De voetbal bestaat al ongeveer 2000 jaar en is ontstaan in China. De chinezen hadden toen een pens van een koe en vulde deze hooi, stro of ander zacht materiaal. Deze werd toen mooi rond en konden ze ermee spelen.

 

Tegenwoordig is dit niet meer te vergelijken met de huidige voetballen zoals bijvoorbeeld een Derbystar voetbal. Deze derbystar Classic bestaat uit hoogwaardige materialen en zit een hoog techniek in.

De voetbal zoals we die in de huidige vorm kennen is uitgevonden in 1854, door Charles Goodyear. Tevens de oprichter van de bandenfabrikant Goodyear en de uitvinder van het vulkaniseren van rubber. In deze tijd nam voetbal een flinke opmars, het werd veel gespeeld door arbeiders.

 

Aan het eind van de vorige eeuw ontstonden ook de eerste voetbalclubs, deze waren onder andere Manchester United, West Ham United en Arsenal. Engeland was een van de eerste landen die ook regels toepasten, deze verschilden wel met zoals we ze nu kennen. Namelijk, elke speler die de bal van achteren aangespeeld krijgt stond buitenspel, deze regel werd in 1866 aangepast zodat het spel stukken dynamischer werd.

In ons land is de oudste bekende voetbalclub de Haarlemse Football club, deze is opgericht in 1879. Kort hierna werd de Nederlandse Voetbal en Atletiekbond opgericht, dit was de voorloper van de KNVB zoals wij die tegenwoordig kennen.

 

derbystar_brillant_tt