Het organiseren van een teambuilding dag betekent onderzoeken waar het team het meeste belang bij heeft en dat de organisatie waar deze dag wordt georganiseerd ervaring heeft met het opstellen van een teambuilding dag. Bij veel bedrijven valt de keuze maar wat vaak op een sportieve outdoordag. Samen door de ‘blubber wroeten’ en elkaar assisteren waar nodig schept immers een band, is het uitgangspunt.

 

Teambuilden? Stoelmassagetrainingen

Er bestaan echter tal van thema’s voor het organiseren van een zinvolle teambuilding dag. Zo is er ook de keuze om een massagecursus te volgen met zijn allen. Hierbij hoeft men zich niet te ontkleden, want dit zou wellicht voor ongemakkelijke/ ongewenste situaties kunnen leiden. Instituut Kopos uit Utrecht biedt Stoelmassage cursussen. Hierbij hoeft er niet ontkleed te worden; cursisten kunnen gewoon de kleding aanhouden. Op ergonomische stoelen wordt deze massage uitgeoefend onder leiding van een massagedocent.

 

Collega’s zijn op deze wijze ‘nabij’ elkaar, kneden en masseren elkaars schouders, armen, nek, rug en onderrug, zonder dat dit ook maar één moment ongemakkelijk aanvoelt. De meerwaarde zit hem er in dat men elkaar op een andere manier leert kennen. Cursisten zullen moeten aangeven waar niet alleen de knelpunten liggen, maar ook waar de ‘grens’ ligt; kneedt een collega te hard dan zul je ‘m moeten corrigeren, of je zult aanwijzingen moeten geven.

 

Ervaring rijker

Uiteindelijk is de bedoeling dat iedere deelnemer de dag verlaat met een stevige ervaring rijker en zijn/haar collega’s op een geheel andere wijze heeft leren kennen. De geleerde technieken kunnen naderhand gewoon op kantoor of in de bedrijfsruimte toegepast worden op elkaar (maak er een wekelijks terugkerend moment van als team; even een half uurtje ‘sporten’ op een geheel andere wijze dan je gewend bent, want ook masseren is intensief!). Via Massagecursus instituut Kopos kun je desgewenst ergonomische massagestoelen bestellen voor op kantoor!

 

Bezoek de website van Massagecursus instituut Kopos voor meer informatie