Hoe je een baard afscheert

 

Dus je bent je rossige baard een beetje beu en hebt besloten om de sprong te wagen en je baard af te scheren. Klinkt simpel – gewoon wat scheerschuim erop en scheer het af! Wacht even. Zo gemakkelijk is het nog niet. Om je baard goed af te scheren en van je gezicht geen irriterende zooi te maken, is het belangrijk dat je het meteen juist doet en een goed scheerapparaat gebruikt. Volg deze eenvoudige stappen over hoe je je baard afscheert.

 

1) Kies de juiste tijd.

 

Je kan je baard afscheren wanneer je maar wilt toch? Zeker niet. Als je al lang een baard hebt dan kan het zijn dat de huid onder je baard lichter gekleurd is dan de rest van je gezicht. Niks is zo beschamend wanneer je aankomt lopen met een witte silhouet van een baard op je gezicht. Je huid kan ook wat gevoeliger zijn doordat het lang niet geschoren is. Dit kan leiden tot scheerbrand of ingroeiende haren. Je kan het beste je baard scheren aan het begin van het weekend zodat je huid zich een paar dagen kan aanpassen en kleur krijgt. Dit geeft je ook de kans om aan je nieuwe uiterlijk te wennen voordat je het laat zien aan je vrienden en collega’s.

 

2) Scheer het kort.

 

Voordat je je baard afscheert, kan je het beste je baard eerst zo kort mogelijk scheren met een trimmer of tondeuse met opzetstuk. Een volle baard met een scheermesje scheren kan moeilijk zijn en veel tijd kosten. Als je geen tondeuse hebt kan je naar de lokale kapper gaan om daar je baard te laten trimmen. Het zou nog beter zijn als je jezelf daar trakteert op een professionele behandeling en de kapper je gezicht laat scheren. Dit is het beste voor iedere man en ik raad aan om dit regelmatig te doen. Kijk, vrouwen kunnen regelmatig manicuren, pedicures en gezichtsbehandelingen krijgen, dus waarom mogen wij onszelf dan niet af en toe verwennen? Zodra je baard mooi kort is geschoren, kan je hem afscheren met de juiste scheertechniek.

 

3) Scheer.

 

Het is altijd beter om te scheren na het nemen van een douche zodat de baard zachter wordt en de poriën openen. Gebruik een kwaliteits scheercreme en scherp scheermesje. Gebruik scheerschuim en trek de huid met je vrije hand strak. Scheer voorzichtig met de richting van de haargroei mee. Spoel het gezicht af en kijk of er ruige plekjes zijn – als alles voor het oog glad lijkt, stop dan. Als je nog wat plekjes moet bijwerken, voeg dan nog wat extra scheerschuim toe en scheer het met de richting mee. Aangezien het even geleden is dat je jezelf hebt geschoren, kan je tegen de haargroei in scheren en te dicht erop zitten beter vermijden. Als je eenmaal klaar bent spoel je je gezicht af met koud water om de poriën te sluiten.

 

4) Maak het vochtig

 

Dit is cruciaal, zelfs als je de baard niet scheert. Gebruik altijd een goede aftershave creme, het bevordert het herstel en maakt de huid vochtig. Het gebruik van een creme met zonnebrand inbegrepen is ook een goed idee om je huid te beschermen tegen de zon. Het mooie van gezichtshaar is dat het een snelle en goedkope manier is om je uiterlijk te veranderen en nieuw te houden. Als, nadat je je baard hebt geschoren, je besluit dat je liever een beetje gezichtshaar wilt, dan kan je je baard altijd nog laten teruggroeien. Zo ja, dan raad ik je aan om de juiste baard voor jouw gezichtsvorm te kiezen en net iets anders dan je oude baard te laten teruggroeien. Kijk eens naar onze “gezichtshaar voor mannen” galerijen voor inspiratie voor jouw nieuwe avontuur in de wereld van baarden.