Ons gezicht is het eerste wat mensen te zien krijgen wanneer ze naar ons kijken. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat we graag willen dat ons gezicht altijd over de meest optimale uitstraling beschikt. Om dit te kunnen realiseren moet er ook aandacht worden besteed aan onder meer onze oogleden. Vaak is het zo dat deze ervoor kunnen zorgen dat we een vermoeide indruk nalaten. Voor heel wat mensen geldt dat ze zich op een bepaald ogenblik gaan storen aan hoe hun oogleden er precies uitzien. Bovendien is het ook mogelijk dat ze bepaalde praktische ongemakken met zich mee zullen brengen. Het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie kan dan de perfecte oplossing betekenen. Wil je hier graag meer over ontdekken? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

 

Wat is een ooglidcorrectie eigenlijk?

De ooglidcorrectie is één van de vaakst uitgevoerde cosmetische ingrepen die er bestaan. Dat is ook niet meer dan logisch. Naarmate we ouder worden kunnen we vaststellen dat de weefsels die zijn terug te vinden onder onze huid een niet onbelangrijk deel van hun elasticiteit verliezen. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de bovenste oogleden kunnen afhangen terwijl de onderste oogleden wallen kunnen vertonen. Voor allebei deze aandoeningen geldt dat ze het uitzicht van je gezicht sterk negatief kunnen beïnvloeden. Een vermoeide indruk maakt dan deel uit van je uitstraling.

 

Om bovenstaande tegen te gaan is het mogelijk om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest, zal je kunnen vaststellen dat door de arts de overtollige hoeveelheid huid evenals de onderliggende spier wordt verwijderd. Daarnaast vindt er een herverdeling van het aanwezige vet plaats en kan overtollig vet meteen worden verwijderd. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat er op zeer efficiënte wijze terug kan worden gezorgd voor een jonge, frisse blik.

 

Is een ooglidcorrectie een grote ingreep?

Voor een ooglidcorrectie geldt dat het absoluut geen grote ingreep is, integendeel. Gemiddeld gezien duurt het laten uitvoeren van een dergelijke cosmetische ingreep dan ook slechts één tot anderhalf uur. Bovendien is het zo dat dit in het merendeel van de gevallen ook gebeurt onder slechts lokale verdoving. Dit is geen enkel probleem. Dit lijkt op het eerste zicht misschien soms een beetje akelig, maar in de praktijk zal je zo goed als niets van de ingreep voelen. Hier hoef je, je dan ook beslist geen zorgen om te maken. Alleen wanneer er sprake is van een ooglidcorrectie van de onderste oogleden kan er eventueel worden gekozen voor volledige verdoving. In dat geval moet er wel rekening worden gehouden met een dagopname in het ziekenhuis.

 

Welke nazorg is vereist bij een ooglidcorrectie?

Indien je een ooglidcorrectie hebt laten uitvoeren is het ook nog van belang om rekening te houden met enkele kleine aandachtspunten voor wat de nazorg betreft. Op dit vlak dient er rekening mee te worden gehouden dat de hechtingen bijvoorbeeld verwijderd dienen te worden na ongeveer vijf à zeven dagen. Hiervoor dien je uiteraard een nieuw consult in te plannen met de behandelende arts. Tijdens dit consult zal ook meteen het resultaat van de ingreep worden besproken.