We leven in een tijd waarin we zoveel mogelijk zelf doen en zelf maken. SodaStream past als geen ander in deze immer voortdurende trend. Want wat is het geval? We bakken ons eigen brood, koken zelf de sterren van de hemel en zetten die koffie of thee waar we op dat moment zin in hebben. Maar als we dan inderdaad zoveel mogelijk zelfvoorzienend willen zijn, waarom doen we dit dan niet op het gebied van bruisend water en frisdrank? Zelf sprankelend en bruisend water maken is immers helemaal niet zo ingewikkeld en dit geldt ook voor het zelf maken van frisdrank. Het SodaStream systeem helpt je hierbij en vandaar dat we je in dit artikel hier graag iets meer over vertellen.

 

SodaStream

 

Wat is het precies?

Een SodaStreamapparaat is een handig en compact apparaat waarmee je zelf kraanwater om kunt zetten in sprankelend bruisend water. Het is een “cosmetisch verantwoord” apparaat, waardoor deze in elke keuken past. Het systeem maakt gebruik van een zogenoemde SodaStream CO2 cilinder die het bruisende effect toevoegt aan het water. Je kunt zelfs het bruisniveau instellen (3 standen), want de één houdt nu eenmaal van wat meer bubbeltjes dan de ander. Een SodaStream CO2 cilinder is uiteraard los te bestellen, waarbij je er wel rekening mee moet houden dat hier statiegeld voor wordt berekend.

 

SodaStream siroop

In de inleiding van dit artikel hebben we het al kort gehad over het zelf maken van frisdranken. Voor het maken van je eigen frisdrank heb je SodaStream siroop nodig. Deze is er in veel verschillende smaken, maar hierover later meer. Het daadwerkelijk zelf bereiden van een lekker soda (zoals frisdrank nu eenmaal ook wel wordt genoemd) is een piece of cake en gaat als volgt. Kraanwater in de voor het SodaStream bedoelde fles doen, bruis toevoegen in de door jou gewenste mate en als laatste voeg je een deel siroop (naar smaak) toe.

 

SodaStream flessen

Om optimaal van het bruiswatersysteem gebruik te maken zijn er speciaal voor dit doel ontworpen SodaStream flessen. Helaas zijn er van deze flessen ook een aantal imitaties te koop. Deze zijn weliswaar iets voordeliger dan het origineel, maar uiteindelijk geldt ook hier dat “goedkoop weer eens duurkoop” is. Wij raden je dan ook aan om altijd voor de originele flessen te kiezen. Deze passen namelijk perfect onder het SodaStreamapparaat en hebben ook een lange levensduur. Bij goed gebruik en de juiste reiniging gaan deze flessen tot wel twee jaar mee. Bij de meeste SodaStreammachines wordt er wel één of twee flessen meegeleverd. Mocht dit niet het geval zijn, of je hebt er simpelweg niet genoeg aan, dan kun je deze flessen ook los bijbestellen.

 

SodaStream smaken in alle varianten

De SodaStream is eigenlijk een retro apparaat. Het apparaat heeft een flink aantal jaren terug al eens zijn intrede gedaan. Hoewel het ook toen al zeker een prachtig en innovatief apparaat was, is het destijds toch niet het succes geworden wat men ervan verwachtte. Eén van de grootste oorzaken hiervan was dat er maar weinig SodaStream smaken waren. Er waren er maar drie, maar gelukkig is dat vandaag de dag wel anders. Je kunt anno nu namelijk kiezen uit wel meer dan 25 SodaStream smaken. En dit maakt een SodaStream natuurlijk een stuk interessanter dan vroeger. Hier volgen, om je een beeld te geven, een aantal voorbeelden van smaken die je kunt gebruiken:

 

” Cola
” Tonic
” Ginger
” Lime Zero
” Energy drank
” Orange
” Ice Tea

 

Jouw SodaStreamapparaat bestel je natuurlijk gewoon via internet. Gewoon, omdat je hier het grootste aanbod vindt en tegelijk de eerder genoemde accessoires, benodigdheden en smaken mee kunt bestellen. Daarbij ben je in de virtuele winkel ook voordeliger uit. En vergeet vooral niet dat zelf frisdrank maken met de SodaStream niet alleen leuk en gemakkelijk is, maar vooral ook erg lekker!