Een groothandel hebben is veel werk. Het opmaken van nagels kan in jouw beautysalon gebeuren. Je moet dan wel voldoende ingekocht hebben zodat elke klant kan worden bediend. Bij een nagelgroothandel zorg je ervoor dat er een overvloed aan nagels in opslag is. Een goede voorbereiding is de halve strijd. Organisatorisch en technisch hoor je jouw groothandel op orde te hebben. Als je alles op een rij hebt staan, dan zal dat een hogere kans hebben op een goede bedrijfsvoering. Een groothandel runnen is namelijk al veel gedaan en vraagt om iets wat je speciaal maakt en onderscheidt. Hiervoor kan je zelf gaan brainstormen maar ook informatie vergaren om ideeën te krijgen. In dit artikel ga je een paar handige tips krijgen over een ultieme en gangbare weg naar succes voor je nagelgroothandel. 

 

De merken die je in huis hebt

Een groot assortiment hebben is erg belangrijk. Dit geeft iedereen veel keus om zijn wens te vervullen. Een assortiment bestaat vaak uit meerdere merken en hoe meer, hoe beter. Mits jouw producten gemakkelijk te vinden zijn door middel van filters of een catalogus, is het handig om te kijken welke merken je assortiment kunnen verrijken. Denk hierbij loveness, caption, moyra, balmain, inglot, spa organics, enzovoort. Wanneer een potentiële klant de winkel binnenkomt, dan wil je natuurlijk voorkomen dat deze wegloopt als het merk niet aanwezig is. Dus in dit geval, wees vlug met het bijvullen van de productlijnen zodat elke klant zou kunnen kopen. Een uitgebreid assortiment voor een nagelgroothandel heeft ook meerdere productcategorieën zoals make-up producten, extensies, wimpers, en meer. Het is aan te raden om niet te breed je bedrijf te profileren zodat klanten met meerdere wensen bij je komen.

 

Ontwikkel en blijf de expertise ontwikkelen

Naast het hebben van zakelijk inzicht zijn er andere dingen die je frequent moet verversen. Zodoende is het hebben van een groothandel erg commercieel gericht. Daarbij moet je wel verstand hebben van de producten die je verkoopt. Dit is een reden waarom je steeds je kennis bij moet houden over de nagelindustrie. Een cursus volgen hier en daar is erg handig. Op deze manier blijf je een professional in je veld en zal je de concurrentie voorblijven. Investeer genoeg in het trainen van je medewerkers en eventueel overweeg het om je stylisten in opleiding te nemen. Koester de relaties die je hebt en transformeer deze in nuttige, langstaande en loyaal personeel of netwerk.