Ben je momenteel een ooglidcorrectie aan het overwegen? Dan is het wellicht verstandig om eerst op consult te gaan bij een kliniek die gespecialiseerd is in het uitvoeren van ooglidcorrecties. Hoe ziet het vervolgproces er dan vervolgens uit? In dit artikel vertellen we daar meer over.

 

Het intakegesprek met de arts

Zoals benoemd start altijd met een intakegesprek. Aan een intakegesprek bij een specialist in ooglidcorrecties zitten geen kosten verbonden. Tijdens dit gesprek worden tevens ook foto’s gemaakt en wordt er vervolgens gekeken of je daadwerkelijk een ooglidcorrectie nodig heeft. Dit is wanneer er wordt geconstateerd dat de verticale afstand van de lidspleet varieert tussen de 9 en 10 mm. Hierdoor wordt het oog ongeveer voor 2 mm bedekt, wanneer dit meer is kom je in aanmerking voor een cosmetische ingreep. De behandelend arts zal een behandelplan opstellen en deze vervolgens stap voor stap doorlopen.

 

Wat moet je weten over de behandeling?

Wanneer uit het behandelplan komt dat een ooglidcorrectie nodig is dan zal de kliniek eerst een machtiging aanvragen bij de zorgverzekering. Wanneer er toestemming voor de machtiging gegeven is zal er contact worden opgenomen voor het inplannen van de operatie. Voor de ingreep mag er geen cosmetica gebruikt worden en moet ook je gezicht helemaal gereinigd zijn. Mocht je ook gebruiken maken van bloedverdunners dan is het belangrijk om te overleggen met de arts of je deze wel of niet mag innemen.

 

Ooglidcorrectie laten vergoeden door de verzekeraar?

Wanneer er een ‘functionele’ reden is om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren dan kun je deze behandeling declareren bij de zorgverzekeraar. Met een functionele reden wordt bedoeld dat de ooglidafwijking zodanig erg is dat het irritatie oplevert aan de ogen en daarmee ook het gezichtsveld verslechtert. Op het moment dat het alleen om een cosmetische ingreep gaat dan wordt de behandeling vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar. Om de vergoeding te krijgen kan ook de oogarts de behandeling door de oogarts worden ingediend bij de zorgverzekeraar.