Gezond eten en leven willen we allemaal. In deze blog geef ik je een aantal tips om gezonder te eten en te leven. Vaak denk je al dat je gezond bezig bent, maar blijkt toch dat bepaalde producten die je vaak gebruikt, niet zo gezond zijn. Ook is het erg belangrijk om voldoende te variëren, zo krijg je verschillende voedingsstoffen in verschillende verhoudingen binnen en dat is erg belangrijk voor een gezond lichaam. Wil je meteen op zoek naar gezonde recepten, neem dan hier een kijkje. Ben je benieuwd naar onze andere tips? Lees dan snel verder!

 

Steeds meer mensen eten gezond

Gelukkig winnen gezonde recepten aan populairiteit. Niet gek natuurlijk want je hebt maar één lichaam en daar moet je goed voor zorgen. Wie zijn lichaam goed voedt, heeft er langer plezier van en minder kans op gezondheidsproblemen. Tegenwoordig eten we namelijk veel voeding die eigenlijk niet goed is voor ons lichaam. Je vult je lichaam ermee op, maar je voed je lichaam er niet mee. Zo krijg je veel lege calorieën binnen, die wel tellen als calorieën, maar bijna geen voedingsstoffen bevatten. Het is daarom slim om etiketten te gaan lezen voordat je iets in je winkelmandje of –karretje legt.

 

Gezonde maaltijden met voedingsstoffen

Voor een gezond lichaam heb je verschillende voedingsstoffen in verschillende verhoudingen nodig. Tegenwoordig eten we veel te veel snelle koolhydraten, het zou beter zijn om wat minder koolhydraten te eten en meer gezonde vetten en eiwitten. Zo kun je pasta, witte rijst en brood verminderen en meer peulvruchten eten zoals linzen, kikkererwten of bonen bijvoorbeeld. Peulvruchten bevatten ook koolhydraten, maar wel langzame koolhydraten, vezels en super veel andere voedingsstoffen. Dit is dus zeker een gezondere optie.

 

Ook is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Zeker als je geen spierverlies wilt krijgen. Eiwitten vind je onder andere in yoghurt, vis, vlees, vleesvervangers, peulvruchten en eieren. Wanneer je een gezonde levensstijl wilt hanteren, hoort daar ook sport bij. Dit betekent niet dat je iedere dag in de sportschool hoeft te staan. Begin eens met wat meer beweging, ga wandelen, neem wat vaker de fiets of de trap en bouw het langzaam op. Zo gaat je lijf er aan wennen en loop je minder kans op blessures.

 

Beginnen met fitness, gebruik een trainingsschema

Wil je beginnen met fitness? Dan is het verstandig om dit aan de hand van een professioneel trainingsschema te doen. Je hebt allerlei gratis varianten die te vinden zijn op internet. Ook kun je ervoor kiezen om een fitness schema op maat te laten maken. Op trainingsschema.com helpen ze je graag op weg naar een fittere en gezondere levensstijl. Je vindt daar allerlei handige artikelen die zeer leerzaam zijn, zeker als je net begint met sport. Ze bouwen het rustig op op jouw tempo. Daarnaast bieden ze ook voedingsschema’s aan, als je het helemaal goed wilt aanpakken! Dus geen excuses meer, kom van die bank af en ga meer bewegen, gezonder eten en zorg goed voor je lichaam, hebt er tenslotte maar één.