Vanaf 1 december 2020 is het verplicht om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes en dat betekent dat het tijd is voor mondkapjes kopen in de winkel. Er zijn een groot aantal winkels die mondkapjes aanbieden en daarnaast is er ook voldoende keuze online. Ook op het station liggen overal mondkapjes die je kunt kopen voor gebruik in het OV. Mondkapjes kopen in de winkel heeft zo zijn voordelen. Hier lees je over waar je ze kunt vinden en waar je dan op moet letten voordat je naar de kassa loopt.

 

Waar kun je mondkapjes kopen in de winkel?

Toen de mondkapjes net verplicht waren gemaakt in het openbaar vervoer, waren ze op een beperkt aantal plekken te koop. Nu is dat wel anders. De verplichting in openbare ruimtes betekent dat de vraag naar mondkapjes erg is toegenomen. Je hebt deze nu dagelijks nodig. Daar springen winkeliers natuurlijk op in. Mondkapjes kopen in de winkel doe je bij alle drogisterijen. Supermarkten bieden vaak ook mondkapjes aan en bij kledingwinkels liggen ze ook in het assortiment. Het is misschien makkelijker om te vragen waar je geen mondkapjes kunt kopen.

 

Waarom naar de winkel?

Er wordt ook een bijzonder groot assortiment mondkapjes aangeboden online. Je kunt daar terecht voor elk soort mondkapje in alle kleuren van de regenboog, met een print, een afbeelding of een foto die je zelf opstuurt. Alles is mogelijk en met zo’n groot assortiment tot je beschikking, waarom zou je dan nog mondkapjes kopen in de winkel?

  • Mondkapjes in de Nederlandse winkels zijn geschikt voor de Nederlandse situatie. Het assortiment van winkels wordt daarop aangepast.
  • Je kunt de mondkapjes zelf zien en soms ook in handen houden. Je weet exact wat je koopt voordat je betaalt.
  • Kom je er niet uit, dan vraag je gemakkelijk een medewerker om hulp.

 

Waar moet je op letten?

Mondkapjes kopen in de winkel heeft dus zo zijn voordelen. Het is niet automatisch zo dat de mondkapjes die je daar koopt beter zijn. Als je ze in handen hebt, let je op een aantal zaken. Lees de gebruiksaanwijzing door en vraag jezelf af of dat past bij jouw leven en je wensen. Bekijk het materiaal waarvan het mondkapje is gemaakt. Katoen is dan de beste optie. Kies voor mondkapjes met minimaal twee lagen stof zodat ze ook goed hun werk doen. Als laatste is het het beste om stoffen mondkapjes te kopen in de winkel. Deze kun je wassen en opnieuw gebruiken en dat scheelt geld en afval. Mocht je last hebben van de klassieke Covid-19 symptomen, maak dan snel een afspraak voor een Coronatest Nederland.

 

Koop voldoende mondkapjes

Het is als laatste verstandig om voldoende mondkapjes te kopen in de winkel. Vraag jezelf dus even af hoeveel je nodig hebt. Vooral nu je ook een mondkapje op moet in openbare ruimtes zal je merken dat je vaker een mondkapje draagt dan niet. Mondkapjes zullen nog niet snel verdwijnen, dus schaf een mooie voorraad aan om op alle situaties voorbereid te zijn.