Iedereen wil geld besparen, en iedereen heeft zo zijn of haar manier om dit te doen. Hier zijn 5 gouden regels om snel en makkelijk geld te besparen. Van goedkoper shoppen tot je zorgverzekering vergelijken, en alles daar tussen in.

 

Tip 1: Goedkoper shoppen
Laten we bij een eenvoudige stap tot geldbesparing beginnen. Boodschappen; kies in de supermarkt voor de producten onderin het schap, deze zijn vaak het goedkoopst. Supermarkten zetten de duurdere producten, waar ze veel winst op maken op ooghoogte zodat je die snel ziet en pakt.

Naast boodschappen kun je ook besparen op kleding, door te wachten tot een uitverkoop bijvoorbeeld. Maar wat dacht je van tweedehands kleding? Voor een zacht prijsje heb je zo een nieuwe outfit, zowel in een fysieke winkel als online.

 

Tip 2: Goedkoper schoonmaken
Vrijwel alles is schoon te maken met groene zeep en schoonmaakazijn. Maak een sopje van groene zeep en water, waar je je hele huis mee onderhanden neemt. Schoonmaakazijn is erg geschikt om de douchekop, waterkoker en dergelijke mee te ontkalken.

 

Tip 3: Geld besparen op abonnementen
Ga eens na welke abonnementen je hebt. Denk hierbij aan telefoonabonnement, tijdschriftenabonnement maar ook je deelname aan een loterij. Hoewel het kans maken op een grote prijs heel verleidelijk is, is die winkans maar erg klein. Beter kun je het geld dat je nu aan het lot uitgeeft zelf besparen. Natuurlijk hoef je niet elk abonnement op te zeggen, maar je kunt altijd je internet vergelijken. Bijvoorbeeld voor tv, internet en mobiele telefonie en zo een goedkoper abonnement afsluiten.

 

Tip 4: Geld besparen op je zorgverzekering
Eén keer per jaar is er de mogelijkheid tot overstappen naar een andere zorgverzekering. Het overstappen loont, soms kan het wel tien euro per persoon per maand schelen. Daarbij is het helemaal niet moeilijk. Trek er een dag voor uit, via internet kan je heel makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Vul jouw eisen voor een verzekering in en de website zoekt de best passende voor jou. Wees niet benauwd dat een zorgverzekeraar je zal weigeren, dit mag namelijk niet.
Naast je zorgverzekering vergelijken kun je dit uiteraard ook doen bij andere lopende verzekeringen zoals een reisverzekering of autoverzekering.

 

Tip 5: Geld besparen op energiekosten
Het klinkt misschien cliché, maar begin met het uitzetten van apparaten die je niet gebruikt. Staat de tv of radio aan terwijl niemand in de kamer is? Verlaat je een ruimte, doe daar de lampen uit. Trek een warmere trui aan of ga gezellig onder een kleed op de bank zitten in plaats van de verwarming hoger te zetten. Zo bespaar je en krijg je aan het eind van het jaar zelfs geld terug wanneer je vooraf meer hebt betaald dan je hebt verbruikt.