Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut werkt samen met de patiënt aan het versterken van het bewegingsapparaat. Er wordt de patiënt bepaalde oefeningen en houdingen aangeleerd waardoor spieren en gewrichten weer beter gaan werken. Dit zorgt voor blessurepreventie voor de toekomst. Want ook hier geldt; voorkomen is beter dan genezen.

 

Een fysiotherapeut kan ook veel ziekteverzuim voorkomen. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een bedrijfsfysiotherapeut aanstellen. Deze kan zorg dragen voor een goede houding tijdens het werken en de juiste belasting van spieren en gewrichten zodat deze niet overbelast raken.

 

Daarnaast kan een fysiotherapeut bij een sportclub blessures direct en adequaat behandelen zodat kans op herstel zo groot mogelijk wordt. Fitte maar ook geblesseerde spelers kunnen worden begeleid in hun herstel of groei van hun lichaam en gewrichten.

Spelers kunnen voor en na hun inspanningen behandeld worden met massages die helpen met het opwarmen en herstellen van de spieren.

 

Fysiotherapie Deventer

Bij fysiotherapie Deventer zijn ze gespecialiseerd in fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, oncologie, medical taping, claudicatio bekkenklachten. Kwaliteit, persoonlijke aandacht en tijd voor de patiënt staan hoog in het vaandel bij fysiotherapie Deventer. Hierdoor kunnen ze garant staan voor een adequate aanpak van uw klachten betreffende uw bewegend functioneren.

Tevens is er elke woensdag van de even weken een gratis inloop uur waar u naar uw klachten kunt laten kijken.

 

Er kan ook een behandeling aan huis worden gegeven. Dit kan ik het geval wanneer u niet lichamelijk in staat bent om naar de praktijk af te reizen. De thuisbehandeling is erop gericht om klachten te verminderen en het zelfstandig functioneren te optimaliseren om voortzetting van de therapie in de praktijk weer mogelijk te maken. Dit omdat de behandelmogelijkheden in de praktijk beter zijn van bij uw thuis. Het is vooral voor oudere mensen handig om een behandeling aan huis te doen.