BIO HCG is een kuur waarmee je binnen een korte periode overtollig gewicht kunt verliezen. Met deze effectieve kuur verlies je binnen een maand tijd tot 10% van je lichaamsgewicht. Gemiddeld duurt de kuur tussen de 24 en 26 dagen en bestaat het uit een supplement en speciaal dieet. De kuur zelf, het supplement, is een eetlustremmende stof dat je in staat stelt het calorie-arm dieet vol te houden. Dit dieet geniet veel bekendheid in zowel binnen- als buitenland, door de geweldige resultaten. Daarom is de markt bijna overspoeld met verschillende aanbieders voor dit middeltje. Je hebt keuze zat en de meeste kuren werken op dezelfde manier en geven best mooie resultaten.

 

De oorsprong van BIO HCG

BIO HCG verschilt van de oorspronkelijke kuur dat in 1954 werd ontwikkeld door de Endocrinoloog Albert Theodore William Simeons. De originele kuur maakte gebruik van het hormoon HCG. Dit hormoon wordt geproduceerd door het lichaam van een zwangere vrouw.  Daarom wordt het ook het zwangerschapshormoon genoemd. Bij de zwangere vrouw zorgt HCG ervoor dat de bevruchte eicel niet afsterft. HCG is ook verantwoordelijk voor braakverschijnselen bij het begin van de zwangerschap.

 

In 1954 besloot Simeons een lage dosis HCG toe te dienen aan een groep jongens die het syndroom van Fröhlich hadden. Dit is een ziekte dat wordt gekenmerkt door vetzucht, dwerggroei en het wegblijven van de ontwikkeling van de geslachtskenmerken. Het toedienen van HCG had meteen effect op de extreme eetlust dat gepaard ging met deze ziekte. Met deze kuur en een dieet waarbij ze 500 kcal per dag aten, verloren de jongens ongeveer 0,5 kilogram per week. Dit inspireerde Simeons om zijn boek  “Een nieuwe geneeswijze van vetzucht” te publiceren.

 

Dit dieet groeide daarna heel snel in populariteit. De hormonen werden dagelijks middels injecties toegediend. Dit werd 24 opeenvolgende dagen gedaan. Hiermee werd de eetlust zodanig geremd dat een streng dieet makkelijk vol te houden was.

 

De moderne HCG kuur

De vernieuwde HCG kuur, BIO HCG, maakt geen gebruik van het HCG hormoon. In de plaats gebruikt men nu frequenties van het zwangerschapshormoon. BIO HCG werkt dan nog steeds op dezelfde manier als de oorspronkelijke kuur, en is ook veiliger in gebruik. Het gebruik van zwangerschapshormonen is ten strengste verboden in Nederland, vandaar dat men nu frequenties gebruikt. De HCG frequenties doen 2 dingen met je lichaam:

  1. het remmen van de eetlust en
  2. de vetdistributie bepalen.

 

Tevens wordt de kuur niet langer middels injecties toegediend. Je kunt nu kiezen tussen pillen, druppels, sprays en nog veel meer. Als bij de kuur van Simeons, duurt een BIO HCG kuur gemiddeld 24 dagen.

Het dieet

Het BIO HCG dieet is tweedelig. Het bestaat uit een kuur en een dieet. De kuur moet je volgen omdat het je in staat stelt het dieet vol te houden. Het dieet is best streng. Je mag per dag slechts 500 kcal eten. Dit is veel minder dan wat een volwassen persoon dagelijks nodig heeft. Een volwassen vrouw moet gemiddeld 2000 kcal per dag gebruiken, bij mannen ligt het aanbevolen hoeveelheid veel hoger. Je kunt dit dieet alleen volhouden als je de HCG kuur zoals voorgeschreven gebruikt.

 

Hoe veilig is BIO HCG?

Kan BIO HCG je gezondheid schaden? De kuur zelf is onschadelijk. Het bevat geen echte hormonen en heeft daarom geen lastige bijwerkingen. Wat mogelijk gevaarlijk is is het dieet. Op een calorie-arm dieet is het vrijwel onmogelijk om alle nodige voedingsstoffen naar binnen te krijgen. Op een dieet waarbij je slechts 500 kcal per dag eet, kun je absoluut verwachten dat je een tekort zal hebben aan bepaalde nutriënten die het lichaam nodig heeft.

 

Gelukkig is er een oplossing hiervoor. Met supplementen kun je ervoor zorgen dat je toch de voedingsstoffen binnenkrijgt die je niet via voeding kunt krijgen. Daarnaast is het zaak om gezonde producten te gebruiken. Verse groenten en mager vlees zijn goede opties. Die bevatten veel van de vitamines en mineralen die nodig zijn. Zo minimaliseer je de schade aan de gezondheid aanzienlijk. Richt je dus niet alleen op het eten van minder kcal eten, maar zorg er ook voor dat de kcal die je eet een gezonde bron hebben.

 

Als je rekening houdt met het bovenstaande kun je gerust aan het BIO HCG kuur beginnen.