Eind juni begint officieel weer de zomer. Je hebt nu dus ongeveer nog zo’n twee maanden de tijd om je lichaam in shape te krijgen voor het bikiniseizoen. Om in een korte tijd af te kunnen vallen is het niet alleen belangrijk om extra te letten op je voeding, ook helpt het om op een dagelijkse basis aan vetverbrandende fitnessoefeningen te doen. Voor dat laatste kun je ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan, maar een fitnessapparaat voor thuisgebruik heeft talloze voordelen boven fitnesstoestellen in de sportschool. Naast het feit dat je zo geen maandelijkse kosten hebt, hoef je hiermee voor het fitnessen ook niet je huis uit en kun je op ieder moment van de dag trainen. Of je nu gaat voor strakkere billen, een plattere buik of gewoon vet wilt verbranden in het algemeen, in dit artikel leggen we je uit welke fitnessapparatuur je in huis moet halen om in no time jouw summer body weer terug te krijgen!

 

De beste fitnessapparatuur voor billen

Een goede en populaire fitness oefening om je billen te trainen is de hiplift. Met de hilipt worden de bilspieren (ook wel gluten genoemd), hamstrings en onderrug getraind. Om de oefening dynamischer en intensiever te maken gebruik je bij deze oefening een zogenaamde gym ball. Door je voeten op een instabiele gym ball te laten rusten, wordt het belangrijk om niet alleen je spieren goed aan te spannen, maar ook om goed je evenwicht te behouden. Vanuit een liggende houding plaats je je hielen op de gym ball en til je steeds je heupen op en neer, waarbij je lichaam steeds weer in een rechte lijn komt te liggen. Wij raden de gym ball van Reebok aan, die gemaakt is van rubber met een hoge dichtheid waardoor de gym ball lang meegaat. Naast de bal krijg je hierbij ook een workout DVD en pomp geleverd, en dat allemaal voor tijdelijk €20,95 (voorheen €34,90).

Een andere uitstekende manier om je billen te trainen is met de kettlebell swing. Deze oefening is namelijk sterk gericht op het trainen van de bilspier (de gluteus maximus). Omdat de kettlebell training erg intensief is, verbrand je hiermee ook nog eens behoorlijk wat calorieën! Bij deze oefening houdt je de kettlebell met beide handen vast en zet je je voeten op heupbreedte met de knieën licht gebogen. Daarna buig je je vanuit de heupen voorover totdat je een hoek van zo’n 45 graden ten opzichte van de vloer maakt. Vervolgens zwaai je met gestrekte armen de kettlebell tussen je benen op en neer naar voren waarbij de kettlebell steeds omhoog komt tot aan borsthoogte. Op Fitnessvinden.nl kun je allerlei verschillende soorten kettlebells vergelijken op prijs en gewicht, zodat je er altijd een kunt vinden die past binnen jouw budget en voorkeuren.

 

De beste fitnessapparatuur voor buik

De beste tools voor het effectief trainen van je buikspieren, zijn de Ab Wheel en de Ab Bench. De Ab Wheel is een wieltje waar twee handvaten doorheen zijn gestoken. Je kunt dit apparaat op veel verschillende manieren gebruiken, waarbij je steeds jezelf naar voren of naar achteren rolt en je je buikspieren gebruikt om jezelf weer overeind te trekken. De Ab Bench is een handig en effectief apparaat om thuis crunches en sit ups te doen. Om blessures te voorkomen is verstandig om eerst op het internet een aantal video’s te bekijken, waarbij de oefeningen met de Ab Bench worden uitgelegd.

 

Ab Wheel

 

De beste fitnessapparatuur voor vetverbranding algemeen

Tenslotte is de crosstrainer een van de meest geschikte fitnessapparaten voor thuis om op een toegankelijke en fijne manier mee af te vallen. De crosstrainer is een apparaat waarbij je met je benen steeds een voortschuivende beweging maakt. Niet alleen train je met de crosstrainer je gehele lichaam (zowel boven en onderlichaam), de beweging is ook nog eens niet belastend voor je spieren en gewrichten en je kunt het trainen op de crosstrainer prima combineren met het kijken naar film of tv-serie.

 

Crosstrainers vergelijken

 

Zijn er volgens jou nog belangrijke fitness oefeningen en apparaten die wij in dit artikel hebben gemist? Laat ons en andere lezers in de comments weten wat jou heeft geholpen om in een korte tijd jouw summer body te bereiken!