Steeds meer mensen denken aan oplossingen voor problemen op werk. Een probleem van een kantoorbaan is, dat je over het algemeen niet zo heel veel beweegt. Maar daar is nu een oplossing voor gekomen. Tegenwoordig bestaan er bureaufietsen, dat zijn fietsen die gebruikt worden als bureaustoel. Deze oplossing zorgt ervoor dat je genoeg beweging kunt hebben tijdens je werkt achter het bureau.

Voordelen van een bureaufiets

 

Een bureaufiets heeft veel positieve effecten op de gezondheid en prestaties van een persoon. Door beweging op een bureaufiets bereikt bloed een zuurstof eerder de hersenen waardoor u zich een stuk energieker zult gaan voelen en het concentratievermogen zal stijgen. Dit zijn wat lichamelijke feitjes, maar uit onderzoek is gebleken dat je door beweging achter je computer tot wel 30% sneller kan lezen. Dit helpt je weer met het verwerken van een groot verslag of iets dergelijks.

 

Lichamelijke voordelen

De bureaufiets werkt niet alleen positief op de productiviteit van iemand, maar door te bewegen voorkom je ook lichamelijke klachten. Je hoeft natuurlijk niet de hele dag te fietsen, dat is tevens ook niet goed voor je lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat je het beste kunt afwisselen tussen staan en fietsen. Dit zorgt voor de beste ervaring. Bij het fietsen komen er ook hormonen vrij die je gelukkiger en creatiever maken.

 

Statistieken bekijken

Veel mensen zijn zich gaan afvragen hoeveel kilometer ze dan zo fietsen op een dag. Dus hebben ze een app bedacht die de statistieken kunnen terugkijken. Je kan dan makkelijk zien hoeveel kilometer je fietst en hoeveel calorieën je bent afgevallen. Deze dingen kunnen weer zorgen voor leuke gesprekken op de werkvloer, omdat je een onderlinge concurrentiestrijd kunt aangaan met je collega’s.

 

Geluidsoverlast

Veel mensen zullen zich nu afvragen of de fiets niet voor ontzettend veel geluidsoverlast zorgt, dat antwoord is nee. De fiets is zo gebouwd dat het juist te gebruiken is op een kantoor en daardoor is het geluid van fiets amper te horen. Dus je kan gemakkelijk 10 fietsen op een kantoor hebben, zonder dat het zorgt voor overlast.