Een lekkere kop koffie is voor menig kantoormedewerker een uitstekend begin van de dag. Het geurige aroma vult de lucht en goede koffie zorgt voor een prima humeur. Maar koffie komt in vele soorten; de tijd dat je het alleen maar hoefde te doen met een bakkie filterkoffie is al lang en breed voorbij. Maar welke soorten kan je krijgen bij de koffie groothandel? Waar kan je allemaal uit kiezen? We zetten de verschillende koffiesoorten eens op een rijtje.

 

Filterkoffie

Laten we beginnen met een golden oldie, die nog altijd veel liefhebbers heeft – en terecht. Een pot filterkoffie is voor menigeen de beste koffie en waarom ook niet? De filtermachine geeft een geurig aroma en een volledige pot biedt gelijk koffie voor meerdere mensen. Dit maakt filterkoffie tot een koffie die gemakkelijk voor meerdere personen is te zetten, zodat niet iedereen in de rij hoeft te staan voor de koffiemachine.

 

Fresh brew koffie

Fresh brew koffie is eigenlijk de opvolger van filterkoffie. Deze koffiesoort wordt op dezelfde manier gezet, maar heeft als toegevoegde waarde dat het ook mogelijk is om slechts een kopje van deze koffie te zetten. Verder heeft fresh brew koffie alle voordelen die filterkoffie ook heeft; van het heerlijke aroma tot de volle smaak, het is er allemaal.

 

Koffiebonen

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een machine te kopen die geschikt is voor koffiebonen. En dat is niet zo gek; koffiebonen geven je altijd de mogelijkheid om de koffie zo vers mogelijk te zetten. De gooit de bonen in de machine, waarna ze vervolgens direct worden gemalen en omgezet worden tot een heerlijke, verse kop koffie. 

 

Vriesdroog koffie

Vriesdroog koffie is weer een hele andere benadering van het fenomeen ‘koffie’. Dit is misschien wel de meest verse koffie die er te krijgen is. Deze koffie wordt eerst bij minus veertig graden ingevroren, zodat al het vocht aan de koffie wordt onttrokken. Hierdoor blijven de koffiekorrels in optimale staat en dat merk je als ze worden ontdooid. Tel hierbij op dat er een aroma wordt toegevoegd en je hebt een geweldige koffievariant, die volkomen terecht steeds populairder wordt.

 

Cafitesse koffie

Cafitesse is afkomstig van Douwe Egberts en wordt – net zoals de vriesdroogkoffie – ingevroren bewaard. Cafitesse levert een zeer sterk geconcentreerd extract en is gemaakt van de beste bonen. Dit alles houdt de smaak en het aroma intact, waarmee je kan genieten van een heerlijk verse kop koffie, die keer op keer weer volledig vers wordt gezet.

 

Toppings

Vooruit, het is geen koffie, maar toppings zijn toch wel onmisbaar op elk kantoor. Toppings maken de koppen koffie tot iets bijzonders en zijn in allerlei soorten en maten te koop. Denk bijvoorbeeld aan cacao, of bepaalde suikers die gebruikt kunnen worden om die toch al heerlijk verse koppen koffie net even wat extra’s te geven. Natuurlijk is een kopje zwarte koffie al heerlijk, maar voor wie graag net even wat meer wil, zijn er vele toppings te krijgen die ervoor zorgen dat de koffie net even dat beetje extra biedt.