Rookt u nog steeds de gewone tabakssigaret en wil de overstap naar de e-sigaret maar niet lukken? U bent niet de enigste. Veel rokers zijn van mening dat de e-sigaret geen prettige vervanging is. De smaak van de e-liquids is hetgeen wat op weerstand stuit; deze zou niet lekker genoeg zijn, of niet “echt” genoeg zijn. Toch zijn er vele voormalig rokers die naar grote tevredenheid zijn overgestapt, juist omdat stoppen met roken gemakkelijker wordt gemaakt door dit surrogaat.

 

E-roken kent ook risico’s

Werd er in eerste instantie aangenomen dat elektrisch roken veel gezonder was, naar onderzoeken van de e-liquid substantie en de dampen die bij gebruik vrijkomen, werden andere bevindingen gedaan door onderzoekers. Ook e-roken blijkt minder “gezond” dan gedacht; er zijn diverse stoffen aanwezig zoals nicotine, die schadelijk voor de gezondheid zijn. Dit is mede de reden dat de e-sigaret pas vanaf 18+ gebruikt mag worden. Ten opzichte van de tabakssigaret bevindt zich echter geen teer in de e-sigaret, wat een positief aspect is.

 

Rokers doen er dan ook verstandig aan de e-sigaret als hulpmiddel te kopen, voor tijdelijk gebruik om uiteindelijk geheel te stoppen met roken/ dampen.

 

Lekkere e-liquids

E-liquids zijn tegenwoordig in zóveel smaken verkrijgbaar, dat er voor elke gebruiker wel een smaak tussenzit die werkelijk bevalt: van allerhande snoepsmaken, tot aan tabakssmaken, menthol en vele overige varianten. Het is zelfs mogelijk om je eigen e-liquid samen te stellen via de DIY methode. Op de website van EA-Sigaret.nl lees je hier meer over.