Houten meubels hebben veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Hout geeft al snel een warme sfeer binnen en buiten huis. Daarnaast is het makkelijk te bewerken. Maar één van de zwaktes is de gevoeligheid voor vocht en vet. Wanneer je dit gevaar compleet wil elimineren, is het een mogelijkheid je meubels te lakken. Het nadeel hiervan is dat het uiterlijk vaak enigzins verandert na het gebruik van lak. Er is een tussenweg tussen niks doen en lakken.

 

Woodcare en Teakfix zijn 2 onderhoudsmiddelen die beiden je meubels beschermen tegen vocht en vet. Waar lakken grondig is, is het gebruik van Woodcare en Teakfix eenvoudig maar toch ook effectief. Wel moet je de houten meubels 2 tot 3 keer per jaar behandelen. Dit is geen grote klus. Waarschijnlijk bent u binnen een half uurtje klaar.

 

Woodcare is een polyurethaan impregneerolie. Dat wil zeggen dat de olie in het hout trekt en dat het een polymeer van Urethaan bevat. Teakfix is op waterbasis gemaakt. Ze ontlopen elkaar niet veel in prijs en kwaliteit, maar zowel Woodcare als Teakfix heeft soorten hout waar ze beter op werken dan het andere product.

 

Voor meer informatie over het behandelen van houten meubels met beschermende producten, kunt u naar Onderhouders.nl; de site met onderhoudsartikelen.