Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken, een uitvaart is daarom ook nooit leuk. Er zijn verschillende manieren om een uitvaart te organiseren, en verschillende culturen. Bij elke cultuur gaat een uitvaart anders. in sommige culturen worden ze begraven in een kist andere wikkelen ze in doeken. Maar in Nederland is het of begraven of cremeren.

 

In veel gevallen wordt er voorafgaand aan een uitvaart, overlegt wat ze willen cremeren of begraven. Verder wordt er in een form van een avondwake, in besloten kring een afscheid plaats gevonden voor familie vrienden en kennissen. En het is vaak aan de familie zelf wie er mogen komen. als u het graag besloten wilt houden en als mensen graag mee willen rouwen dat de mensen bij u thuis kunnen komen, maar het kan ook in een uitvaartcentrum of crematorium.

 

Cremeren is een andere form van afscheid nemen, mensen wat komen te overlijden. Hebben vaak van te voren al gezegd wat ze willen. of ze nou gecremeerd of begraven willen worden, bij het cremeren krijgt u een urn mee naar huis met de stoffelijk overschot van uw dierbare. Wat u er dan mee doet is aan u zelf.