Voor ziekenhuizen is het enorm belangrijk dat er gewerkt wordt met materialen waarop vertrouwd kan worden. Dit geldt voor iedere werknemer die in het ziekenhuis werkt, van het zorgpersoneel tot het facilitair personeel. Ziekenhuizen worden makkelijk veel meer hygiënisch door solid surface te gebruiken. Dit product van Marlan voldoet aan de strenge hygiëne-eisen die gesteld worden voor de zorg. Door dit te gebruiken, zorgen ziekenhuizen er niet alleen voor dat het hygiënisch is, maar ook voor het oog fris en luxe er uitziet. Er is heel veel mogelijk met Marlan solid surface en dat is dan ook waarom veel ziekenhuizen voor dit materiaal kiezen.

 

Hygiënisch materiaal

Aangezien Marlan sterk en toch flexibel is, kan het worden gebruikt voor wanden en vloeren, maar ook voor gebruiksproducten. Je moet hierbij denken aan wastafels, keukenbladen en balies. Het bedrijf heeft speciaal voor ziekenhuizen een wastafel ontwikkeld genaamd de Antaris. De belangrijkste reden om voor Marlan te kiezen, is de hygiëne. Aangezien solid surface materiaal verlijmd kunnen worden zonder naad, kunnen hier geen bacteriën tussen gaan zitten. Waar in kit wel bacteriën kunnen nestelen, kan dat met Marlan solid surface niet. Er blijft geen water achter in de keuren en er is veel minder kans op lekkage.

 

Eenvoudig schoonmaken

Doordat Marlan solid surface bacteriën geen kans geeft zich ergens tussen te nestelen, scheelt het gebruiken van dit materiaal ook nog eens tijd. Het schoonmaken neemt namelijk veel minder tijd in beslag. Daarnaast kan het materiaal van Marlan ook zeeg goed tegen chemicaliën. Doordat het ontzettend sterk is, kunnen dus zelfs de meest agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt worden om alles bacterievrij te maken. Zo wordt de hygiëne van het ziekenhuis alleen maar beter. Het materiaal voldoet dan ook perfect aan de hoge hygiëne-eisen die gesteld worden in ziekenhuizen.

 

Maatwerk

Het goede aan Marlan solid surface is dat het perfect op maat kan worden gemaakt. Ook als er lastige plekken of aparte vormen gemaakt moeten worden, kan dit perfect met dit materiaal. Het wordt namelijk gegoten en kan dus in elke vorm gegoten worden die gewenst wordt. Wanneer je bijvoorbeeld een speciale wastafel wilt hebben die een bredere rand heeft, is dit allemaal mogelijk. Ook als je een vloer nodig hebt die niet vierkant is, is het materiaal van Marlan perfect om hiervoor te gebruiken. Zoals gezegd is het allemaal maatwerk en is alles wat je wil wel te creëren met het materiaal.