De zomer komt er weer aan en dat betekent: lekker fiets weer! Dus is het weer tijd voor de racefiets, waar je hele mooie en lange routes op kunt afleggen. Er zijn racefietsen die speciaal gemaakt zijn voor op de weg, zodat je lekker door de natuur of langs de weg heen kan fietsen.

 

Racefiets vinden

Een goede racefiets vinden is een tweede, waar ga je een goede racefiets vinden met alle handige informatie van dien. In mijn geval was dat bij een fietsenwinkel in Oldenzaal, zij hebben een groot aanbod aan racefietsen. Ik wou graag van tevoren veel informatie over de fiets hebben, want een racefiets kopen is opzich wel een uitgave in één keer.

Zo gezegd zo gedaan, op een middag ben ik naar de winkel gegaan voor een afspraak en daarin legden ze me veel uit over de racefietsen. Vooral over hoe je het beste de fiets kunt gebruiken en wat de beste fietstechniek is op de fiets. Want een racefiets is een erg dunne en lichte fiets met apparatuur die je wel goed moet onderhouden en gebruiken, voordat er iets kapot gaat. Laat je daarom ook echt goed informeren, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

 

Een mooie route

De laatste stap is dan nog een route plannen, die je een middagje plezier kan brengen. Voor mij was dat in de omgeving van Oldenzaal waar ik begon. De route vervolgde zich hier prachtig naar de Lutte, Nijverdal en daarna weer terug. Zo in totaal een kilometer of 100.

Als je vaker van die mooie en lange routes plant zul je zien dat het erg goed is voor je gezondheid en je spieren. Bovendien is het ook wel eens lekker om een middagje buiten te zijn en te genieten van de mooie natuur die we in Nederland hebben. Als je in de omgeving van Oldenzaal bent, neem eens een kijkje naar zo’n mooie route.