Laat me raden. Je hebt net prachtige acrylnagels laten zetten en wil ze zo lang mogelijk mooi houden. Maar op een gegeven moment weet je dat het voorbij is en je weer nieuwe acrylnagels moet zetten. Dit komt doordat jouw nagels vanzelf uitgroeien. Maar wanneer ontstaat er nou uitgroei van je nagels? In dit artikel leggen we dat precies uit. Daarnaast krijg je ook nog eens enkele tips om jouw uitgroei zo veel mogelijk te beperken.

De omstandigheden van uitgroeiende angels

Er is helaas niet 1 specifiek moment waarbij uitgroei van nagels ontstaat. Het is namelijk een doorlopend proces waarbij beetje bij beetje de nagels uitgroeien. Op een gegeven moment komt er dan het punt waarop je met het blote oog de uitgroei kunt zien. Symptomen van uitgroeiende nagels zijn nagels die afbreken, schilfers hebben of andere ongewone eigenschappen hebben.

Hoe je uitgroeiende nagels voorkomt

Er zijn meerdere manieren om uitgroeiende nagels zoveel mogelijk te beperken. Je zult daardoor weliswaar niet jouw mooie nagels kunnen houden, maar jouw nagels zullen er wel langer over doen voordat je weer nieuwe nodig hebt.

De eerste manier om uitgroei te beperken, is door jouw nagels goed te verzorgen. Dit doe je door met name jouw handen vochtig te houden. Droge handen beschadigen namelijk de acrylverf, waardoor het sneller opdroogt en jouw nagels af zullen breken.

Een andere manier is door een nagelstudio zoals Tinkerbellsbox te bezoeken. Zij zetten namelijk je nieuwe nagels niet alleen bij op een manier dat ze langer goed blijven, ook kun je voor het onderhouden van jouw nagels altijd bij hen langs. Daardoor worden jouw nagels altijd goed verzorgd. Niet alleen op het vlak van expertise, maar ook qua nagelproducten. Daarnaast krijg je ook goede uitleg wat je precies kunt doen in jouw individuele geval tegen het beperken van de uitgroei van jouw nagels.

Tot slot kun je ook uitgroei beperken door bepaalde activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het schrobben met sterke chemicaliën, waardoor jouw nagels sneller afbreken. Gebruik op zijn minst handschoenen die jouw nagels beschermen wanneer jij dingen doet die slecht zijn voor jouw nagels of druk op jouw nagels zetten. Zo blijven jouw nagels langer dan ooit perfect.