Is het moment aangebroken dat u behoefte heeft aan een rollator? In dat geval zult u meteen kunnen vaststellen dat er op de markt ongelofelijk veel verschillende soorten rollators zijn terug te vinden. Vooraleer over te gaan tot het aanschaffen van één van deze exemplaren is het dan ook altijd een vereiste om grondig stil te blijven staan bij de verschillende eisen waar deze aan dient te voldoen. Hou er bovendien uiteraard ook rekening mee dat uw persoonlijke eisen steeds een bepaalde invloed zullen hebben op de kostprijs die moet worden betaald. Wilt u er graag ook zeker van kunnen zijn dat u uiteindelijk kiest voor één van de beste rollators op de markt? Hou dan zeker en vast rekening met de tips zoals aangegeven op deze pagina!

 

1.) Hou rekening met de juiste zit- en handvat hoogte

Het spreekt voor zich dat alle rollators over twee handvatten beschikken. Deze handvaten moeten er voor zorgen dat u de rollator in kwestie kunt besturen. Deze zijn van erg groot belang waardoor het altijd belangrijk is om na te gaan wat voor u nu precies de beste handvat hoogte is. Het bepalen van de correcte hoogte geldt bovendien niet alleen maar voor de handvaten, maar ook van het zitje waar uw rollator over beschikt. Rollators met een te hoog zitje kunnen het onmogelijk maken om er in plaats te nemen. Is er sprake van een te laag zitje? In dat geval kunt u er wellicht niet of nauwelijks nog uit geraken. De keuze voor de juiste handvat- en zithoogte is dus ongelofelijk belangrijk.

 

2.) Waar gaat u de rollator precies gebruiken?

Er zijn op de markt tegenwoordig rollators terug te vinden die zowel geschikt zijn voor binnen- als voor buitengebruik. Deze rollators proberen in de praktijk het beste van twee werelden te combineren. Is het uw bedoeling om de rollator uitsluitend voor buiten te gebruiken? In dat geval kan het interessanter zijn om gebruik te maken van een specifiek buiten exemplaar. Dit niet in het minst omdat dergelijke rollators doorgaans veel beter opgewassen zijn tegen obstakels op de weg. Door gebruik te maken van een dergelijke buiten rollator kunt u de veiligheid in de praktijk dus beslist een extra duwtje in de rug geven.

 

3.) Kijk goed naar de wielen van uw rollator! 

Wanneer u verschillende rollators grondig heeft bekeken zult u kunnen vaststellen dat onder meer de wielen waar deze over beschikken aanzienlijke verschillen kunnen vertonen. Het merendeel van de rollators zijn uitgerust met banden van kunststof of rubber waarbij de hardheid wel eens behoorlijk kan verschillen. Het is deze hardheid die grotendeels bepalend is voor de ondergrond waarvoor de rollator in kwestie zich precies leent. Wilt u aparte rollators voor binnen en buiten kopen? Hou er dan bij voorkeur altijd rekening mee dat het exemplaar voor binnen over kleinere wielen mag beschikken. Dit zal de wendbaarheid van de rollator in de praktijk alleen maar ten goede komen.

 

4.) Kies voor een lichtgewicht en / of opvouwbare rollator! 

Door de jaren heen is er heel wat goed werk verricht met betrekking tot het gewicht waar rollators over beschikken. Niet alleen zijn rollators lichter geworden waardoor u ze eenvoudiger overal mee naartoe kunt nemen, daarnaast zijn er ook opvouwbare exemplaren op de markt terug te vinden. Ook deze laatste zijn natuurlijk bijzonder interessant. Op het ogenblik dat u de rollator in kwestie niet gebruikt kunt u deze dan immers gewoon eenvoudig opbergen.

 

Voor de beste rollators neem je contact op met Podobrace.nl | Altijd de juiste steun.