Voor de lekkerste pizza hoef je helemaal niet naar een pizzeria. De lekkerste pizza maak je gewoon lekker zelf. Wij vertellen je stap voor stap hoe jij de lekkerste pizza maakt.

 

De bodem

De bodem kun je helemaal zelf maken met meel, gist en water. Het nadeel hiervan is, dat het deeg dan moet rijzen en je dus ruim van tevoren moet beginnen met het maken van je deeg. Niet erg geschikt, als je thuis komt van je werk en trek hebt in een lekkere pizza. Je kunt ook kiezen voor een kant en klare bodem, bijvoorbeeld van Monte Pizza Crust. De bodems van  Monte Pizza Crust  zijn verkrijgbaar als zowel Italiaanse als Amerikaanse bodem.

 

De saus

Op de bodem komt natuurlijk de saus. Pizzasaus is meestal een saus op basis van tomaten, aangevuld met kruiden. Je kunt kant-en-klare sauzen kopen in de supermarkt of je kunt je saus zelf maken. Met tomatenpuree, Italiaanse kruiden en zout en peper kom je al een heel eind. Een beetje pesto erdoor en een gesnipperd uitje maken de saus helemaal af. Zorg ervoor, dat je saus niet te veel vocht bevat, want dat zorgt ervoor dat je bodem niet knapperig wordt en slap blijft.

 

De topping

En dan komt het grootste voordeel van zelf je pizza maken: de topping. Je kunt helemaal zelf beslissen, welke toppings jij op je pizza wilt hebben. Verschillende soorten vleeswaren, zoals salami, ham, kipfilet of kleine stukjes hotdog zijn lekker op de pizza. Je kunt je pizza ook beleggen met groenten, zoals champignons, prei, paprika of artisjok. Voor een vispizza gebruik je zalm, tonijn of ansjovis. Of breek een eitje boven de pizza, vlak voordat je hem in de oven zet. Voeg olijven of kappertjes toe voor extra smaak. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovenop doe je natuurlijk kaas, geraspte goudse kaas of mozzarella, en strooi je nog wat oregano over het geheel om het helemaal af te maken.

 

En klaar

Als je pizza klaar is, dan moet hij natuurlijk nog in de oven. Bak de pizza tot de kaas gesmolten is en een beetje bruin begint te kleuren. Dan is je pizza met Monte Pizza Crust op zijn best. Eet smakelijk!