Voor Nederland is car wrappen een totaal nieuw begrip. Het verschijnsel is in de Verenigde Staten al meer dan 10 jaar bekend en wordt sindsdien ook toegepast. Ook in ons buurland Duitsland wordt het al jaren toegepast. Alle taxi’s bijvoorbeeld worden in Duitsland al jaren voorzien van car wraps. Echter ondanks dat het in Nederland nog niet zo lang bekend is, is de “wrap kwaliteit” in Nederland hoger dan in de rest van Europa. Ook de top van in de Verenigde Staten werkende wrapers moeten in Nederland wennen aan de hoge eisen van het afgeleverde werk.

 

Auto wrappen, wat is dit nu exact? Vrij vertaald of eigenlijk in het kort uitgelegd betekend het “auto inpakken”. Of eerder “het inpakken van een voertuig met een sierlijke, en beschermende folie”. Uw voertuig wordt voorzien van een hoogwaardige beschermfolie. Dit kan erg mooi staan bij bijvoorbeeld mooie volkswagen golf velgen.

Carwrapping pekel en folie

 

Pekel wordt in de winter veel gestrooid. De reden hiervan is namelijk het feit dat pekel zeer schadelijk kan zijn voor de autolak. Het kan erger zijn wanneer er in de autolak kleine beschadigingen zijn, want dan vreet de pekel zich in de auto. Roest vorming wordt hierdoor enorm gestimuleerd. Een eventuele alternatief is dat u kwetsbare delen van de auto zou kunnen beschermen met transparante folie. Dit ziet er helaas niet altijd even mooi uit. Sterker nog, het ziet er vaak wat vreemd uit. Want deze folie laat lijken of een deel van de auto verkleurd is.

 

Enkele voordelen van carwrapping:

 

– Door een compleet nieuwe kleur, lijkt het alsof u een nieuwe auto heeft.

– Heel wat goedkoper dan het volledig overspuiten van een auto.
– De auto draagt een soort “beschermend jasje” om uw originele autolak te beschermen. Hierdoor vangt deze hardnekkige opspattend grind op en is ook handig voor krassen en dergelijke.