meer mogelijkheden rondom het werken met metalen.

 

Momenteel wordt er op ontzettend veel plekken gebruik gemaakt van legeringen. Zo worden er constructiestalen, machinestalen, gereedschapsstalen en nog veel meer soorten gecreëerd. Voor meer informatie, kijk op cirex.nl.