Therapeutisch Centrum Varsseveld is al meer dan 25 jaar een gerenommeerde praktijk voor acupunctuur in de omgeving van Zelhem. De praktijk is opgericht in Hans en Erna Christ en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in traditionele Chinese geneeskunde en acupunctuur. Het centrum staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige aanbod van behandelingen en haar persoonlijke benadering van patiënten.

 

Specialist in Zelhem en omgeving

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze die zich richt op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. Dit wordt gedaan door het inbrengen van dunne naalden op bepaalde punten in het lichaam om blokkades in de energiebanen op te heffen. Hierdoor wordt de natuurlijke geneeskracht van het lichaam gestimuleerd en kunnen klachten en pijn verminderen.

 

Bij Therapeutisch Centrum Varsseveld is het acupunctuurteam zeer deskundig en ervaren. Erna Christ heeft een opleiding in de acupunctuur gevolgd en heeft veel ervaring in het toepassen van acupunctuurbehandelingen (wel 25 jaar inmiddels). Ze helpt patiënten uit heel de omgeving, waaronder dus Zelhem.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De acupunctuurbehandeling begint altijd met een uitgebreid intakegesprek waarin de klachten en medische voorgeschiedenis van de patiënt in kaart worden gebracht. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld dat gericht is op het herstellen van de balans in het lichaam.

 

Tijdens de acupunctuurbehandeling worden de naalden op specifieke punten in het lichaam geplaatst, afhankelijk van de klachten en de behandelwijze. De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten, waarna ze worden verwijderd. De behandeling is vrijwel pijnloos, al kan een licht prikkelend gevoel worden ervaren.

 

Bron: Wikipedia

 

Therapeutisch centrum Varsseveld onderscheidt zich door de persoonlijke en deskundige benadering van haar patiënten. Er wordt veel aandacht besteed aan het bieden van een comfortabele en ontspannen omgeving waarin de patiënten zich op hun gemak voelen. Er wordt altijd ruim de tijd genomen voor het stellen van vragen en het bieden van advies en informatie.

 

Het centrum beschikt over moderne en goed uitgeruste behandelkamers, waarin de acupunctuur behandeling plaatsvindt. Ook wordt er gebruik gemaakt van moderne behandeltechnieken, waardoor de behandelingen zo effectief mogelijk kunnen worden uitgevoerd.

 

Naast acupunctuur biedt het centrum ook vormen van fysiotherapie aan, waaronder manuele therapie, dry needling en sportfysiotherapie. Het centrum is dan ook een uitstekende keuze voor patiënten die op zoek zijn naar een holistische benadering van gezondheid en welzijn.

 

Woon je in de buurt van Zelhem, of ben je eens in de buurt en op zoek naar een gespecialiseerde acupuncturist? Ga dan eens langs.